用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

關於沙呂小 [複製鏈接]

請問沙呂小的家長可否解答一下以下問題!thank you!
1. 請問初小中文是否用高效識字法教小朋友認字? 有創意默書嗎?

2. 沙呂的學生愛閱讀嗎?

3. 英文默書是否用phonic默?

4. 老師有愛心嗎?學生返學開心嗎?

5. 每天有外籍老師教英文嗎?

6. 一班有幾多個班主任?

7. 一班多少個學生呢?
   0    0    0    0

1.唔好意思我唔係好知高效識字法,但學校有愉快默書,即加分題!如部首字,形容詞(一二年級)
2.學校好極力推行閱讀計劃,小朋友在上課前也會看書的,雖然我仔唔算書蟲但也感染到D閱讀興趣。
3.英文默書有一PART加分題係會默拼音的(無得温)。但唔需要太擔心,學校用RWI一年級開始也會教PHONIC.
4.我想老師有無愛心都係好主觀既,每間學校都有些好老師也有些比較求其的吧!好彩我仔今年的老師給我感覺就真的好像阿仔係學校的媽媽!小朋友返學都好開心,佢對學校好有歸屬感。
5.好似係一星期一堂外籍美語老師
6.基本一班有兩個班主任,但好似高年級就未必
7.一班33個學生

希望可以幫到你了解沙呂少多DD啦

好多謝你的回覆, 真的很有用^^謝謝!

另外想問問沙呂小是否不再是普教中呢??
唔該!

請問有無家長可以解答一下沙呂是普教中嗎?謝謝。

一年級是用廣東話的, 同時也有教普通話拼音課.
但二年級開始應該用普通話了

原帖由 kakagilbert 於 11-7-14 02:25 發表
請問有無家長可以解答一下沙呂是普教中嗎?謝謝。

那二年級是全級普教中嗎? 謝謝;)
‹ 上一主題|下一主題