用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 請問銅鑼灣聖保祿幼稚園多數派那間小學 ...
go

請問銅鑼灣聖保祿幼稚園多數派那間小學 [複製鏈接]

0    0    0    0
簽名被屏蔽

原帖由 Virginia 於 11-10-24 22:43 發表
請問有冇邊位知道銅鑼灣聖保祿幼稚園多數派那間小學http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=565&cb=2104呢?

由於學校不會阻止幼稚園學生參加政府小一自行收生和統一派位,所以我想打聽一下,如果參 ...

首先派位跟幼稚園無關

SPK學生參加派位,我想只會選SPC同級而免費的學校吧,如Marymount,Maryknoll,St Mary

SPK 既學生一般都會直升返自己小學的
喜歡妳是妳

哪男仔讀係咪預咗無咩著數,
中西區學校又reject 佢, 所以体吓仲有咩學校can apply, 定係始一間好學校 應該報呀?  (my son is small boy studing in K1 in southern district and we will move to中西區later, so try let him be a big boy)
please help.

原帖由 dec08bb 於 11-11-30 12:30 發表
哪男仔讀係咪預咗無咩著數,
中西區學校又reject 佢, 所以体吓仲有咩學校can apply, 定係始一間好學校 應該報呀?  (my son is small boy studing in K1 in southern district and we will move to中西區later, so try ...

對於男仔係冇咩著數,因為小一一定要走
不過呢間係間好學校,唔想錯失機會可以試下,同埋你諗埋車程個D囉.
都係個句,小學又要黎過搵學校...
‹ 上一主題|下一主題