用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 德田李兆強小學媽咪入來此版再續
go

德田李兆強小學媽咪入來此版再續 [複製鏈接]

你地好, 因之前的top有問題,請在此續

0    0    0    0

原帖由 kt8001 於 08-9-2 09:38 發表
你地好, 因之前的top有問題,請在此續  

wor  我沒有想過要取食物剪刀給她  我想問飯盒內的豬, 牛, 雞是否好大塊?? 平時我都沒有理佢的 由佢自己吃的, 但都係取定隠陣些  thx!

請問你地睇唔睇到我 ~~~  Testing 2/9/2008

原帖由 chiemi1128 於 08-9-2 09:52 發表

wor  我沒有想過要取食物剪刀給她  我想問飯盒內的豬, 牛, 雞是否好大塊?? 平時我都沒有理佢的 由佢自己吃的, 但都係取定隠陣些  thx!

OK 啦, 謝謝 KT8001  

請問你地是否要次次 click 親子王國 » 小學雜談 » 德田李兆強媽咪入來此版再續

如果呢個沉落底, 咁要搵囉 ???

我以前係好方便, 只要 click 自己個名, 睇翻自己的發言都得啦。

chemi1128, kt8001,

你地好, 你地早,

呢兩日校日都好煩, 遲了半個鐘。各位家長都好蚊。

暫時無功課, 我呢兩日叫個囡認全班同學姓名。同埋教佢寫手冊的代碼, 解釋佢 Abbr. (short form), 因為囡囡出名烏丁丁。

今日打算同佢繼續做小一 Exercise.  暫不打算備課, 怕佢上堂無趣。

謝謝 kt8001 提醒帶剪刀食物, 可惜我怕佢唔識用, 仲衰, 所以放棄所有扒頪食物。  Thanks for your reminding.

原帖由 beywat496 於 08-9-2 10:05 發表
請問你地睇唔睇到我 ~~~  Testing 2/9/2008

我記憶中, 有好多媽咪爹地曾經係度傾過計的, 你地出翻來呢度傾啦, 我好需要你地架。

hogamama
ktmama
lkg2008
love
仲有邊個呢 ???

kt8001

你個會所証攪成點 ???  原來 outdoor swimming pool will be closed during Dec - May.

我打算到時攪 bbq, 但係原來bbq 爐好爆, 要抽籤架。

15/16 Nov 無考試, 無壓力, 你地有無人有興趣, 我希望各位初小家長一齊參與, 我負責雜項, 燒义, booking, 你地每人自掩一種食物。

2:00 to 5:30pm  $100 一個爐
地點 : 將軍澳私人會所 (我老友幫我 book 爐)
爐旁有 chair, table, water tap,
仲有多個小朋友 playground.
費用, 大家 share, 實報實銷。

有興趣的, 請預早講, 因為要四星期前做 booking.

你一call, 我即到la
原帖由 beywat496 於 08-9-2 10:18 發表
我記憶中, 有好多媽咪爹地曾經係度傾過計的, 你地出翻來呢度傾啦, 我好需要你地架。

hogamama
ktmama
lkg2008
love
仲有邊個呢 ???

nov我ok, 不過要遲d先決定sat or sun, 睇下有咩activities要報先
原帖由 beywat496 於 08-9-2 10:31 發表
kt8001

你個會所証攪成點 ???  原來 outdoor swimming pool will be closed during Dec - May.

我打算到時攪 bbq, 但係原來bbq 爐好爆, 要抽籤架。

15/16 Nov 無考試, 無壓力, 你地有無人有興趣, 我希望各位初小 ...

我都o.k.的.

原帖由 hoganmama 於 08-9-2 10:39 發表
nov我ok, 不過要遲d先決定sat or sun, 睇下有咩activities要報先  

chiemi1128,
喂!唔好意思咁晏才reply你. 我仔囡要換牙,如就咁食好容易d汁彈到件衫,同時我又唔倁d肉淋唔淋, 所以我比佢地 cut.
原帖由 chiemi1128 於 08-9-2 09:52 發表

原帖由 kt8001 於 08-9-2 12:46 發表
chiemi1128,
喂!唔好意思咁晏才reply你. 我仔囡要換牙,如就咁食好容易d汁彈到件衫,同時我又唔倁d肉淋唔淋, 所以我比佢地 cut.

Hi! kt8001, hoganmama,

你哋小朋友升上二年級是讀哪一班呀?小兒讀2E班,升上二年級他的同學仔分派到不同班別,你哋係唔係都選擇普通話語文班,我見2A班好少人只得22個,請多多指教。

Sukiho

hi sukiho

我仔 & ktma 女係2c

kt8001 係2b ar
原帖由 Sukiho 於 08-9-2 14:25 發表

Hi! kt8001, hoganmama,

你哋小朋友升上二年級是讀哪一班呀?小兒讀2E班,升上二年級他的同學仔分派到不同班別,你哋係唔係都選擇普通話語文班,我見2A班好少人只得22個,請多多指教。

Sukiho ...

原帖由 beywat496 於 08-9-2 10:31 發表
kt8001

15/16 Nov 無考試, 無壓力, 你地有無人有興趣, 我希望各位初小 ...

Hi! beywat496,

BBQ 我都o.k.呀!

Sukiho

原帖由 hoganmama 於 08-9-2 14:27 發表
hi sukiho

我仔 & ktma 女係2c

kt8001 係2b ar

hoganmama,

雖然大家唔係同一班,但可以在此交流下教仔心得。

Sukiho

sure
原帖由 Sukiho 於 08-9-2 14:34 發表

hoganmama,

Sukiho

sukiho,
hi!hi!,
我囡讀都係join普通語都唔佑得唔得呀! 讀了才算啦!你去唔去BBQ呀! 一齊呀! 一大班c9都鬼灑咁嘈....   

原帖由 Sukiho 於 08-9-2 14:34 發表

hoganmama,

Sukiho

原帖由 kt8001 於 08-9-2 15:56 發表
sukiho,
hi!hi!,
我囡讀2b班都係join普通語都唔佑得唔得呀! 讀了才算啦!你去唔去BBQ呀! 一齊呀! 一大班c9都鬼灑咁嘈....   

kt8001,

BBQ OK呀!

Sukiho

beywat
我又要燒你隻脾, 但你話15/16此終都是11月我都睇實際日期, 但我現應冇問的.....預我呀!還有我想話你都要買支無比滴, 因學校好多蚊咬.....我有時bring白花油, 因d蚊好衰架,有無滴滴都唔得架.....

kt8001

ktmami,
問下亞 love去唔去呀!....  
原帖由 ktmami 於 08-9-2 10:55 發表
我都o.k.的.

ktmami,
你有冇睇過bk topic有個幫人找上門補習的link你有冇睇過呀!

原帖由 ktmami 於 08-9-2 10:55 發表
我都o.k.的.
‹ 上一主題|下一主題