用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 希望有真心用家分享!
樓主: legoisland2005
go

希望有真心用家分享! [複製鏈接]

回覆 trinitymo 的帖子

trinitymothank you.. wish your son can get in a good Pri school la

回覆:希望有真心用家分享!

回覆 koalajoey 的帖子

係呀~ 我沒比較過3小時的學校,不過仍學到野的。

Pn 其實得2個鐘,會唔會好趕?
佢英文係好,但請問德育係點呢?

我都諗緊佢貴但得2個鐘,值唔值呢?

回覆 koalajoey 的帖子

agree. 2 hour seem very tight!!!!

聽到D朋友(不是用家)話York 好商業、好講錢,好想知道用家睇法。貴得黎是否值得?謝謝

引用:聽到D朋友(不是用家)話York+好商業、好講

原帖由 lemoncar 於 15-10-14 發表
聽到D朋友(不是用家)話York 好商業、好講錢,好想知道用家睇法。貴得黎是否值得?謝謝

...
我是K1用家。坦白講,學校咩都講錢,行政一般,但學術好,多親子功課,小朋友返學超開心。睇下你要求咩,我自己就好滿意,認為無擇錯學校

...
我小朋友宜家讀PN,好老實,就算唔係york,宜家好多學校都好商業,講錢。但俾都要值。
開頭我都同你一樣諗法,但我小朋友真係番得好開心,番咗兩,三日,已經用英文問我may i go to wadhroom pls ?
我覺得值得,宜家我小朋友間唔鐘都會講英文,其實令到小朋友肯講已經好好。
又番得開心,日日番屋企都唱歌,中,英,普通話都有。
我自己有其他學校offer都無要。

無可否認,好多人都唔鐘意york。even有部分公公婆婆爺爺嫲嫲接孫仔女校車放學時,言談間都知唔鐘意york。連小朋友家人都咁講,絶對唔怪得外間聲音。不過我估好大原因都係錢。

eg:都唔覺間學校有咩好,人地學校幾百蚊,佢收人幾千,咩都要錢。

利申:用家

回覆 tingtingword 的帖子

有部分公公婆婆爺爺嫲嫲::::::::    WHY WHY WHY :)

我小朋友返咗york pn兩個幾月,非要滿意。行政係比較亂,但係可接受嘅範圍。本身我地係屋企都會同佢用英文中文溝通,讀埋York, 發覺佢進步很多,學校教得很活,佢亦吸收到。所以非常喜愛呢間學校。錢方面,都係個句,一分錢一分貨,家長都想要靚野,學校都滿足到我要求,俾多少少但質素好我覺得值。買得值,返學返得開心,學到野,黎緊k1除非考到好龍校,否則我都會俾小朋友讀返york!

...
我仔而家k2了,d 人成日話commercial,講真我覺得佢係明賣你明買,所有野你都可選擇買唔買,你唔跟學校買就自己出去買。無所謂的,我就無join snacks ,自己帶,有同學唔買假期功課,有同學唔買節日禮物。真係無所謂的,自己衡量需唔需要。

‹ 上一主題|下一主題