用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 希望有真心用家分享!
go

希望有真心用家分享! [複製鏈接]

delete

2    0    0    0

我同你差不多~ 我小朋友讀緊PN~

學校唔係HAPPY SCHOOL,不過小朋友學到野。
可以買二手野~ 唔迫你的~
雜費各樣唔算多~

回覆:legoisland2005 的帖子

校服,書可以買二手,不過pn書只係7xx,唔建議用二手,佢地好多都有貼紙同印仔,茶點可以唔join自己帶,節日禮物可以唔買,不過人人有佢無會唔開心。

基本上,上學期雜費2xxx,茶點2xxx, 書7xx
下學期雜費2xxx, 茶點2xxx就係咁多,旅行每位3xx, 可以唔參加的

回覆 miemie6 的帖子

Hi, 我真的會買2手,,,唔介意...最緊要小朋友有得著....想問佢個D CAMBRDIGE 課程是已經包括在學費, 定係要另外收費的??好似上課外活動??
THANKS~

回覆 ctnt2012 的帖子

THANK YOU VERY MUCH

pn書只係7xx--> 贊成.

節日禮物->都唔慳得既:)小朋友呀麻..

旅行每位3xx ->都唔慳得既:)

我最想知要唔要補習班, 又另收費....考STARTER/MOVERS 果D :)

可能有人見到我個POST 會話無錢咪唔好讀囉, 大把平架啦...但係我真心想小朋友學到野....我唔介意付出....
唔係負擔唔到, 只係有時唔知点講,總之唔大富大貴!!!
大拿拿6000學費+1500~2000雜費, 其他方面都真係要慳D....
真係好矛盾

考starter movers 係要比錢去考,你亦可選擇唔考,就算自己出去考都要比考試費,補唔補習好睇你自己點諗,英文york已經好好唔補都得,如你想補中英數琴棋書畫,咁你小學目標一定係名小啦

你而家先pn, 讀左pn睇到佢返學既情況先再諗啦,起碼可以睇下佢學左咩開唔開心先。都唔急啦

thanks.考試費一定另外,我想知到上當學D是否足夠應付startser movers
定係要另外上課?
我希望上到可以直去k3..唔係
又要考過,小朋友都好慘!

當然'大前提係佢應付得來同開心

夠架啦,唔駛再補,自己買d試題做下就得啦

回覆 legoisland2005 的帖子

我囡囡现在读K1,每天以有功课做,而且每晚还要上学校给於的Web .Combridge English Channel读故事.
但我囡囡很喜欢上学,还有学校以有4-5个课外课程给家长选择,当然所有课外课程都要另收费.家长可以全不报.
我只感觉读York. 就不用在外求,因学校本身以有很多课外课程.

回覆:希望有真心用家分享!

K2興趣班,starter課程要另外收錢

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

thanks a lot ar.

回覆 tingtingword 的帖子

e... 我個日去YORK個TALK, 佢話VIOLIN / GOLF 係包括在課程中, 是不用另外收費的...?
即係話STARTERS/MOVERS , 不是YORK 的英文課程中的一部份. 是要另外上堂的??
如果只是係YORK 幼稚園讀, 是不足以應付STARTERS/MOVERS的考試?
MANY MANY THANKS

回覆 legoisland2005 的帖子

聽聞K2先學 CAMBRDIGE~我現在PN,下個月有家長會,到時再UPDATE你啦~
不過D課本係貼貼紙架,如果二手即係做左,你小朋友上堂就冇得做GA LA! (唔知老師會否另作安排)

回覆 miemie6 的帖子

Thanks..Book better use brand new if have activities inside la...
kids will be more happy . i am sure... :)

2nd book mean those kid apply the school and everything ready prepare to school. BUT finally hv better offer in last minute, then they will sell out those 2nd hand but un-used thing .. HAHAHA

你好,我個仔都係讀緊York, 而家K3, 佢返學都開心,不過上到York, 都會比較谷。讀Cambridge 係要另外收費,我小朋友之前都有報,要禮拜六返學,上當年,聽完校長講都覺得學校好吸引,但一分錢,一分貨,學費+書薄費+茶點費+雜費+校車費,每個月都幾金。而家pn收費貴左,時間又短左,值唔值見人見智!

回覆 trinitymo 的帖子

hi, ur son hv p1 offer yet?
n is the kids really have good results in starters or movers exams?school may  be exaggerated, so want to listne to the real student /parents opinions, thanks

As the peak season of P1 interview is in Sep-Nov, we are busy to attebd the interviews now, and not yet have any offer. But, some of his classmates have offer from some primary schools.

The Cambridge result is so far so good, you need to spend time for revision of the Cambridge exam, but I do not have time to do it.

‹ 上一主題|下一主題