用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 名校拍教師造型照塑造形象
樓主: mission
go

名校拍教師造型照塑造形象 [複製鏈接]

Re: 名校拍教師造型照塑造形象

年半前曾在講座聽林浣心校長分享辦學理念與心得, 覺得林校長拚競十足及創意無限, 只嫌部分方法略為過了一些火位. 現在竟變本加勵, 淪落至此.

從呢緝相,見到呢位校長不單無創意,連潮流都跟唔上,直頭out曬。

依家之補習社,點會叫先生着件唔合身之外衣,擺個V字手勢咁簡單呀,人地真情係找啲美女model,扣少幾粒紐嗰隻啦。

英小係男校,諗得過!

王國長老

不過男校D 仔遲熟,靚女唔大作用!
亞仔學校前排大熱係Keroro,而家可能out 了,
如果搵老師扮好有型既乒乓球手,
睇黎仲奏效!

琴日睇報紙先話D 補習天王,
上堂仲講埋D 3級野...唔好學埋呢D 呀!!

judy 寫道:
[quote]年半前曾在講座聽林浣心校長分享辦學理念與心得, 覺得林校長拚競十足及創意無限, 只嫌部分方法略為過了一些火位. 現在竟變本加勵, 淪落至此.

從呢緝相,見到呢位校長不單無創意,連潮流都跟唔上,直頭out曬。

依家之補習社,點會叫先生着件唔合身之外衣,擺個V字手勢咁簡單呀,人地真情係找啲美女model,扣少幾粒紐嗰隻啦。

英小係男校,諗得過!
[/quote]

不過男校D 仔遲熟,靚女唔大作用!

我仲以為小学生生得短小,容易谷精上腦,對学習有帮助添。

老師有老有嫩, 要個五十幾六十歲既Miss擺個"指定"姿勢過你影, 真係臨老唔過得世囉!

美女校園

王國長老

真係响公司都笑左出黎!
有D 老師個樣真係好「老實」架嘛!
你要佢扮有型,影張咁既相真係好有難度!

wunma 寫道:
老師有老有嫩, 要個五十幾六十歲既Miss擺個"指定"姿勢過你影, 真係臨老唔過得世囉!

醒目開學勳章

駛唔駛攪埋 D 咁嘅野呀, 痴痴地! :tongue:

I think it is very creative, but very funny....   Not too bad.  I really hate the image of  "traditional teacher", they should change.

係咪睇得"女皇的教室"多受到感染, 所有先生都要著深色套裝, 仲係屋企搬兩個衣櫃方便老師襯衫? 到底呢位校長諗咩呀?  以英華小學的名氣, 駛唔駛做到咁呀.  真係 "Oh my god!!"

我就覺得呢個idea都幾好玩呀...
如果佢既purpose係想學生同家長對老師們多d認識, 咁d學生對老師既印象真係會好深刻, 因日日在大堂都見到老師既相。
佢地校長既ideas好多, 我估d老師有時真係追佢唔切架。至於受唔受, 你選擇入呢間學校, 跟呢個學長, 你要預左個mind set要開放d。咁其他出面既人一定有唔同既comments, 人人都有權發下言既。

睇完D相,真係印象分大減, 點解個校長諗到影造型照ka, 其實英華都吾洗靠宣傳都大把人爭住讀la,   

我覺得要D學生對老師印象深刻, 不如叫佢地扮"美少女戰士"呀, "蜘蛛俠"呀, "KERORO軍曹"呀咁啦, 包保印象深到唔深添呀!!!

學校諗埋呢D"屎"橋, 真係...      

你估有無d家長入到去見到咁, 即刻唔敢交小一張表呢?
又有無現任家長覺得好欣賞學校既做法呢?
我好好奇!

老師本身已經係專業,何必要做這些”多餘嘢”?又話現今做老師壓力大,原來係自已攞

中學部校長個張相亦在其中, 因為佢係校監。

王國長老

要比學生對老師留下深刻既印象係無錯,
但我怕老師們變身平日衣著班仔唔認得佢地,
正如有人婚紗照都兩個樣,呵呵~~好攪笑。

安祖媽咪 寫道:
我就覺得呢個idea都幾好玩呀...
如果佢既purpose係想學生同家長對老師們多d認識, 咁d學生對老師既印象真係會好深刻, 因日日在大堂都見到老師既相。

Sick!   :-|
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

寧可花時間去做埋依d野, 間學校好極有限!!!
不如正面d反映下已有既在校學生, 其品格思想行為如何......唔係重要得多咩?

‹ 上一主題|下一主題