用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有沒有九龍塘 playgroup 介紹
go

請問有沒有九龍塘 playgroup 介紹 [複製鏈接]

請問有沒有九龍塘 playgroup 介紹? 我既仔仔16個月,請問適合嗎?
   0    0    0    0

唔該幫幫手,我怕仔仔入唔到n1(因為細b),所以想報 playgroup.  Thanks!!!

makeupstudio,

喺九龍塘有間叫做 KiddiKraft ,我覺得都唔錯,你可以上它個網睇吓 www.kiddikraft.com
我仔仔星期六喺 kiddikraft 返playgroup, 我覺得環境乾淨,收費合理‧

咩價錢左右呀? 個網頁冇寫

原文章由 mickychow 於 08-3-18 17:06 發表
makeupstudio,

喺九龍塘有間叫做 KiddiKraft ,我覺得都唔錯,你可以上它個網睇吓 www.kiddikraft.com
我仔仔星期六喺 kiddikraft 返playgroup, 我覺得環境乾淨,收費合理‧ ...

Yew Chung (ITLP)

原文章由 makeupstudio 於 08-3-18 12:19 發表
請問有沒有九龍塘 playgroup 介紹? 我既仔仔16個月,請問適合嗎?

[quote]原文章由 sarawong 於 08-3-18 21:08 發表

我仔仔兩歲半,一堂返兩個鐘,每堂$200
我覺得算合理

Thanks very much, Mickychow. I think the price is reasonable.  Let me check check sin.

原文章由 mickychow 於 08-3-19 12:37 發表
[quote]原文章由 sarawong 於 08-3-18 21:08 發表

我覺得算合理 ...

Thanks. But I think Yew Chung will be heaps expensive.

原文章由 buu0605 於 08-3-18 22:14 發表
Yew Chung (ITLP)

原文章由 mickychow 於 08-3-19 12:37 發表

我覺得算合理 ...

價錢算合理, 想問吓係英語定中文上堂. 同埋點解你會選呢間? Playgroup 學什麼?

I recommend KiddiKraft as I son starting from 1 year old start the playgroup there.  

The place is spacious and they max. 8-10 kids per group, not a big group!!

Price is reasonable as well!!

You may try this.  English class perform lot of music!!!

原文章由 LITTLESPICY 於 08-3-20 17:07 發表

價錢算合理, 想問吓係英語定中文上堂. 同埋點解你會選呢間? Playgroup 學什麼?

係英語上堂‧我初初都唔識有呢間,有次我喺街見到我仔仔舊同學0既媽咪,傾開計問佢囡囡現在喺邊度讀,佢就話佢囡囡現在喺 KiddiKraft 讀緊,又讚囡囡學咗好多英文,於是我咪比我仔仔返吓  playgroup 試吓(因為我仔仔平日返緊n班)‧Playgroup 都係玩吓玩具,唱吓歌仔,食吓茶點,做吓手工‧希望仔仔可以從中學到一些簡單英文對答‧

[ 本文章最後由 mickychow 於 08-3-25 15:55 編輯 ]

原文章由 mickychow 於 08-3-25 15:41 發表

係英語上堂‧我初初都唔識有呢間,有次我喺街見到我仔仔舊同學0既媽咪,傾開計問佢囡囡現在喺邊度讀,佢就話佢囡囡現在喺 KiddiKraft 讀緊,又讚囡囡學咗好多英文,於是我咪比我仔仔返吓  playgroup 試吓(因為我仔仔平日返緊n ...

thanks, mickychow
係咪一星期上一堂? 你覺得小朋友幾大開始上playgroup 好呀?

我仔仔就一星期上一堂,但KiddiKraft 有分一星期一日,兩日,三日及五日。其實我都唔知應該幾時開始返呀!我見仔仔一齊返playgroup既小朋友好多都未夠兩歲,不過我覺得令小朋友開心就幾時都返得。
原文章由 LITTLESPICY 於 08-3-27 11:26 發表

thanks, mickychow
係咪一星期上一堂? 你覺得小朋友幾大開始上playgroup 好呀?

原文章由 mickychow 於 08-3-27 12:23 發表
我仔仔就一星期上一堂,但KiddiKraft 有分一星期一日,兩日,三日及五日。其實我都唔知應該幾時開始返呀!我見仔仔一齊返playgroup既小朋友好多都未夠兩歲,不過我覺得令小朋友開心就幾時都返得。 ...

Thanks!!!!

我就讀過兩間,九龍塘迦南同方方,宜家讀方方.

原文章由 LITTLESPICY 於 08-3-27 17:23 發表

Thanks!!!!

How about Cannon?
原文章由 makeupstudio 於 08-3-19 16:35 發表
Thanks. But I think Yew Chung will be heaps expensive.

其實我都覺得返平日會好d,但我仔仔平日要返學,我見佢返學好開心,我唔忍心唔比佢返學而淨係返KiddiKraft。你試完堂話我知外籍老師好唔好,因為我返星期六嗰個係中國人。thanks!
原文章由 carolcat 於 08-3-31 18:49 發表
HI,我都報左聽日試堂,我本來都想報 sat,但佢話sat無外籍老師教,so,我報返二&四...$1600 per month,請假就無補堂!!

‹ 上一主題|下一主題