用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Margaret's Co-Educational Secondary and Primary S ...
go

St Margaret's Co-Educational Secondary and Primary School [複製鏈接]

有無人1st interview咗啦??
   1    0    0    0
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

依家仲收緊表,應該九月底十月頭先通知幾時in

原文章由 d2343130 於 07-9-13 15:34 硐表
有無人1st interview咗啦??

醒目開學勳章

我今日收到電話, 下星期一至五開始 INTERVIEW , 仲要係下午時間開始 INT. 我8 月底交表

原文章由 xiaong 於 07-9-13 16:24 硐表

我都收到面試通知了, 好緊張

我也有通知,邊個已面試,分享.....

唔好意思, 報錯料.我都收到電話

原文章由 xiaong 於 07-9-13 16:24 硐表

你的小朋友見成點, 我個仔唔肯入房見老師...真係好玩??!!!

原文章由 xiaong 於 07-9-17 10:45 硐表
唔好意思, 報錯料.我都收到電話
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

小朋友d野好難講,咁有無第二次機會?

我家小姐星期五至見, 我都怕佢唔開口

唔知會點in?有無人指教

原文章由 d2343130 於 07-9-18 11:51 硐表
你的小朋友見成點, 我個仔唔肯入房見老師...真係好玩??!!!

我昨晚先試下問個仔老師叫佢做咩????

佢同大約5個小朋友一齊見老師, 我個仔話老師叫佢玩個玩具係有珠的,老師叫搬d珠先可以搬, 唔係老師會叫don't touch??!!

其他,佢無再講我又無問了, 都見咗啦, 好定唔好由佢自己發揮啦!!

大約玩呢個玩意都係考英文同睇吓小朋友跟唔跟指示!!

good luck.....未見的小朋友!!

原文章由 xiaong 於 07-9-18 14:29 硐表
小朋友d野好難講,咁有無第二次機會?

我家小姐星期五至見, 我都怕佢唔開口

唔知會點in?有無人指教

多 謝指教

咁又係,未到放榜日,都唔知點. 起碼都要到十一月先至知結果

唉,一同失睡吧

原文章由 d2343130 於 07-9-18 14:44 硐表
我昨晚先試下問個仔老師叫佢做咩????

佢同大約5個小朋友一齊見老師, 我個仔話老師叫佢玩個玩具係有珠的,老師叫搬d珠先可以搬, 唔係老師會叫don't touch??!!

其他,佢無再講我又無問了, 都見咗啦, 好定唔好由佢自己 ...

我上年見有家長posted, 見完後1個月就出信confirm 收佢個小朋友, 但你知年年唔同, 如求過於供時,又有另一個玩法!!

take it eay 啦!!

原文章由 xiaong 於 07-9-18 16:18 硐表
多 謝指教

咁又係,未到放榜日,都唔知點. 起碼都要到十一月先至知結果

唉,一同失睡吧

hello 各位,

請問洗吾洗in家長? 用英文in?

如我個仔非常精簡的匯報(你知小朋友問佢會求其答你), 老師應用英文問嘢, 因你有去簡介會,學校係好強烈說明英文的重要性, 要學好英文, 所以我相信佢地會以英文問小朋友....

不過, 1st interview無見家長的, 至於有無2nd interview, 我上年問過applied 07/08的家長,好似有d個小朋友得就直接話收,好似無見家長; 但有d又會見家長, 不過見都係用廣東話.

今年就唔知啦, 因我相信好多家長都會backup直資的學位, 所以個市場會點學校都會改守則..

anyway, 盡力就ok啦....唔好太緊張...

原文章由 Gicobaby 於 07-9-19 08:54 硐表
hello 各位,

請問洗吾洗in家長? 用英文in?

d2343130

吾該晒你!!!!!!!!!!
我會以平常心去架喇!

呀女今日見左啦,比中文字佢睇問佢識唔識,又用英文傾一陣,再用中文問下知知唔知爸爸媽媽的工作咁.

你就好啦, 個女肯話比你知, 我個仔只係講過老師叫DON'T TOUCH如果無叫我地點D珠....你話我係唔係只可以話老師係講英文!!!

ANYWAY, 祝你女女好運, 我個仔面試係發揮唔好的, 所以由佢啦!!:

原文章由 Roroma 於 07-9-19 17:56 硐表
呀女今日見左啦,比中文字佢睇問佢識唔識,又用英文傾一陣,再用中文問下知知唔知爸爸媽媽的工作咁.

Today I am informed  2nd interview next Monday, only parents interview.

請問你地幾時in架, 我地今日in完老師冇講要second in wor, 咁即係收既機會好低!!!!!!

原文章由 HKQQbaby 於 07-9-19 19:24 硐表
Today I am informed  2nd interview next Monday, only parents interview.

hi,
我估係入到的CHANCE好高啦, 因上年表現好的好快就CONFIRMED收了.

恭喜....
原文章由 HKQQbaby 於 07-9-19 19:24 硐表

原文章由 d2343130 於 07-9-19 23:17 硐表
hi,
我估係入到的CHANCE好高啦, 因上年表現好的好快就CONFIRMED收了.

恭喜....  

好似開兩斑,chance點會好高,而且係男女校

[ 本文章最後由 appleycma 於 07-9-19 23:25 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題