用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧堂
go

藍田靈糧堂 [複製鏈接]

今日收到通知話收咗阿囡(細B)啦 上午班
11/11前交留位費 $660
間學校比我的感覺都好好,每個老師都好NICE..但我最喜歡係佢IN 的方式比大人及小朋友冇咁大壓力..自然D
我都想知道呢間學校同九龍城及鑽石山的分別呀???因為我7/11就要IN九龍城果間,但鑽石山仲未有通知幾時IN.....
請大家比D意見呀
   0    0    0    0

藍田靈糧堂與鑬石山靈糧是同一辦學團體,九龍靈糧堂屬於另一辦學團體。

醒目開學勳章

原帖由 monsuki 於 08-11-1 22:09 發表
今日收到通知話收咗阿囡(細B)啦 上午班
11/11前交留位費 $660
間學校比我的感覺都好好,每個老師都好NICE..但我最喜歡係佢IN 的方式比大人及小朋友冇咁大壓力..自然D
我都想知道呢間學校同 ...

我都收到通知,,都係收左呀
不過應該而加唸佛教金麗

我都收到通知,,都係收左呀 AM Class.
不過 will have interview at 聖安當幼稚園 coming Sat.
I still thinking how to choose.
Actually 我都收到通知救世軍平田幼稚園,,都係收左 and paid $700 deposit already. But I will give up.
As I prefer 藍田靈糧堂 or 聖安當幼稚園.
Please share your comments.

Tks

原帖由 mimibooo 於 08-11-2 15:10 發表

我都收到通知,,都係收左呀
不過應該而加唸佛教金麗

醒目開學勳章

原帖由 2ma2 於 08-11-3 11:50 發表
我都收到通知,,都係收左呀 AM Class.
不過 will have interview at 聖安當幼稚園 coming Sat.
I still thinking how to choose.
Actually 我都收到通知救世軍平田幼稚園,,都係收左 and paid $700 deposit already. ...

平田幼稚園可唔洗唸,唔太好
聖安當我細個都讀過
如果比我會揀靈糧先到聖安當

Sorry, can you give me more information. Why you 會揀靈糧先到聖安當?
Be honest, 聖安當 is more close to me, as I live in Yau Tong. And 聖安當 is cheaper. But I have one colleague's son study in 聖安當 also said that is quite good. So I'm difficult to make decide, which one is better.
Please give more information to me.

Tks,

原帖由 mimibooo 於 08-11-3 14:07 發表

平田幼稚園可唔洗唸,唔太好
聖安當我細個都讀過
如果比我會揀靈糧先到聖安當

我都想問

靈糧都收左我小朋友am
而金麗就收pm

請問若係你
你會選那一間呢?

我唔想比咁多留位費呀, 始終一個小朋友都讀唔到兩位
早d放番個位出黎比其他有需要的人

請問大家有冇意見呢?

I prefer AM class. As I don't want PM class, that why I also give up one school only have PM class for my son.

醒目開學勳章

原帖由 ManHin 於 08-11-3 20:43 發表
我都想問

靈糧都收左我小朋友am
而金麗就收pm

請問若係你
你會選那一間呢?

我唔想比咁多留位費呀, 始終一個小朋友都讀唔到兩位
早d放番個位出黎比其他有需要的人

請問大家有冇意見呢? ...

如果你想返am 就靈糧
睇下你like 金麗多靈糧多

醒目開學勳章

原帖由 2ma2 於 08-11-3 17:39 發表
Sorry, can you give me more information. Why you 會揀靈糧先到聖安當?
Be honest, 聖安當 is more close to me, as I live in Yau Tong. And 聖安當 is cheaper. But I have one colleague's son study in 聖安當 ...

靈糧就一定好過聖安當

你可以比小朋友讀靈糧,,返正第時要小朋友讀聖安當小學
入既機會大ma,,
又唔好講到好cheap 既,,起碼好過平田救世軍
我有個fd mami都係 live 油塘,2個都係揀靈糧

I means 聖安當學費 is cheaper than 靈糧. As 靈糧學費+雜費 is more expensive.
Anyway, thank you for your advise.

quote]原帖由 mimibooo 於 08-11-4 12:37 發表

靈糧就一定好過聖安當

你可以比小朋友讀靈糧,,返正第時要小朋友讀聖安當小學
入既機會大ma,,
又唔好講到好cheap 既,,起碼好過平田救世軍
我有個fd mami都係 live 油塘,2個都係揀靈糧 ... [/quote]

平田救世軍點樣差法呀? 可否講詳細d呀?

I also want to know. As 平田救世軍 also 收左我小朋友am class.

原帖由 carol_kk 於 08-11-4 15:13 發表

老實講,我唔覺得平田救世軍差喎!老師好有愛心,校長&姐姐都好好人,校長同老師差唔多記得晒所有學生D names....好親切!
只不過平田救世軍係活動教學,D人咪覺得佢淺, 但我就認為活動教學唔等於淺, 唔等於唔識。

原帖由 carol_kk 於 08-11-4 15:13 發表

原帖由 muichujamie 於 08-11-4 19:11 發表
老實講,我唔覺得平田救世軍差喎!老師好有愛心,校長&姐姐都好好人,校長同老師差唔多記得晒所有學生D names....好親切!
只不過平田救世軍係活動教學,D人咪覺得佢淺, 但我就認為活動教學唔等於淺, 唔等於唔識。
...

我個囡而家係呢間學校讀緊N班, 校長, 老師及姐姐比我既感覺同你講既一樣呀! 最令我覺得親切係老師好勁, 可以記得咁多學生既名字~~~以N班黎講, 唔係好多學校會有英文外籍老師同普通話堂.

It's because I heard many people said that 平田救世軍 is good, that why I apply and finally they also accept my son.
But now 靈糧 also accept my son as AM class, so I didn't know how to choose it, so want to have comments from some ma ma.

Tks,

藍田靈糧

我嗰仔都比藍田靈糧收咗 ( AM class ) , 我都覺得佢哋啲 staff 好nice ^_^ 真喺好開心, 呢間喺我首選嚟架 !

My son also AM class. If I confirm 藍田靈糧, then our son maybe classmate.
But this sat I will go to 聖安當 interview. Let see.

原帖由 yukihonam 於 08-11-5 16:05 發表
我嗰仔都比藍田靈糧收咗 ( AM class ) , 我都覺得佢哋啲 staff 好nice ^_^ 真喺好開心, 呢間喺我首選嚟架 !

醒目開學勳章

原帖由 yukihonam 於 08-11-5 16:05 發表

恭喜曬

姊妹們幫幫我呀

你們知道依2間邊間好呢

藍田靈量堂收咗AM
藍田啟思收咗PM

AM/PM 仔仔都冇所謂(10分鐘車程)
有沒有人知邊間好D呢
‹ 上一主題|下一主題