用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 天水圍小學
樓主: 風信子
go

天水圍小學 [複製鏈接]

Re: 天水圍小學

面試完左啦..好緊張啦.要成7月先知.佢地話無電話就係吾得,我睇日日都要check住個手機先得啦.

soong:
  我個女派左去何德心啦,我樓下一家d仔女讀緊.不過我都吾清楚情況.但環境吾錯架...

RACHEL&MAVIS 寫道:
呢次仲唔頭痕    ,龍仔龍女揀小學一定爭崩頭   

天水圍想揀小學首先要揀中學。

想去依中就揀依小正/分校。

去崇德就揀天天。

靑年會/循道/伍冕端就一條龍;耀道元朗又有中學。

想學普通話就去科小。

想開開心心去李兆基。

想入趙聿修/天官就去官小。

可以負坦到學費就一定要去和富。

已經揀咗十一間,你想去邊間??

你既分析好呀!

不過出年肯定爭崩頭 ,我記得我個大女個時報幼稚園都要排好長龍  

點呀~~~~收唔收呀~~~~~~
ydoris 寫道:
星期一呀.但係爸爸要返工,吾可以一齊去啦.不過我都無話特別train佢只係同佢講考呢間學校因為d學生好乖同成績好好.老師又好咁.佢成日問點解吾讀原先個間.....真係吾知點答佢.

oh~~~~icic~~~~唔好緊張la~~~[quote]
ydoris 寫道:
面試完左啦..好緊張啦.要成7月先知.佢地話無電話就係吾得,我睇日日都要check住個手機先得啦.

我知今年祟德有2x個位係收何德心ge學生~~~
ydoris 寫道:
soong:
  我個女派左去何德心啦,我樓下一家d仔女讀緊.不過我都吾清楚情況.但環境吾錯架...

我想問下天官同依小正校邊一間好,我諗我宜家都係首選都係呢兩間,但就唔知邊一間好,再想問下天官係唔係活動教學,唔好意思有甘多問題.   

依小~~我有朋友個囡囡讀緊....佢媽咪話d野好淺.....所以佢個仔都唔跟家姐入.
風信子 寫道:
我想問下天官同依小正校邊一間好,我諗我宜家都係首選都係呢兩間,但就唔知邊一間好,再想問下天官係唔係活動教學,唔好意思有甘多問題.   

[quote]
大小不梁 寫道:
依小~~我有朋友個囡囡讀緊....佢媽咪話d野好淺.....所以佢個仔都唔跟家姐入.[quote]

唔好意思,如果依小係好既話,點解你個朋友個仔唔跟家姐入既.

同天官比,天官有成幾十個入英中..點都係想入天官先啦.雖然我係鐘意崇德,佢又近屋企,又係天主教學校.唉,點解見有d媽咪話星期六in完,星期二已經知得吾得架?係未官小慢d架,定係已經out左呢..真係訓吾著呀.

RACHEL&MAVIS,

想問o下點解ar!??
我自己就好想阿B 入哩間, 但真係唔錯o架?
thanks in advance~~~

RACHEL&MAVIS 寫道:

可以負坦到學費就一定要去和富。
[img align=left]http://www.iuploads.com/free_image_hosting/images/CHO/statue04.jpg[/img]

hi各位
我妹妹大囡讀緊伊小正,英文是用worksheet做功課,程度尚可,無咁大壓力,如果我首選何德心次選天天其次是潮陽,順是個人意見     
[img align=left]http://home.pchome.com.tw/good/fang600213/bmp/bmp-h/6-16.gif[/img]

醒目開學勳章

天官小剛考完試,老師都很忙.
我知應該未in完.
因為都很多人叩門
MELODY

佢就係話唔好~~~係因為覺得淺wor~~~所以佢咪唔跟law~~
風信子 寫道:
[quote]
大小不梁 寫道:
依小~~我有朋友個囡囡讀緊....佢媽咪話d野好淺.....所以佢個仔都唔跟家姐入.[quote]

唔好意思,如果依小係好既話,點解你個朋友個仔唔跟家姐入既.

何德心小學係邊到?????
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

何德心小學係天盛

舊年朋友個女派左何德心, 唔係咁鐘意, 後補天官收左, 不過睇左視學報告後唔讀.

天水圍官小

留意 3.1, 3.2, 3.3,5.2,每人睇法唔同,參考下都好.

RACHEL&MAVIS

唉.....你唔好咁講啦!!!

我重有件細出年入去讀.

我荷包都"乾硬化" ka.!!

車$$~~除左樓下幾間去邊都要, 飯$$~~除左半日間間都要, 學費我當俾佢學公文中文, 同英文, 2科都去8百幾啦. 多果幾百蚊當飲小餐茶, 買小件衫, 咁計冇咁肉赤.

你千金入得元小, 我唸佢都好醒.  好多朋友仔女讀李兆基都轉左校, 有個in樓下果間, 個c人校長好串咁話.....讀李兆基轉過黎, 就算我肯收你, 入黎都讀死你. 重要留班重讀. 講左一輪費話都係唔收. 後尾去左ou 頭果間, 半日, 話好正.

BrianMami,
我想問你朋友個女最段去左邊間讀??視學報告係未可以影響咁大呢?個d殺校的校長成日都話佢地吾公平..有時我覺得要係好多方面去睇小朋友讀書.我都鐘意和富,直資學校的資源同教學有其獨特之處...不過點都吾可以同錢作對啦.我還有一個細女要讀呢..9年免費教育可以俾我有多些閒錢供小朋友係課本以外的學習.語文好要一路咁keep住先得架,我都係中學讀左2年普通話,但而家一樣無個女講得咁好呢..
該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題