用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 救世軍大窩口幼兒園 大窩口救世軍幼兒園,入黎傾下啦
go

大窩口救世軍幼兒園,入黎傾下啦 [複製鏈接]

大窩口救世軍幼兒園,入黎傾下啦

我囝囝9月入讀n2,有無同校媽媽可以入黎傾下計呀? op
irene

Re: 大窩口救世軍幼兒園,入黎傾下啦

你個b幾大去報名? 讀N2咪K1嗎?  

我個仔九月都會入讀到N1

好高興有人回應呀!

emilymui:
我個囝未夠一歲就報名,n2係=k2,3歲入讀

yrviris:
雖然我地唔係同級,但係好高興認識你呀!你係學校訂o左幾多套被仔呀?
irene

hihi~~
我囝囝7個月啦,我想知哩間幼兒園好唔好?

我只係訂咗一套被仔咋,因為諗住佢放假咪幫佢攞番屋企洗囉,另外就仲買咗三套校服 :

Yrviris
我都係買o左3套校服,但買o左二套被仔,我諗住驚囝囝賴尿,不過其實學校都會有得比佢換啦。早知我都買一套,你地n1係咪都8月4日家長會呀?
irene

rainwing:
我聽講就好好,但要個仔真係讀過先比到意見你,不過你可以報o左名先慢慢考慮,唔係到時想讀都無位,我個細仔二個月大時我已經同佢報o左名。你都快d去報定啦!
irene

係呀,N1都係8月4日新生家長會,到時應該會見到你  

del~~

我囝囝今年讀N2, 出年升N3, 今年第二年讀,其實我地都好滿意學校, 老師好有愛心, 回想Cyrus由第一日返學由好唔鍾意變成今日好鍾意, 看見他的自理能力一日比一日好, 我地都覺得無簡錯.

cyrusdad

多謝你既回應,上星期去買校服帶埋奶奶一齊去,佢第一次黎到,好似唔係咁鍾意個環境呢!因為葵涌荊冕堂都收o左我個仔,奶奶想佢讀荊冕堂多d!但係我始終都想個仔讀全日,所以選擇救世軍,聽你咁講我好放心比我仔仔入讀喇!thx
irene

大窩口救世軍硬件可能比其它無咁好,但軟件(例如:教學�老師質素)我覺得比其他學校好, 我地希望Cyrus有一個愉快的童年生活,多過自小比佢係學習壓力下成長, 有很多其他幼稚園由三歲開始即刻要小朋友學寫字, 小朋友連小肌肉都未控制到, 怎樣寫得好? 我地唔想小朋友為左滿足大人的虛榮, 而要小朋友夾硬死記生字等,係呢方面大窩口救世軍做得幾好.

我記得我地問過校長, 點解唔係學A至z先, 而係學A.E.I.O.U

大家好.
我個仔都係今年讀N1.
你地會唔會坐校車?

原文章由 honeyhoneyhoney 於 07-7-16 11:37 發表
大家好.
我個仔都係今年讀N1.
你地會唔會坐校車?

Hello 各位,

我個女都係今年入讀, 係 N2, 我都考慮緊坐吾坐校車, 因返學我帶佢返, 放學由婆婆接, 如坐都只係放學個程, 我怕婆婆辛苦, 但公公就話個孫細吾放心佢坐校車, 而家考慮緊.

原文章由 CyrusDad 於 07-6-14 11:20 發表
大窩口救世軍硬件可能比其它無咁好,但軟件(例如:教學�老師質素)我覺得比其他學校好, 我地希望Cyrus有一個愉快的童年生活,多過自小比佢係學習壓力下成長, 有很多其他幼稚園由三歲開始即刻要小朋友學寫 ...

CrusDad,

我都同意你講, 因我個女而家讀緊 N1個間, 硬件比起大窩口救世軍好, 但佢D老師就冇耐性同愛心, 有時問佢有關個女D野好似吾係好知, 寫係手冊有冇回覆, 所以聽到你咁講, 我而家都放心佢讀救世軍

原文章由 BBFONG 於 07-7-16 13:55 發表

Hello 各位,

我個女都係今年入讀, 係 N2, 我都考慮緊坐吾坐校車, 因返學我帶佢返, 放學由婆婆接, 如坐都只係放學個程, 我怕婆婆辛苦, 但公公就話個孫細吾放心佢坐校車, 而家考慮緊.

我地都有同樣問題, 所以Cyrus由N1學期中開始己經搭校車, 佢從來無話過唔鍾意搭校車, 反而佢好鍾意搭校車, 開始時我地都吾放心佢坐, 但校車姑娘都好有愛心, 有次重送左比卡超公仔俾Cyrus, 佢而家書包都重掛住, 而且校車都十分準時, 安全紀錄都幾好, 所以我地重有搭校車放學, 返學由我送佢, 如果你下年坐校車, 應該都係同Cyrus坐同一架

HI,
我囡囡今年都入讀N2,
我地住青衣,遲啲返學都會撘校車,唔知第日見唔見到你哋呢

原文章由 saucha 於 07-8-3 00:50 發表
HI,
我囡囡今年都入讀N2,
我地住青衣,遲啲返學都會撘校車,唔知第日見唔見到你哋呢

Hi Saucha,

我囡囡又係讀 N2, 咁大家係同學, 都好多人撘校車, 我諗要考慮吓先, 明天家長會見 la

就黎返學啦, 好緊張!
‹ 上一主題|下一主題