用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學 2008/2009小一家長大家好嗎?
go

2008/2009小一家長大家好嗎? [複製鏈接]

我囝囝2008會入讀小一 ,我住天水圍區,大家多多指教育!!! :D :D
   0    0    0    0

Hi Justinmom,

Nice to meet you.:loveliness: My son will also be a member of G1 2008-2009 多多指教.
Any one can tell me when will the school fee be paid? No further letter is received till now though many private schools have to pay before the P1 Announcement day29Nov.

hi 你好嗎!!!

Hi,

如各位收到有関交留位費的信,請通知声,我嗰區個郵差亂咁派信,成日同嗰管理員講股票同買樓,連隔離區d信都dump埋嚟,我已經打去A-school問咗几次結果,我自己都覺得自己好煩,在此讚揚吓校務處的職員很好人。
Regards,

各位好, 我囝囝都係08/09入讀小一, 我住响青衣, 大家多d聯絡, 校務處職員態度真的很好, 應該讚, 而費用會於明年一月交

oic, thanks! :)

大家好,我囝囝都係08/09年讀G1,要多啲入嚟交流吓意見.

昨日收到A-school的greeting card, 覺得好warm, 感到學校對家長的重視,:loveliness:  雖然只是一張咭,校務處也付出不少時间和人力。

我都有同感.  真係好欣賞.

其實到現在我仲係15/16.  A-school or 培僑.  培僑個校長好清楚家長的心態, 所以辦學能因應家長要求.  A-school 我都好鍾意, 而我個囡仲係1st round 入到 (我住沙田).  真係好好彩及好難得.  但我對 A-school 的認識無培僑咁多. 無知點揀?!?!

Mingpao "Happy Pa Ma" section has the vedio about this
school. Quite interesting.  :

回覆 #10 yeeyee 的文章

Hi!
What's the path for such vedio?

See this:

http://happypama.mingpao.com/cfm/study5.cfm?File=20071120/schc/intro.txt

For your information:

我問過學校,佢地大約6月中寄信通知08/09 Grade 1的家長有關大約7月中左右購買校服、教科書等資料。

makfr

thx

你仍鐘情於183 club ??

原文章由 makfr 於 08-6-10 17:24 發表
For your information:

我問過學校,佢地大約6月中寄信通知08/09 Grade 1的家長有關大約7月中左右購買校服、教科書等資料。

自組校車往返王錦輝中小學

自組校車往返A-School:

淘大花園,順利DSQ,黃大仙DSQ,星河明居,匯豪山 (行大老山隧道)

有興趣請pm我

[ 本文章最後由 Annenna 於 08-6-12 14:57 編輯 ]

好姨:

Yes, 係ar,我仍鐘情於183 club especially 少偉及明道 ^__^
原文章由 好姨 於 08-6-11 16:53 發表
makfr

thx

你仍鐘情於183 club ??

makfr

我想問課外活動d野
你知幾多 講黎聽下

我淨係知每個term要轉另外一樣課外活動,不可重覆;有d活動好似係要比錢, i.e. 樂器類 / 要向外聘請導師的活動。如有其他家長知道,煩請埔充,million thanks.

原文章由 好姨 於 08-6-16 12:46 發表
makfr

我想問課外活動d野
你知幾多 講黎聽下

我淨係知每個term要轉另外一樣課外活動,不可重覆;有d活動好似係要比錢, i.e. 樂器類 / 要向外聘請導師的活動。如有其他家長知道,煩請埔充,million thanks.

makfr

我想問課外活動d野
你知幾多 講黎聽下

makfr

我想問課外活動d野
你知幾多 講黎聽下
‹ 上一主題|下一主題