用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 新校園門外的交通擠塞問題
go

新校園門外的交通擠塞問題 [複製鏈接]

小女近日提到,放學時經常有大量私家車停在校園門外,以致校車不能迅速地駛離校園,也因此使到校車遲了到達下車地點,所以,我相信校方應該也執行一些措施,以使這個問題可以很快得到解決。

記得之前看德望小學的討論區時,也有很多家長討論這個問題,因為校方會通知警方驅趕私家車,以騰出空間給予校車離開,反之,部份家長竟投訴校方不容許他們停車等候!?  真是無奈 ........
   0    0    0    0

係呀!真係好多.但我估這個問題都較難解決

但我女搭油蔴地車又好準時,仲試過早左幾分鐘返來
8-)

上星期五,阿女話大校車出唔到校園 (因為比私家車塞住) 最終要換一架細校車,才可以駛出校園,但最終遲0左差不多一個鐘才到達。

我個女都好似遲咗半句鐘,仲要尾站,返到屋企成3點鐘,又未食飯,真係餓死。

我亞女搭A車,都係大車,尋日就只係遲左十分鐘.

唉,都唔知學校會不會想想辦法去解決呢個問題,畢竟影響了很多小朋友及她們的家長呢!

我女既校車到現在都是有遲數分鐘, 小6既姐姐就慘了, 要跑6層半既樓趕上堂, 都5知幾時先可以改善呀!

原帖由 chuyuencheung 於 11-9-21 13:56 發表
唉,都唔知學校會不會想想辦法去解決呢個問題,畢竟影響了很多小朋友及她們的家長呢!
Bernice

回復 8# QOOGIRLZOE 的帖子

尋日有通告都有提及校車的運作問題,但係就無提及校門外的擠塞問題,唉,都唔知校方會唔會正視 ........
‹ 上一主題|下一主題