用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 各位家長們,派左成績表後你地滿意嗎 ?
go

各位家長們,派左成績表後你地滿意嗎 ? [複製鏈接]

我兒下學期其中一科差左,拉低左d分呀.

[ 本文章最後由 藍莓 於 08-7-10 12:45 編輯 ]
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

shirley73a,

你個仔好叻呀,轉左校都跟到,仲要間學校深左.

你小二幾時幫佢轉架?點解要轉既?

[ 本文章最後由 藍莓 於 08-7-10 11:51 編輯 ]

簽名被屏蔽

其實我本來都想同個仔插小二,因為佢學校都好多功課同測驗考試,可能我個仔做野比較慢,所以成日都攪到好夜,但係我先生唔想,佢話呢間好,可惜冇中學backup好驚呢,好矛盾.

你介唔介意pm你仔邊間學校同點插班?

[ 本文章最後由 藍莓 於 08-7-10 12:20 編輯 ]

簽名被屏蔽

shirley73a,

囝囝今年9月都升小三,因小一派位不好所以讀了私校,但學校離家很遠,每天都要6點起床,本想待小二時插班,但囝囝成績只是中等,想請問你囝囝的成績是否很好?可否pm你仔讀邊間學校同點插班?

原文章由 shirley73a 於 08-7-10 12:01 發表
其實你個囝都唔差...佢只係比一科拉低咗d分啫....小朋友一次半次失手...成日都會有, 我個仔都會..間唔中都犯d careless mistake..唉~冇計啦...唯有提點佢多d囉......

講返我個仔...我都係4月份先開始同佢轉校...因 ...

我個女派左啦, 佢今年小一, 班名次係十名內, 級名次係2x, 全級有141人, 所以都好滿意.

我女都係小一, 今次d成績我都好滿意呀, 同你個女一樣班名次係十名內, 級名次係2x, 不過全級係160人

原文章由 kitbebe 於 08-7-10 15:10 發表
我個女派左啦, 佢今年小一, 班名次係十名內, 級名次係2x, 全級有141人, 所以都好滿意.

原文章由 shirley73a 於 08-7-10 12:01 發表
其實你個囝都唔差...佢只係比一科拉低咗d分啫....小朋友一次半次失手...成日都會有, 我個仔都會..間唔中都犯d careless mistake..唉~冇計啦...唯有提點佢多d囉......

講返我個仔...我都係4月份先開始同佢轉校...因 ...

恭喜你個仔讀得又開心又叻. 我都打算比個仔讀私校, 但唔多清楚程度深定淺, 可否指教下香港區既私校質素? 先謝.

醒目開學勳章

我個女又係今日派成績表.成績級名次考倒10名以內...真係好開心....

你地個個仔女都好叻呀,我個仔就 ...唉,唯有下年加緊努力啦.

[ 本文章最後由 藍莓 於 08-7-10 16:22 編輯 ]

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

原文章由 藍莓 於 08-7-10 11:35 發表
我兒下學期其中一科差左,拉低左d分呀.

我個仔都派了成績表啦,今次考得都幾好啦,全級10名

之內好過上次好多啦,樓主一次半次失手不緊要的

升左班後重新來過,大家一齊努力啦,加油,加油,,

簽名被屏蔽

HELRON & shirley73a,

好多謝你地鼓勵,我同個仔都會努力ga la.

[ 本文章最後由 藍莓 於 08-7-10 16:51 編輯 ]

我個仔都是小一又係今日派成績表,成績全班名次考3名以內,全級10以內,全級人數有179人,需然中文及英文退步左一些但整體上都進步,真係好開心....

I feel pretty sad :( when I saw my son's report.  Maybe it's the teachers' comment, which obviously quite negative even though he's still first in the class.

My son is indifferent , he doesn't care about the ranking or comment.

原文章由 aresau 於 08-7-11 03:49 發表
我個仔都是小一又係今日派成績表,成績全班名次考3名以內,全級10以內,全級人數有179人,需然中文及英文退步左一些但整體上都進步,真係好開心.... ...

[ 本文章最後由 Becky 於 08-7-11 10:30 編輯 ]

嘩 你地d小朋友個個都好叻呀考到全級頭十名

呀仔今日都派左成績表喇, 今次全級考23, 比上次
考試進步左40幾名 (因為佢上次係考得差 ),
雖然全年總平均只考45 (全級155人), 但我都已經
好開心, 因為佢真係有明顯進步, 希望呀仔升上
四年級後要繼續努力啦
~ 我是一隻超級懶瞓豬 ~

我個仔未派成績表,不過依間學校好奇怪,唔講名次,想了解仔d成績如何都唔得。
‹ 上一主題|下一主題