用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 點樣可以自己報名考LCMM考試
go

點樣可以自己報名考LCMM考試 [複製鏈接]

是否要報讀小王子或其他學校先可以參與考試?
有邊幾間在香港區?
   0    0    0    0

銅鑼灣小霹靂有得上堂&參加考試

有冇邊度可以只係報考試唔報course,因為我知stage 1唔駛讀都可以考到....

May anyone tell me what is LCMM please?
Thanks

you could try to call "Great Music Ctr" at 2973-6818, I also want to enroll the coming Aug exam, the deadline should be mid of April, I am waiting their reply too.

俊慧可只報考試而不上course,但加收手續費,好似+$200.
原文章由 carycary804 於 08-1-23 13:41 發表
有冇邊度可以只係報考試唔報course,因為我知stage 1唔駛讀都可以考到....

俊慧是什麼教育機構 ?? 可否給多一些資料 ?

原文章由 Ansonrubby 於 08-4-7 13:29 發表
俊慧可只報考試而不上course,但加收手續費,好似+$200.

我黎緊打算報LCMM考試

waxuphk,

你囝囝係咪k1?
我囡囡上個月係小王子考左stage 3個試.係小王子由k1讀到k2.
雖然我唔知考左LCM對考小一有無極大幫助,不過見囡囡都好enjoy上堂,所以都比佢讀.
唔使擔心,小王子係考之前有預備班,小朋友可以好好應付到個試.有得考一定要考,好似上年咁,1年只有2個試.之前好似話一年考3次架.

原文章由 waxuphk 於 08-5-8 17:25 發表
我係奧海城參加左小王子LCM課程,我個仔讀左2個term,我見佢讀得幾好,所以都打算有得佢繼續讀,最緊要佢讀得開心同學到野,住得遠d都,無所謂。

我黎緊打算參加佢地 LCM 今年 11月份個考試,D姐姐話8月開始報名,我諗住考完Stage o ...

waxuphk,

囡囡上過架有Mr. Nathan, Miss Ivy, Mr. Robin,最近係Mr. Paul.不過佢覺得Mr. Nathan好惡,怕左佢.

以前行政上好d,而家就有d亂,不過囡囡上堂都幾開心.而家考完stage 3,我無再上,因為路途遠,我住藍田,去一個鐘,返又一個鐘,個時我話比囡囡聽唔上小王子,佢都唔捨得.

記住,有試就要報名考,唔使擔心,小王子會幫小朋友準備,因為有預備班.

老實講,我比較過其他2個ctr,小王子讀LCM,上堂價錢合理,所以我3個stage都比囡囡係個度讀.

原文章由 waxuphk 於 08-5-15 12:54 發表
Hello fyeung,
係呀!我個仔讀緊K1,我都見佢讀得好ENJOY!
你個囡囡跟緊邊個TEACHER上呢?我個仔之先跟MR.PAUL,因為時間關係,我轉左跟MR.ROBIN,MR.ROBIN都好有心機,我個話好仲意佢,仲問我生日會可唔可以,請埋MR ROBIN參加,我之 ...

Honestly, Nathan is the best. Why?  He has taught the LCM course since this centre opened and all the teaching materials are prepared by him. So, don't miss the chance if you have selected the section that taught by him .  

原文章由 fyeung 於 08-5-15 13:32 發表
waxuphk,

囡囡上過架有Mr. Nathan, Miss Ivy, Mr. Robin,最近係Mr. Paul.不過佢覺得Mr. Nathan好惡,怕左佢.

以前行政上好d,而家就有d亂,不過囡囡上堂都幾開心.而家考完stage 3,我無再上,因為路途遠,我住藍田,去一 ...

waxuphk,

Really? Since he has taught Gordon for 1 year (stages 2 + 3) but Gordon has quitted the OC class in March cus he is studying another Cambridge course. Too many for him.

So, is Nathan still in Little Prince now?

Gordon ma

原文章由 waxuphk 於 08-5-15 15:09 發表
HI Gordon,
唔好意思,我唔係幾認同你既講法,我仔個同學仔既姐姐佢之前跟MR.NATHAN上堂,佢媽咪同我講,MR.NATHAN 既品格係好有問題,所以佢個女轉左跟MS.ASHA ,亦跟過MR.ROBIN,依兩個老師都教得好,相比NATHAN,天壤之別。而我所知 ...

Waxuphk,

It is not necessary to take any speech training course. I taught the speech by myself.

Don't care about the result but it is a good experience for your child. Since my son is a very quiet and shy boy, but now, very outgoing and willing to play with other people.

Gordon ma

原文章由 waxuphk 於 08-5-15 15:14 發表
係呀!都算合理,我之前係荃灣ABC PATHWAY,真係好貴
我個仔仲覺得悶,哇!!又貴又學唔到野,我個心真係赤赤痛

小王子依家又攪野一個北大朗誦課程,我都考慮緊比唔比我個仔參加好,我驚佢應付唔黎。

...

waxuphk & Gordon ma,

你知啦,有時小朋友夾到個老師,有時又夾唔到,好難講.主要係小朋友開心又學到野最緊要咯.

我唔知小王子有北大朗誦架course喎,waxuphk的小朋友係k1,暑假當然要試下啦,可以比小朋友練下個膽.仲有剛過去的普師會朗誦呢!

北大朗誦係咪參加王老師個間有著數d?話晒北大比賽係佢搞架.

原文章由 waxuphk 於 08-5-15 15:14 發表
係呀!都算合理,我之前係荃灣ABC PATHWAY,真係好貴
我個仔仲覺得悶,哇!!又貴又學唔到野,我個心真係赤赤痛

小王子依家又攪野一個北大朗誦課程,我都考慮緊比唔比我個仔參加好,我驚佢應付唔黎。

...

關於公開試

fyeung,
Nice to see u hear. Some message for u. Pls. check PM.

‹ 上一主題|下一主題