用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園 2009-2010 K3
樓主: 金毛B媽
go

宣道幼稚園 2009-2010 K3 [複製鏈接]

原帖由 rebeccachor 於 09-12-22 14:32 發表
我想問有無聖劇內有首 "為了送小禮物, 我心太歡欣..."的歌詞呀? 因為我個女成日唱, 但只些E 兩句...

我身處的地方沒有,現憑我聽阿女唱的記憶背默給你,可能有d位錯不過記得好似o甘上下. 我會稍後擺"堅的"上網.  如有其他家長現在有的話,請代為幫忙:

為了送小禮物 我心太歡欣 星星照新新君我覓尋
為了送小禮物 我心太歡欣 長路遠盼一見心興奮

為了送小禮物 我心太歡欣 敬重出生伯利恆
為了送小禮物 我心太歡欣 尋覓見新新君心興奮

來送愛的禮物 乳香 沒藥 黃金 還有滿心的感謝
全然敬拜傾出真心
來送愛的禮物 乳香 沒藥 黃金 還有滿心的感謝
全然敬拜傾出真心

為了送小禮物 我心太歡欣 我是誰主竟會帶路行
為了送小禮物 我心太歡欣 神導引返東方心興奮

*於2月9日修正了兩個字(紅色字)

我是藍的
錯錯錯
我是男的

樂媽:
你情況點啊? 我地前日收到信啦, 兩個都OK 左, 好開心, 終於放下心頭大石, 可以安樂過聖誕.
希望多D好消息啦!
祝大家聖誕快樂, 身體健康!
原帖由 aquarius828 於 09-12-22 10:47 發表
各位早晨丫!

係到首先祝大家: 聖誕節快樂, 新年進步! 大家都要開開心心! 身體健康!

大家應該都係為學校而煩惱緊架啦.. 你地有無in宣小丫, 而我就好心急啦, 等緊消息.. 希望大家都有好消息啦! ...

好感恩, 我仔仔都入到宣小, 我都放下心頭大石了
教育王國以外之相冊連結已被刪除

唔該哂 OO 記!!

原帖由 OO記 於 09-12-24 11:35 發表

我身處的地方沒有,現憑我聽阿女唱的記憶背默給你,可能有d位錯不過記得好似o甘上下. 我會稍後擺"堅的"上網.  如有其他家長現在有的話,請代為幫忙:

為了送小禮物 我心 ...

原帖由 OO記 於 09-12-24 11:35 發表

為了送小禮物 我心 ...

想找這歌曲的五線譜啊!

話咁快第一個學期就結束, 就快到農曆新年啦, 小朋友又有得玩年宵市場! 真開心!

原帖由 金毛B媽 於 09-12-30 10:35 發表
好感恩, 我仔仔都入到宣小, 我都放下心頭大石了

金毛B媽 & double,

Congratulations.

Can you share the interview of APS?  Is it difficult.  As I also hope my daugther can gain admitted to in coming years.

Pls advise.  Thanks a lot.

原帖由 ABCDFamily 於 10-1-18 22:18 發表

想找這歌曲的五線譜啊!

找不到呀. 似乎要嘗試自己"執歌"(夾band述語)
我是藍的
錯錯錯
我是男的

又係我jam歌王同大人細路jam歌時間,我細仔都跟住阿家姐仔唱歌跳舞(你地個個都曉架),順便同大家拜個早年!

貼自ze-on.net

祝呀祝福你
曲、詞:志安哥哥 C 2005 志安哥哥
(志安哥哥原創歌集第 135 號)

讓我祝福你 讓我祝呀祝福你
在每天開心笑嘻嘻
上帝陪住你 上帝攬住你
全年定要添福氣

愁氣悶氣 快走遠離
願你今天 滿心歡喜
快樂 平安 通通給你
讓我祝呀祝呀祝福你

http://www.ze-on.net/0606/cds/party/mp3/Bless.mp3
我是藍的
錯錯錯
我是男的

Thanks.  My son always trying to sing this song at home, but I don't know what he is singing.  Thanks so much!!

原帖由 ABCDFamily 於 10-1-18 22:18 發表

想找這歌曲的五線譜啊!

哈哈哈哈!  小禮物五線譜!   貼自ze-on.net

http://www.ze-on.net/0606/download/score/0172score.pdf

我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 OO記 於 10-2-9 23:51 發表

哈哈哈哈!  小禮物五線譜!   貼自ze-on.net

http://www.ze-on.net/0606/download/score/0172score.pdf
嘩!趕得切三月用!我兒女都要說聲多謝!Million thanks!

有冇人知道今年畢業禮會幾時舉行啊?

寂靜

點解呢度靜左咁多,相比起K2,真係今時唔同往日!

早晨丫!

double:

send咗個信息給你, 請查收!

只記得在6月份, 好似係6月16日 (but not sure).

原帖由 double 於 10-3-31 00:46 發表
有冇人知道今年畢業禮會幾時舉行啊?

原帖由 aquarius828 於 10-4-23 09:50 發表
早晨丫!

double:

send咗個信息給你, 請查收!

樂媽:
我都SEND 左個PM比你. 睇睇.

各位早晨丫!

還有3個月唔夠, 小朋友就畢業了, 在這3年裡, 除了小朋友之間建立了感情外, 我們一班家長都由唔相識變相識, 由相識而建立了一份真摰的感情, 真係唔捨得 ......希望大家日後都保持聯絡, 出嚟飲下茶, 食個飽啦!

原帖由 aquarius828 於 10-4-26 10:42 發表
各位早晨丫!

還有3個月唔夠, 小朋友就畢業了, 在這3年裡, 除了小朋友之間建立了感情外, 我們一班家長都由唔相識變相識, 由相識而建立了一份真摰的感情, 真係唔捨得 ......希望大家日後都保持聯絡, 出嚟飲下茶 ...

宣道雖然沒有很"高深"的課程,但卻提供了一個讓小朋友愉快學習,並且著重品德培養的環境。

小朋友在過去三年實在得著太多,多謝各位老師,以及已退休的李校長。
‹ 上一主題|下一主題