用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 播道收生消息
樓主: benwong_hm
go

播道收生消息   [複製鏈接]

引用:Quote:SSMamama+發表於+13-10-23+13:05+完

原帖由 goo_littlebb 於 13-10-23 發表
又未必, 除左弟妹多數會要offer. 正取果百多個, 未必個個讀, 因有人都想等自行公佈, 如果接受左播道offer就 ...
同意
琴日早上已打咗俾第二輪

引用:Quote:原帖由+SSMamama+於+13-10-23+發表完

原帖由 benwong_hm 於 13-10-23 發表
未必啦…好多都考幾間架嘛…仲有下年六月…周圍都有位放出…吳使咁擔心

...
Thanks

引用:Quote:原帖由+SSMamama+於+13-10-23+發表完

未必啦…好多都考幾間架嘛…仲有下年六月…周圍都有位放出…吳使咁擔心

...
Thanks

引用:Quote:原帖由+benwong_hm+於+13-10-23+發表

原帖由 SSMamama 於 13-10-23 發表
Thanks
希望我女能和你小朋友做朋友仔

引用:Quote:原帖由+SSMamama+於+13-10-23+發表Th

希望我女能和你小朋友做朋友仔

即係有哥唇姐姐個D先有機會???

那想問有offer 媽咪知唔知自己小朋友in 時表現如何? 其實播道除了喜歡收有家姐哥已在校讀之外,他們會比較喜歡收那類小朋友呢?

引用:即係有哥唇姐姐個D先有機會???

原帖由 拾仔 於 13-10-23 發表
我女係家姐…

引用:那想問有offer+媽咪知唔知自己小朋友in+時

原帖由 mouseSiu 於 13-10-23 發表
那想問有offer 媽咪知唔知自己小朋友in 時表現如何? 其實播道除了喜歡收有家姐哥已在校讀之外,他們會比較 ...
佢有講見咗咩、問咗咩、答咗咩
但係咪全部我就吳知道了……

拾仔 發表於 13-10-23 14:32
上面講左, 百多正取生, 除左2個有哥姐, 其他都係自己考返黎.唔係 "有哥姐果D先有機會"

回復 erniec 的帖子

我想知道Round 2是不是在9月28日或之前的面試?謝!

回復 benwong_hm 的帖子

播道仍在繼續面試嗎?我囝囝在9月28日面試完,且看到妳們有些家長碌續收call,看來我囝囝無望,如落敗真不知為何,我已哭了很多次了!囝囝堅決地要在播道上學,而我們都不是瘋狂面試的家長,只面試了兩間(連播道),囝囝好清楚地告訴我老師問他甚麼,如下︰What is your name?
How old are you?
What do you like to eat?(我囝囝對我說他講出六種他愛吃的食物,且他答I like to eat..........不單單講食物,而是whole sentence)

老師拿出圖畫,以英語問小朋友What is this?(基本上不算深eg: Cat, Dog, Rabbit....etc. 另有食物及物件eg: Apple, Pineapple, ruler.....etc皆日常生活所接觸)個人覺得教小朋友完成整句,如This is a cat, This is an apple. Do not answer single word.

另以廣東話叫小朋友敍述故事,老師展示出一些圖畫要求小朋友串成故事,就是我家囝囝落敗,希望幫到大家。還有,我和囝囝星期日都會去教會聚會,相信播道校長是一個非常公道的人,只要家長子女表現佳,並不存教徒或非教徒否等問題。感恩!加油!

引用:回復+benwong_hm+的帖子 播道仍在繼續面試

原帖由 愜意貓 於 13-10-23 發表

播道仍在繼續面試嗎?我囝囝在9月28日面試完,且看到妳們有些家長碌續收call,看 ...
吳好灰心…仲有機會架…
希望我女能同你小朋友做同學仔吖

我仲係度儍儍等信,原來播道用call來confirm offer ... 早幾日有miss call, 請問各位已收call家長可否告知播道個call number ... 等我核對吓。。。OMG
我仲日日望信箱

回覆:魔潼 的帖子

2366xxxx

引用:我仲係度儍儍等信,原來播道用call來confir

原帖由 魔潼 於 13-10-23 發表
我仲係度儍儍等信,原來播道用call來confirm offer ... 早幾日有miss call, 請問各位已收call家長可否告知 ...
你明天快啲打反去啦…
無留言俾你?
過咗註冊未呀?

我都唔知呀。。。忙到爆炸,又要攪囡囡小一,又要攪囝囝K1...我真係人都癲。日日check住個信箱,樓下看更以及為我等咩。。。

回復 maowee 的帖子

唔該晒你呀,我而家睇吓先。。。

引用:回復+benwong_hm+的帖子 我都唔知呀。。。

原帖由 魔潼 於 13-10-24 發表

我都唔知呀。。。忙到爆炸,又要攪囡囡小一,又要攪囝囝K1...我真係人都癲。日日c ...
我都係阿女小一…細女k1,不過細女我無咩理佢:;pppp:

maowee 發表於 13-10-23 23:22
2366xxxx

終於等到呢個電話响.

yeah, 播道收左我個女, 明天星期六12:00前註冊.  感謝神.

以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D
‹ 上一主題|下一主題