用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

KIM [複製鏈接]

各位, 有無小朋友讀 K1M 班?

大家交流吓!
   1    0    0    0

報到先,我係下午班K1M呀,希望大家可以share學校情況,因為我個仔仲未識講返比我知(佢係11月細B)...

K1M (PM class)......... waiwing ....... son

原文章由 walker 於 07-9-8 13:09 硐表
各位, 有無小朋友讀 K1M 班?

大家交流吓!

[ 本文章最後由 waiwing 於 07-9-8 23:05 編輯 ]

我個仔尋日終於都食哂我準備比佢既小食啦...由第1日乜都無食過,到第5日食哂,有好大既進步呀....

我仔仔叫 Johnny!
你個仔仔編了什麼組別,我仔說他是藍組 ..?
其實他都唔係好識表達,所以大家真係要交流交流..!

好似係搭校車先有分組架?? 我個仔無講,我都唔知佢係咩組喎??......

原文章由 walker 於 07-9-10 08:25 硐表
我仔仔叫 Johnny!
你個仔仔編了什麼組別,我仔說他是藍組 ..?
其實他都唔係好識表達,所以大家真係要交流交流..!

昨日他們練習伏底 ...,班主任說做得好會獎餅。
因為昨日仔仔留了餅俾我食,說老師獎的。

係咪米條呀? 我個仔尋日有條米條o係書包, 我仲以為係校車EE比佢添...

原文章由 walker 於 07-9-11 08:47 硐表
昨日他們練習伏底 ...,班主任說做得好會獎餅。
因為昨日仔仔留了餅俾我食,說老師獎的。

今日係運動堂啦,我個仔一知道要著運動衫波鞋就好開心架啦...

睇返上午班既BK mom所講,佢地已經學左"人"字啦,唔知我地個班教左未呢??

除咗米條,仲有5粒星星餅仔。

根據字咭,第一週應該學習三個字,人, 手, 腳。
我係咁同佢溫過吓。人字他識的,手同腳字就唔係好識!

因為表哥現讀k2, 佢媽媽話應該學咗英文歌仔,
但問嗰仔好似矇吓矇咁...?

收到22位家長send pm俾我喇, 做左個excel file, 仲有冇人想join list呀?

其實依家每班都有幾個小朋友既父母係度chat, 不如整個LIST, 方便日後聯絡, 例如攪親子活動呀、集體訂購之類, 又可以好清楚知道亞仔亞囡果班有咩同學, 有興趣就send pm俾資料我, 個list只會用e-mail方式send返俾提供左個人資料既家長, 唔會公開!

所需資料如下︰
login名: eg. bk2007
姓名: eg. Cherry Kwan
仔女中文名: eg. 陳大文
仔女英文名: eg. John
仔女姓別: eg. 男
讀邊班: eg. K1A上午 (KENT RD)
E-MAIL: eg. [email protected]

我個仔無星星餅呀, 可能佢又唔聽話啦...

但係之前有人話問過老師, 老師未教之前我地最好唔好教住, 因為佢地有佢地既方法去教識佢地, 如果我地教左佢, 會好難用佢地既方式去教喎, 所以我都未開始教阿仔...

原文章由 walker 於 07-9-11 13:01 硐表
除咗米條,仲有5粒星星餅仔。

根據字咭,第一週應該學習三個字,人, 手, 腳。
我係咁同佢溫過吓。人字他識的,手同腳字就唔係好識!

因為表哥現讀k2, 佢媽媽話應該學咗英文歌仔,
但問嗰仔好似矇吓矇咁...? ...

hi suifo,
已經PM左比你,請你email 個list比我.Thanks!

原文章由 siufo 於 07-9-11 13:34 硐表
收到22位家長send pm俾我喇, 做左個excel file, 仲有冇人想join list呀?

其實依家每班都有幾個小朋友既父母係度chat, 不如整個LIST, 方便日後聯絡, 例如攪親子活動呀、集體訂購之類, 又可以好清楚知道亞仔亞囡果班有 ...

今日阿仔又有1條米條... 佢今日在學校第1次瀨尿呀(佢返黎個陣著左學校士啤褲),但係老師都無打電話比我喎?
搭保母車返黎個陣又喊得好犀利, 阿EE話佢搭車岩岩訓醒所以喊喎???

你住邊區? 坐褓姆車?
我仔仔都係坐褓姆車。

係呀! 昨日又有一條米條返。
我估有老師鍾意送貼紙,我哋個班主任鍾意送米條掛。

你有冇教仔仔去廁所,因為他們的校服比較繁雜,對男生是有一定的困難。開學前,我特別俾仔仔先著校褲,教仔仔怎去,讓佢習慣,仲有教埋佢舉手要求去廁所  (現在媽媽責任很大 .... !) 。

可能我仔仔之前讀過幼兒班,又比你仔仔大點 (他6月)。
不過仔仔書包都放咗條底褲仔,以防萬一。

請查 pm, thanks !!

原文章由 siufo 於 07-9-11 13:34 硐表

其實依家每班都有幾個小朋友既父母係度chat, 不如整個LIST, 方便日後聯絡, 例如攪親子活動呀、集體訂購之類, 又可以好清楚知道亞仔亞囡果班有 ...

我係住上水, 係坐保母車的, 你又係邊區呢??
我地個班主任好鍾意送貼紙&米條
我個仔去廁所係無問題既, 返左學咁多日都未瀨過尿, 係屋企更加無瀨尿, 尋日唔知係學校做過d乜呢?無啦啦瀨尿都有既??

原文章由 walker 於 07-9-12 15:18 硐表
你住邊區? 坐褓姆車?
我仔仔都係坐褓姆車。

係呀! 昨日又有一條米條返。
我估有老師鍾意送貼紙,我哋個班主任鍾意送米條掛。

你有冇教仔仔去廁所,因為他們的校服比較繁雜,對男生是有一定的困難。開學前,我特別俾仔仔先 ...

有無同學仔叫"陳麗儀"呀?
我個仔今日無啦啦話有個同學叫"陳麗儀"????????

[ 本文章最後由 waiwing 於 07-9-12 22:08 編輯 ]

各K1M既家長:
你地小朋友有無話老師要佢地帶乜返學校呀? 我見其他班既家長話佢地老師有叫佢地小朋友帶一樣野返去, 考下佢地既記性喎!

push.... 潛左去第2頁啦....
‹ 上一主題|下一主題