用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 如何培養孩子的英語閱讀興趣 - 2
樓主: eviepa
go

如何培養孩子的英語閱讀興趣 - 2   [複製鏈接]

Transcendence 仲短命過同名嗰套戲,可惜。其實我都贊成囝囝爸所講,佢喺呢度,講真唔算鬧人,係敏感咗啲,大聲咗啲,但佢喺隔離條thread就真係離譜啲,直頭係自殺。不過佢應該好快會返嚟。佢可能同我一樣係戲癡,話唔定下次叫自己做‘永遠的0’。
話時話,我要多謝佢。多謝佢嘅恭維唔在講,佢仲救咗我一命。我幫佢鬧Eviepa懵人,俾我老婆鬧餐死。佢話懵人、儍人係親暱語,只可以用嚟話佢,最多加埋阿女,幾乎要搵埋佢啲M Club好友(陳季常老婆、房玄齡妻子)嚟問罪。我辯白話我以為Eviepa係男人嚟架,再加上transcendence力證懵人為罵人語,方逃過一劫。
慨觀Eviepa今役表現,真係懵懵地,不過識得deleted晒啲有關posts,又總算懵唔晒。

回覆 laorenjia 的帖子

如此热闹火爆, 竟然等到谢幕才出场, 怕杀错良民乎? 或是刚去完台湾捷运, 新疆维吾尔自治区, Vietnam, Thailand, Nigeria 练担量?

去完阿女畢業禮就真。又點諗到佢仲短命過啲清遠雞,想幫口都嚟唔切。另一方面呢個話題自己確實知得唔多,個個講嘅乜嘢reader我見到未見過(自己這方面確孤陋寡聞),更加咪話用嚟教女。我用嘅係懶方法,帶佢去書店放低,佢有佢睇,我有我睇,睇啱放低錢拎走,一個月兩三次,就係咁簡單,簡單到我幾乎講唔出口。除咗阿女小五六救亡期間,我都唔會主動教佢嘢。佢問,我就答。佢唔問,我就唔理。但大多細路都係問題兒童,你唔禁止佢問,你已經周身唔得閒了。

annie40  你已分享了教育的精膸。明白了,謝謝!  發表於 14-5-23 09:23
annie40  Congras.  :)  發表於 14-5-22 23:00

laorenjia,

有時間彈下我,嚮東講一講,嚮西講一講,但係偏偏無時間寫你篇連續劇。D觀眾又可能鼓噪喇。

Eviepa
嘩,乜話你兩句,就將軍番轉頭。人哋都話我係你咯,你俾自己冇心機寫,就唔俾另一個你唔寫?其實我有自知之明,文字無聊。遲啲早啲,無乜相干。btw, 令媛dse考得怎樣?

laorenjia,

有人以我練緊周伯通既左右互搏?

我阿女自己覺得總體上考得唔錯。

回覆:如何培養孩子的英語閱讀興趣 - 2

thanks

‹ 上一主題|下一主題