用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) [複製鏈接]

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3)

anny 寫道:

dorchiu,

你大住個肚都同囡囡參加旅行, 真係廿四孝媽咪, 係呢你預產期幾時? ==> 有爸爸陪玩, 我齋睇啫     due date 5月尾, 所以都會幾大吓  

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3)

Hi all,

想問問關於整小禮物送比生日小朋友, 係整1份? 還是整晒比咁多位生日小朋友?

而親子旅行, 唔知可唔可以帶囡囡去, 今日問咗老師, 等佢星期一覆.

dorchiu,

你小心d好喎, 我估車程都幾耐下架, 你擔唔擔心會辛苦呀?

Pochacco2001,

唔該晒, 之前嘅活動光碟我惜晒了, 又有新可以借

Pochacco, Yiuma,
昨天見到你們真好   

仔仔又追我幾次話要帶烹飪書返學校,不知是不是真的

anny,
我問o左老師!係整一份禮物!唔須要整咁多份呀!
我只知好多人都一家四口去親子旅行,所以都係要等老師覆!
有新碟借呀!你得閑可以上學校網,老師會定期update list的!

SaunderHung,
我都好開心可以見到你呀!得閑多d返學校啦!哈哈!
------Pochacco2001(Ming)------

SaunderHung 寫道:
Pochacco, Yiuma,
昨天見到你們真好   

仔仔又追我幾次話要帶烹飪書返學校,不知是不是真的

瑤瑤冇講喎, 但佢呢幾日猛話要帶圓型o既樽返去, 我都o吾知係咪真o既?

JoJo 寫道:
yk,
YES..唔知有冇邊位家長返左去做試範呢

jo,
我冇入選, 但係返o左去做義工幫手, 同d小朋友一齊整野食, 我覺得好好玩.

yiuma,

paco上一二個星期前都有帶圓型o既樽返去學校

今朝去睇個女早會, 見到我個女又眼濕濕  :cry:     佢果班似乎有幾個同學仔病左無返學  

dorchiu 寫道:
今朝去睇個女早會, 見到我個女又眼濕濕  :cry:     佢果班似乎有幾個同學仔病左無返學  

點解?璧而唔捨得你走? 但係都返左學一排喇喎.
小b就快出世, 要好好地睇住佢的情緒問題.
可以買d小禮物, 話係小b送俾姐姐啦.

dorchiu,
原來大肚o個個係你來的!我今日見到你呀!不過唔知係你!下次有機會見啦!
你唔駛擔心啦!小朋友係咁的,我見過高班都會有此情況!所以你不用怕!
------Pochacco2001(Ming)------

Pochacco2001

e...乜你見到我呀     下次主動叫我, 可能我會易認d  

Hi, can someone tell me if the "national Custume" still on this friday for birthday party beside bringing in one gift/card.

想問吓生日蛋糕一般買多少磅,係咪standard size 就ok,定要2磅,需唔需要寫名 or just寫happy birthday???

dorchiu,
好呀!下次我會叫你的!

tszchingbb,
生日蛋糕係買standard size已ok的!唔須要特別寫名,而生日快樂都ok的!因為生日會都會有好多家長負責買蛋糕,而學校係一次過放晒d蛋糕向禮堂台上影相,所以唔須要特別大的!

點解我次次都借唔到dvd 睇架 ???       

請問各位讀聖瑪加利大的家長,聖瑪加利大的課程深淺度,有冇意見,我想參考一下、你們有否給小朋友出外學英文嗎?

Thank you very much

davis ma

h20471120,
你會唔會借o左d好多人借個d碟?所以成日都借唔到呀!

可能係啦, 我借過11,12 birthday party,  秋遊, xmas party, 冇隻借到 ? 真係太多人借.
我試過預留,但係都仲未有

saunder,
瑤瑤今日真係同我講要帶烹飪書返學校呀, 佢乜都遲成個星期o既?!       

醒目開學勳章 王國長老

Yiuma,
瑤瑤佢好叻家啦. 我個仔直頭提都冇提過呀   
YiuYiuMaMa 寫道:
saunder,
瑤瑤今日真係同我講要帶烹飪書返學校呀, 佢乜都遲成個星期o既?!       
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛
‹ 上一主題|下一主題