用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 2007年YW小一家長版 :)
go

2007年YW小一家長版 :) [複製鏈接]

醒目開學勳章

2007 Channel 1

係時候開返版啦
2007年9月入讀YW小一家長請進來! :  

有用資料
校車公司負責人鄧生 2381 9509

[ 本文章最後由 010 於 07-7-7 01:09 編輯 ]

Re: 2007年YW小一家長版 :)

Hi 010,

您好呀! 多多指教!

Hi, 010, Calvinmama, 您們好, 以後多多指教! 將來多多聯絡.

010, Calvinmama, dickielam,

請多多指教!

醒目開學勳章

2007 Channel 1

嘻嘻,我特登早一日開呢板,
準備6/2歡迎更多家長嫁!

讓我們靜候各位佳音
大家加油 ,主祐平安

現在P1家長都歡迎入來比下意見嫁

CalvinMama
行左畢業禮,有無失落

KLLP
結果有無報到暑期課程?

dickielam
多d上來互相指教

[ 本文章最後由 010 於 07-7-7 01:09 編輯 ]

唉!好緊張呀!抽唔到唔知點算!

010, KLLP, 及其他家長,

我又嚟報到先!

另外預早歡迎及恭喜中獎的家庭!

醒目開學勳章

eva
無論抽唔抽到.日子一樣咁過!
升小只是人生其中一個階段!
記住神必保守.
相信祂定為我們的孩子作最好準備.
等你好消息.祝平安!

Hello!

chinghimma

醒目開學勳章

hi
chinghimma

嘩...原來BK真係幾多YW家長喎

010 寫道:
eva
無論抽唔抽到.日子一樣咁過!
升小只是人生其中一個階段!
記住神必保守.
相信祂定為我們的孩子作最好準備.
等你好消息.祝平安!

可是我獨注一擇地全情投入英華了,如果入不到,一定很失落。

不過,你說的岩,日子還是要過,我會難過一陣之後,繼續努力前行。。。。。啋!講到好似唔得咁  

010,

有呀, 報左的呀!

我今早一起身, 都好緊張, 希望所有小朋友都可以獲派到合適的小學!  

我亦預早歡迎所有07年加入英華大家庭的家長及小朋友

醒目開學勳章

KLLP

我和你一樣,都一樣
祝願每位小朋友都入頭心頭好

EVA
無論如何,信神奇妙的安排

祝大家平安-等大家好消息
加油!

我入來報到, 好開心, 派到第一志願, 上次自行20分唔得, 好多謝各位的鼓勵, 我諗住唔得, 所以開心到喊左出來, 我每天返工都經過英華, 我日日都向神祈禱, 所以好感恩, 感謝主, 亦希望其他小朋友可以入到理想學校

請問已註冊的家長, 有無學校的暑期班的資料呢, 因為我未報任何暑期班, 可否告知

Lion_King,
恭喜您呀! 我都感受到您的喜悅,的確會開心到喊家!

010,
行左畢業禮,我個仔重繼續响屋企日日唱日日表演,佢重繼續enjoy緊.  畢業聚餐您去唔去? 到時相認好唔好?

KLLP,
您既日本之旅plan成點呀?7月初我都去呀,不過係跟團,貪佢車上車落夠方便.

dickielam,
日後多多指教!  

Lion_King,

Congraulations!

我 so far 都冇收到暑期班的資料, 我都係自己安排暑氣活動!

Calvinmama,

都7788啦, 而家都好期待!

Lion_King 寫道:
我入來報到, 好開心, 派到第一志願, 上次自行20分唔得, 好多謝各位的鼓勵, 我諗住唔得, 所以開心到喊左出來, 我每天返工都經過英華, 我日日都向神祈禱, 所以好感恩, 感謝主, 亦希望其他小朋友可以入到理想學校

請問已註冊的家長, 有無學校的暑期班的資料呢, 因為我未報任何暑期班, 可否告知

Lion_King,
恭喜呀!   

There's a parents meeting for new P1 on 23/6 according to the school circular.

all 07 P1 parents>>
Welcome!

醒目開學勳章

Lion_King

希望更多good news

未能成功的家長也不要氣餒.不要灰心.
緊記神必安排合適的給我們!
況且尚有叩門機會.努力.
可能面試會辛苦點.花功夫與時間多點.
但緊記著,如此種種...只佔人生一小部份!
下年回首...你會發現你們的經驗比我們豐富,
你們的人生比我們精彩!
至於成功與否-且放心交給神,神必繼續給大家保守!
祝平安!

CalvinMama
畢業禮後我仔仔成日話想再讀多四年....唔想畢業
我會去627,630,又會去731,到時都可以相認!
我630會做家長義工,可能會忙些,
你可能會見到一個慌亂肥媽咪係到走來走去嫁   

KLLP
我最終都無報到青年空間的暑假活動,因為仔仔�表姐仔話no no no,反而報了明愛的拉坯.和YMCA的朱古力美食.另每星期加多一堂swimming及安排了兩項參觀.已經好多啦!

你同CalvinMama都準備去日本嗎,我們準備和同學仔一齊去台灣呢

JP
多謝報料,咁我預留623同P0家長見面囉!
繼續提點我地呀   

Hurray     

Dear all

皇天不負有心人,今天終於可以放下心頭大大塊石了    

當工作人員找出注冊表格在登記時,我不敢偷窺一眼。

當她笑笑口hand俾我時,我說:可以告訴我結果嗎?我不敢看啊!那工作人員笑著說,得喇!得喇!第一志願呀!

哇!。。。等等。。。還沒有親眼看見,不敢相信是事實,於是立即拿過來,仔細地看清楚。。。可能我看的太慢,還是太興奮,來不及反應,那個工作人員可能看見我沒有開心的表現,以為自己講錯說話地問:這是你的第一志願嗎? 我才如夢初醒,四萬咁口跟她說:正是!正是!

心想,第二志願?!還有機會被抽中嗎 :

之後很興奮地打電話通知那些一直很關心我的親友,大家都替我高興!今晚就是跟老媽等人吃飯慶祝,所以很晚才回家(加上打字用了許多時間),到現在才可以上來跟大家報喜。

很衷心地多謝這裡許多英華靚太們。多謝你們一直熱心講解我的問題和精神上的支持。 能夠加入這個大家庭,真是我們的福氣!希望日後在英華校園之內,有緣遇上大家  

以後我會更加勤力來這裡上課,不過都是眼看手小動,因為自己打字真是奇慢啊

報告完畢     

Eva,

恭喜       

我是第一輪抽到, 真的是很感恩, 神都知道我很軟弱, 讓我早少少知道好消息!

多多指教

Golf
Golf
‹ 上一主題|下一主題