用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖三一中心幼稚園結果
go

聖三一中心幼稚園結果 [複製鏈接]

王國長老

喱兩日會寄出,大家留意喇
好緊張呀,希望有好消息啦
   0    0    0    0
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

醒目開學勳章

係呀... 好緊張呀...
唔知收幾多人呢?

原文章由 doryee 於 07-11-28 22:05 發表
喱兩日會寄出,大家留意喇
好緊張呀,希望有好消息啦

王國長老

回覆 #1 mat媽 的文章

學校話琴晚寄出左喇,今日應該到喇
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

係呢,知唔知幾多人報名,收幾多呀

仲未收到

原文章由 doryee 於 07-11-29 11:44 發表
學校話琴晚寄出左喇,今日應該到喇
[size=medium]【柏葉茂盛萬人仰  熙笑怡人凌宵揚】

王國長老

N1收2班約40人,有幾多報就不知喇,上年就8揀1,今年就一定多過喇
原文章由 jpcl 於 07-11-29 12:30 發表
係呢,知唔知幾多人報名,收幾多呀

真係好緊張.....今日放工留意下信箱....
等大家好消息

醒目開學勳章

waiting list
要去學校登記...

回覆 #8 mat媽 的文章

mat 媽,

你報n1 定 k1 ?
我打去學校問, 話n1 冇waiting list.

醒目開學勳章

k1                             

原文章由 klwy 於 07-11-30 14:34 發表
mat 媽,

你報n1 定 k1 ?
我打去學校問, 話n1 冇waiting list.

王國長老

回覆 #1 mat媽 的文章

登記做WAITING LIST呀?
唔登記就無得WAITING???

醒目開學勳章

係呀... 如果唔係 accept/reject, 就要去學校登記做 waiting list... 要快

你小朋友可能已 accept 呢

原文章由 doryee 於 07-11-30 16:26 發表
登記做WAITING LIST呀?
唔登記就無得WAITING???

王國長老

我都收到信喇,取錄左N班

我仲未收到呀
[size=medium]【柏葉茂盛萬人仰  熙笑怡人凌宵揚】

請問知唔知今年報N1有幾多人? 收左既會否讓小朋友讀4年全日?

me too. In fact I felt my daughter presented quite well during the interview. Really didn't know the criteria for selection. May be I am living quite far away!
原文章由 mat媽 於 07-11-30 13:33 發表
waiting list
要去學校登記...

我記得interview時, 老師曾經問過我住係邊, 我亦有講喜歡該校的教學理念, 不喜歡死谷小朋友學術的學校.

如你真是很喜歡它, 可以遲些再去"叩"門 eg寫信+打電話, 表明你多麼渴望入讀該校等, 我相信有些家長交咗留位費, 都不一定會讀的. 希望幫到你.:)

原文章由 juliehkbb 於 07-11-30 23:38 發表
me too. In fact I felt my daughter presented quite well during the interview. Really didn't know the criteria for selection. May be I am living quite far away!

王國長老

回覆 #1 bbmama-cl 的文章

咁你係咪ok左呀
n定k呀

回覆 #18 doryee 的文章

N班, 可以做同學仔.

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題