用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 升中一的新書包
go

升中一的新書包 [複製鏈接]

小囡今年升中一,要買新書包給她,有什麽好建議?
   1    0    0    0

你最好等佢開左學看清楚需要先好買。我果隻開學前係都要買隻chiiropak,結果用左一陣就掉埋一邊,因為學校的人大多用其它袋!

原文章由 *dora* 於 08-7-18 18:03 發表

結果,買了什麽袋做書包呀?

原文章由 88muimui 於 08-7-18 18:52 發表
你最好等佢開左學看清楚需要先好買。我果隻開學前係都要買隻chiiropak,結果用左一陣就掉埋一邊,因為學校的人大多用其它袋!

買左個冇牌子的背曩,之後又買左個好似有牌子的斜咩袋!

原文章由 *dora* 於 08-7-18 20:07 發表
結果,買了什麽袋做書包呀?

原文章由 88muimui 於 08-7-18 20:28 發表
買左個冇牌子的背曩,之後又買左個好似有牌子的斜咩袋!

我女用番小學個書包。。。。

原文章由 judywan 於 08-7-18 20:30 發表

我個仔中一時都係用返小學個choirpak書包,今年升中二想換個普通backpack,唔用護脊書包!'娘'喎!我而家都留意緊邊款好。

你女就乖啦! 我個係百份百女人離架,最鍾意買袋,無倫筆袋、背曩、斜袋,總之係袋就鍾意!

原文章由 judywan 於 08-7-18 20:30 發表

原文章由 88muimui 於 08-7-18 20:45 發表
你女就乖啦! 我個係百份百女人離架,最鍾意買袋,無倫筆袋、背曩、斜袋,總之係袋就鍾意!

哇!  咁犀利搵到d咁相!  我冇買比佢,佢等我唔係屋企就拉daddy 去,好多時買左我都唔知!

原文章由 judywan 於 08-7-18 20:57 發表

原文章由 eeyore0511 於 08-7-18 20:36 發表

我個仔中一時都係用返小學個choirpak書包,今年升中二想換個普通backpack,唔用護脊書包!'娘'喎!我而家都留意緊邊款好。

舊年升中一時我個仔都話用返小學個書包就得, 佢話重好新喎, 但係護脊款, 我驚佢被同學取笑, 後尾我細佬帶佢去馬拉松買左個時款少少 backpack 比佢.

我也打算買個新書包給女兒升中一使用, 有問她喜歡哪些款式, 她答覆還沒有心儀的款式, 我想可能在那些大型運動用品店看看是否有些稍為時款的背包.

`FaTPaNdA﹏

XD` XP` Xb`   -3-VV

大女升中一時, 專登去馬拉松買咗個斜袋俾佢, 後來返學發覺o的書好重, 所以買咗個行山背囊Podia Adventure俾佢, 宜家升中三啦, 仲好噤用, $200 -$300, 款式唔老土, 可以考慮. 我個細女今年升中, 我都買咗個俾佢用.

原文章由 khmama 於 08-7-19 14:40 發表
大女升中一時, 專登去馬拉松買咗個斜袋俾佢, 後來返學發覺o的書好重, 所以買咗個行山背囊Podia Adventure俾佢, 宜家升中三啦, 仲好噤用, $200 -$300, 款式唔老土, 可以考慮. 我個細女今年升中, 我都買咗個俾佢用.
:j ...

鵝仔鵝女係用LEAVELAND行山背囊,我貪佢夠實淨,可以負重磅,亞仔7年來都只係買過2次書包,第2個現在仍然用得

簽名被屏蔽

都未同個女k到這個問題,依家有你地d資料,我又可以煩少好多啦!
多謝各位意見.

原文章由 khmama 於 08-7-19 14:40 發表
:j ...

亞女都有話想買個背囊做書包,不過未得閒同佢去睇,唔知買個幾大好,是否買個大d會好d?

醒目開學勳章 王國長老

我女係5年級下學期用個leaveland的backpack,仲ok, 佢無要求買新的。

原文章由 eeyore0511 於 08-7-18 20:36 發表

終於今日行街時買咗個叫'BGW'嘅backpack比佢,佢自己揀嘅,$340好貴啊!我諗住買$2XX左右,不過算啦佢今年考第十,當獎勵佢囉!(好耐未試過考十名內)

大家還記得有種背囊係用來放NOTEBOOK(手提電腦), 將它用作書包一流, 又多格, 又輕, 又唔"娘"

原文章由 *dora* 於 08-7-18 18:03 發表

請問可以在哪買到?謝
原文章由 andyrightma 於 08-7-22 19:36 發表
大家還記得有種背囊係用來放NOTEBOOK(手提電腦), 將它用作書包一流, 又多格, 又輕, 又唔"娘"

專營全新優質日美歐童裝,歡迎按入內選購
‹ 上一主題|下一主題