用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖保祿幼兒園 大埔SPN FAMILY (2007-08)
go

大埔SPN FAMILY (2007-08) [複製鏈接]

醒目開學勳章

1    0    0    0

天瑜:

我同意大埔SPN係一間好有理想嘅幼兒園,我囡囡同姪女分別讀n1及n2 返學短短的兩個月,我覺得學校由校長到校工,個個對小朋友都好有愛心,我十分欣賞學校管理,老師的關懷及照顧,令我們家長好放心將仔女交與學校 :-|

醒目開學勳章

男仔可以升邊間小學

各位︰
我個仔將會讀n1,想問一下男仔有機會升邊間小學?大埔SPN過往的小一派位多數係咩學校?如果出去考其他學校又有無機會呢?謝謝各位。
:

呢間係咪國際幼稚園,學費貴嗎.N1班幾岁收.有資麻煩你話啲比我知
冰之王國

醒目開學勳章

醒目開學勳章

醒目開學勳章

我都好心儀spn

[ 本文章最後由 rickyivy 於 07-11-20 22:31 編輯 ]
Hi! 我響母親節前夕降臨大地!Dad & Mama 都係叫我做臭臭架~ 哈哈!

上個星期六同爸爸帶埋阿仔一齊去左學校參觀,阿仔係度玩到唔肯走

天瑜,
想問吓你, 沙田&馬鞍山 有冇巴士可以去到?
有時如果唔坐校車放學,想去接小朋友坐咩最好同最快呢? (除咗的士)
LVictoria

醒目開學勳章

天瑜,

唔該哂你呀~~
St.Cat收咗我個仔,但我都係會選擇St.Paul.
雖然仲未有得interview住,
你個小朋友讀梗咩班呀?開心嗎?

醒目開學勳章

Dear Tin Yue,

Hi! My deepest congratulation to your daughter for she can go to a good catholic nursery. I also live in MOS and am your Churchmate. SPN is also my favourite school. I applied N.1 for my twins boy last year but failed. I hope they can join N2 next year. I called the school and they told that I did not need to apply again. Can you share what I can do now? I know there was slim chance to get two places in SPN. Pl. pray for me.

Natalie

係呀,我都知有 "自製書",同埋課程好好
所以我放棄了St. Cat 報讀 St.Paul

原文章由 天瑜 於 07-12-5 18:00 發表
LVictoria,

囡囡現在就讀N2班 (全日班), 我感覺到佢好喜歡上學, 她們的課程設計得好好, 囡囡經常主動地取出"自製書"來, 欣賞及朗讀一番!  真係好多謝課程主任之領導及老師的悉心指導, 培養小朋友主動學習之好習慣!  ...

醒目開學勳章

醒目開學勳章

2008年4月19日 (六)
啱啱昨日去完interview~
囝囝同d小朋友玩得好開心呀~
我見校長帶了小朋友入去一個課室度傾計、玩,個過程都好輕鬆,個個小朋友都唔驚|冇喊。老師們好NICE,謝校長對小朋友好親切,拖住小朋友隻手仔傾計~~

好緊張呀! 我囝囝in  N2, 希望ok啦~
唔知今年會收幾多個N2小朋友呎?

醒目開學勳章

好開心~~ 終於收到信, SPN收左囡囡讀N1, 但有問題想請教有經驗的家長, 其實我意願係想俾囡囡番全日, 因為我地冇請工人, 囡囡係婆婆湊, 讀全日的話, 婆婆會多點私人時間, 又可以輕鬆D, 但咁細個就番全日, 我又驚佢一下子適應新環境, 會好吃力, 全日班要自己食飯, 午睡, 當然我知道番全日班會的好處, 另佢學會自理同獨立, 還是先番半日, 到佢適應左學校生活, 先轉全日班比較好呢.  Thanks.

另外, 想補充, mos早上有架巴士(只得3班車)去大埔工業邨, 途經大埔墟SPN附近, 大約20分鐘車程, 車費$6.9, 好方便架, 不過回程就好似冇喇.
‹ 上一主題|下一主題