用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 2007 YW Channel 1上
go

2007 YW Channel 1上 [複製鏈接]

醒目開學勳章

各位

開學啦,所以開新版
祝小朋友個個開學大吉.順利踏上小一新階段

記住:
唔使帶書,帶備文具,功課袋,毛巾仔,小食,水壺
另星期四開始要帶餐具食午飯

[ 本文章最後由 010 於 07-9-2 16:51 編輯 ]
   0    0    0    0

先黎say Hi..........

原文章由 010 於 07-9-2 16:39 硐表
各位

開學啦,所以開新版

HiHi

祝願我們的小朋友從始過著開心快樂又充實的校園生活

我也在此祝各位小王子開學快樂.

各位姊妹大家好呀!
因細仔入院, 忙了一星期有多, 有關YW的事項, 什麼也不知道 !
明天 1A 穿校服 or 運動服 ?
有無什麼回條要交 ?
謝謝大家

各位媽咪:

記住明天交回通告3 {有關書簿津貼, 車船津貼}.

:)
Adrian Mom

老師無特別提及穿什麼校服, 我想照穿平日校服(not PE uniform)。

通告4號有關一人一樂器的回條要係4/9(Tue)前簽回!!

原文章由 tytc_lau 於 07-9-2 21:34 硐表
各位姊妹大家好呀!
因細仔入院, 忙了一星期有多, 有關YW的事項, 什麼也不知道 !
明天 1A 要穿校服 or 運動服 ?
有無什麼回條要交 ?
謝謝大家

thanks Adrian Mom & mcheung:

Hi

dickielam and 長老,

已sent.  pls check email.

我今早收到學校的電話, 安排了6/9那天午膳時間幫手:loveliness: 有冇媽咪都收到電話呀? (聽到個電話係英華小學打來時, 真係嚇了一跳, 心想呀仔唔係又鬧情緒呀 , 好在唔係0者!)

morning all
KLLP
me too, i receive the call from YING WA ms Yeung.
see U on Thursday
Matthew Ma

原文章由 KLLP 於 07-9-3 08:30 硐表
Hi

我今早收到學校的電話, 安排了6/9那天午膳時間幫手:loveliness: 有冇媽咪都收到電話呀? (聽到個電話係英華小學打來時, 真係嚇了一跳, 心想呀仔唔係又 ...

KLLP
i got it.............thanks a lot!!

KLLP / matthew_mama
我都assign左係6/9 (Thu)做午膳時間幫手, 到時又可見面la

原文章由 KLLP 於 07-9-3 08:30 硐表
Hi

我今早收到學校的電話, 安排了6/9那天午膳時間幫手:loveliness: 有冇媽咪都收到電話呀? (聽到個電話係英華小學打來時, 真係嚇了一跳, 心想呀仔唔係又 ...

原文章由 010 於 07-9-2 16:39 硐表
各位

開學啦,所以開新版

記住:
唔使帶書,帶備文具,功課袋,毛巾仔,小食,水壺
另星期四開始要帶餐具食午飯 ...

Dear All P.1家長,
今天正式開學啦, 我地都祝大家的小王子開開心心上學去, 身體健健康康!

010,
你又話同我地食早餐, 等我地所以BK CHANNEL 2 d靚太靚公在等你..........埋單 你失約丫

醒目開學勳章

哈哈,我都會係星期四返去協助午膳

長老
今朝仔仔有攬我先入校門呀,但係大堂想再攬時,
一見姚主任就怕羞羞咁同我揮下手就入左操場啦
我估過幾日佢唔會係學校再攬我嫁啦.大個仔嘛:loveliness:
原文章由 mcheung 於 07-9-3 08:49 硐表
KLLP
i got it.............thanks a lot!!

KLLP / matthew_mama
我都assign左係6/9 (Thu)做午膳時間幫手, 到時又可見面la

妳囝囝有攬妳, 咁咪好la, 仲開心到tim!!

各位星期四義工媽媽:
有無興趣一齊食早餐呀??

原文章由 010 於 07-9-3 09:41 硐表
哈哈,我都會係星期四返去協助午膳

長老
今朝仔仔有攬我先入校門呀,但係大堂想再攬時,
一見姚主任就怕羞羞咁同我揮下手就入左操場啦
我估過幾日佢唔會係學校再攬我嫁啦.大個仔嘛:loveliness:
...

醒目開學勳章

係呀:loveliness: ,
重發覺原來唔捨得個個係自己
因為仔仔同我揮手後,便頭也不回就入左操長啦:)
星期四食早餐我可以呀
原文章由 mcheung 於 07-9-3 09:51 硐表
妳囝囝有攬妳, 咁咪好la, 仲開心到tim!!

各位星期四義工媽媽:
有無興趣一齊食早餐呀??

各位回校做義工的媽咪/爸爸們:

多謝你們! 我們的小朋友有你們幫手照顧, 真的令我們這些不方便請假的家長放心很多. 感激呀

breakfast can't attend ar, i am sorry for BF little bb

see u on thursday

原文章由 010 於 07-9-3 10:03 硐表
係呀:loveliness: ,
重發覺原來唔捨得個個係自己
因為仔仔同我揮手後,便頭也不回就入左操長啦:)
星期四食早餐我可以呀

jammama
morning
i hope he can no sick la, this few day very exciting
always talk talk talk and can't slepp well
原文章由 JAMmama 於 07-9-3 09:40 硐表

今天正式開學啦, 我地都祝大家的小王子開開心心上學去, 身體健健康康!

010,
你又話同我地食早餐, 等我地所以BK CHANNEL 2 d靚太靚公在等你..........埋單  ...

醒目開學勳章

J&A
哎呀!我...我...我...又衰左啦.
我昨晚係Channel 2見唔到你地提早餐約,
以為自已又搞錯時間....所以今早送左仔仔返學
就乖乖去左街市啦.....原來你地真有早餐約...
咁咁咁點算...唔好意思....咁你地下次幾時再約....
我一定一定一定會到...

原文章由 JAMmama 於 07-9-3 09:40 硐表

010,
你又話同我地食早餐, 等我地所以BK CHANNEL 2 d靚太靚公在等你..........埋單  ...

matthew_mama  
唔緊要,緊係仔仔最緊要!

cfmama
咪咁客氣啦,都係咁岩得閒同想了解下仔仔學校生活啫

[ 本文章最後由 010 於 07-9-3 11:11 編輯 ]

Dear all,

Me too, Thursday 義工!

We will have breakfast Thursday morning, right?

Golf
Golf
‹ 上一主題|下一主題