用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍靈糧堂幼稚園 09年8月全日小組班
樓主: leunter
go

09年8月全日小組班 [複製鏈接]

hi~~
yanyan係咪搭校車ga? 其實乙班有兩個嘉熙ga~~唔知妳女女講緊既係邊個靚仔呢? 哈哈~~係咪冬菇頭呢??

各位媽咪~~有時大家好忙或者未必會成日上黎bk, 可以add我facebook傾計呀  [email protected]~~

原帖由 leunter 於 09-10-2 23:13 發表
HIHI

my daughter Yan Yan always mention the name 嘉熙...she is studying in 乙.

will all mammies join the 親子旅行???

小組留位

你地填左留位表未呀?? 我覺得小朋友讀書最緊要開心, 而且老師同嬸嬸都對妃妃好好。另外, 我覺得佢返左學之後, 真係學到規矩, 自理能力都高左, 同同學仔的關係也很好, 總是聽到她說同學仔的名字, 所以, 我已決定左俾佢繼續讀全日班了, 你地又點??

希諾都填左留位呀, 我都覺得老師好好, 希諾又真係學到野, 雖然只係返左三個月左右, 但佢好似大個仔左好多呀! 我地都好開心

我都留左位喇,事實上, 嘉熙真係學多左好多野, 仲好自動自覺添, 我覺得呢間學校教得真係幾好~~GOOD!!!

我係天行媽咪呀!! 初次報到.....多多指教!!

天行到宜家都吾鐘意返學, 成日喊, 好頭痛~~

唔知大家有冇D咁嘅情況呢?

希諾間中返學都會扭計架, 會話唔返學, 尤其放完長假, 或者病完, 都會特別扭計的, 但放學返嚟又開開心心, 老師都話佢返學明顯開心左...可能比起返學, 始終O係屋企同媽咪玩的確係吸引D
可以試下多D鼓勵佢, 話佢返學係幫老師手做野, 好似爹地媽咪返工做野一樣, 同埋話佢知老師好鍚佢...希望天行快D鍾意返學多D啦!

Thank you ~
佢放學都好開心架.....問佢返學開唔開心......佢都話開心....但每晚臨瞓前&朝早起身都要喊...唔返學...唔返學....希望遲D有改善喇~~
不過黃老師真係好錫D小朋友.....見到天行由唔識講嘢到宜家可以成句講....我地都好開心....雖然佢D 發展較其他小朋友慢.....

我唸係啦. 恩恩成日講起小朋友的名. 不過我就一個都未見過.

妃妃媽, 我地見過啦..賣旗日. 係大門口玩左一陣呢....

原帖由 artemispang 於 09-8-10 16:39 發表
大家好, 我的女兒也就讀全日小組乙班呢! 她叫妃妃, 你們的孩子是誰啊?? ^.^

希望我既分享唔會再令人唔開心
只係分享日常生活既...無心之失

點會呢…
Thanks for share....

I also help 天行 to change to AM class ah... seems whole day is too long for him...

而家可以轉到架?  我都唸緊恩恩每天都唔願返學, 係唔係全日太長呢.......

原帖由 lowlowfish 於 09-11-12 12:03 發表
點會呢…
Thanks for share....

I also help 天行 to change to AM class ah... seems whole day is too long for him...

都係試吓, 點知得wor......

俾留位費時, 於 MEMO request, 第二日已有人覆, 再俾$, 不過就唔係黃老師教喇, though she is very nice, 始終full day 對一個兩歲小朋友嚟講較為吃力, 成日都見佢打"呵欠", 但又掛住玩, 唔捨得瞓......

天行都唔願返學架, but Monday moring is OK, 可能够瞓同埋隔左個星期六日.....星期二開始又喊過......但老師話佢喺學校係開心的, 放學Auntie 都話佢好開心.....所以希望半日會好D.... .

原帖由 leunter 於 09-11-12 22:26 發表
而家可以轉到架?  我都唸緊恩恩每天都唔願返學, 係唔係全日太長呢.......
‹ 上一主題|下一主題