用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 你地攞咗新校服未?
go

你地攞咗新校服未? [複製鏈接]

同呀囝攞咗校服,條西褲比度身既時候褲頭有d緊,
要買大一個碼先得...
好似話十月到又要轉冬季lo,咁條西褲咪著得8次到(逢星期一著), 都係買大小小好d...唔知你地點睇?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

我未攞校服呀。

16-18號會番LMC攞。Formal uniform我買左一set咋。不過我都預大左一個碼。我太太話17號會帶埋阿仔去學校攞校服,順便試埋身,唔合身可以換埋。

原帖由 JackyBaBa 於 10-8-7 23:41 發表
同呀囝攞咗校服,條西褲比度身既時候褲頭有d緊,
要買大一個碼先得...
好似話十月到又要轉冬季lo,咁條西褲咪著得8次到(逢星期一著), 都係買大小小好d...唔知你地點睇? ...

我自己去維多利亞買左, 仲影埋學生相喇.

維多利亞個姨姨冇執果套多用途校服比我, 我問佢唔係必要架咩, 佢話遲下涼d 先買都未遲喎. 咁我只係買左恤衫果套同體育衫咋.

唔知比唔比著冷衫架呢 ?
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

老友們,

今朝打左去學校問.
原來果一套便服校服, 即係p.e 衫配西褲 or 西裙.

除左風褸, 可以買有logo 的補藍色冷外套.

星期一一定要著裇衫, 打呔, 西褲, 一星期得一日p.e 堂,
咁其餘日子就可以著返恤衫或p.e.衫配西褲咁著.

咁我都係買多一件恤衫穩陣.

Wrong...deleted

你地唔需要同學生影學生相,因佢地d學生相係有d唔同,係影則則地,校長話噤小朋友睇落會有自信d,學校遲d會同佢地影。

啋, 唔係掛,  我影鬼左囉, 又益左d 朋友添......

側側地會自信d ??  咁咪有小小肥嘟嘟囉, 都幾cute 喎 kekek

醒目開學勳章

今日我太太打電話去學校,都叫我地唔需要影學生相,學校會安排遲D影。

側側地??? 3/7面?

原帖由 bchi 於 10-8-18 15:47 發表
啋, 唔係掛,  我影鬼左囉, 又益左d 朋友添......

側側地會自信d ??  咁咪有小小肥嘟嘟囉, 都幾cute 喎 kekek
‹ 上一主題|下一主題