用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 09/10 幼勇班自己友!!
go

09/10 幼勇班自己友!! [複製鏈接]

快啲黎報到啦!

昊軒(Anka)...大家叫我昊昊(hoho)啦!
我係蘋果組....多多指教!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

報到先!

我仔Cyrus 提子組

原帖由 叮叮噹噹 於 09-8-31 09:51 發表
報到先!

我仔Cyrus 提子組

幾驚你唔黎呀!家長日冇時間相認,比個中文名黎,到時認下先啦...

醒目開學勳章

俊然

多多指教!

原帖由 HoManYu 於 09-8-31 12:07 發表

幾驚你唔黎呀!家長日冇時間相認,比個中文名黎,到時認下先啦...

原帖由 叮叮噹噹 於 09-8-31 12:34 發表
俊然

多多指教!

家長日你收到咩名牌呀?我果3張係...
卓嵐....提子組
以晴....香蕉組
long long....萍果組

醒目開學勳章

我收到:

雅之....apple
叡正....apple
柏希....banana
彥彰....banana
愷瑩....無寫
天悅....apple

咁多位同學仔,你地好!
原帖由 HoManYu 於 09-8-31 16:00 發表

家長日你收到咩名牌呀?我果3張係...
卓嵐....提子組
以晴....香蕉組
long long....萍果組

原帖由 叮叮噹噹 於 09-8-31 16:32 發表
我收到:

雅之....apple
叡正....apple
柏希....banana
彥彰....banana
愷瑩....無寫
天悅....apple

咁多位同學仔,你地好!  

咩你係咁派係咁收呀!李老師問有冇人收多過3張,第一個舉手o個個就係你呀?我老公幫我派,3個都係爸爸黎....
做咩冇哂其他人o架??

hi hi

彥彰報到 !!

我收三張係 :

沛榛 (香蕉)
恩寧 (香蕉)
俊然 (提子)

想請問開學日(9月2日)駛唔駛帶書包 ?

原帖由 benalg 於 09-9-1 00:44 發表
hi hi

彥彰報到 !!

我收三張係 :

沛榛 (香蕉)
恩寧 (香蕉)
俊然 (提子)

想請問開學日(9月2日)駛唔駛帶書包 ?

呢個方法唔錯,咁就巳經知道1/3同學仔啲名喇.....
彥彰媽咪同俊然媽咪唔好停呀!我地多啲聯絡呀,天日就開學喇,有啲緊張tim,反而阿仔就冇咩特別,但就好鍾意新書包,成日叫我小心唔好整跌佢個新書包喎....
大家做好功課未呀?開始覺得同阿仔做功課好勞氣呀.....

醒目開學勳章

乜一個家庭拎3張咋? 我同老公去, 我以為每人拎3張呀 但我冇舉過手呀, 因為我冇聽書, 聽唔到老師問有冇人拎多過3張!
原帖由 HoManYu 於 09-8-31 23:32 發表

咩你係咁派係咁收呀!李老師問有冇人收多過3張,第一個舉手o個個就係你呀?我老公幫我派,3個都係爸爸黎....mouth:" />
做咩冇哂其他人o架??

俊然媽咪,

我個張係同你老公交換, 我坐在你前少少, 仲有同你揮下手, 唔知你記唔記得呢 ?

不過我有少少失憶, 驚聽日返學認唔番你地, 希望大家到時再相認下.  我仲想問聽日駛唔駛帶書包 ?

醒目開學勳章

hello,

我記得你呀!你好!

我都驚我聽日唔太認得大家, 希望到時都可以相認下!
我諗住帶書包呀, 因有d通告填左, 仲有個心型家庭相, 同埋個透明水樽, 順便放係書包明天交埋!

係咪total要2張家庭相?
原帖由 benalg 於 09-9-1 11:59 發表
俊然媽咪,

我個張係同你老公交換, 我坐在你前少少, 仲有同你揮下手, 唔知你記唔記得呢 ?

不過我有少少失憶, 驚聽日返學認唔番你地, 希望大家到時再相認下.  我仲想問聽日駛唔駛帶書包 ? ...

原帖由 叮叮噹噹 於 09-9-1 12:05 發表
hello,

我記得你呀!你好!

我都驚我聽日唔太認得大家, 希望到時都可以相認下!
我諗住帶書包呀, 因有d通告填左, 仲有個心型家庭相, 同埋個透明水樽, 順便放係書包明天交埋!

係咪total要2張家庭相?
...

係呀!兩張家庭相,通告回條,5張學生相都帶埋返學呀!你地訂唔訂小跳豆雜誌呀?$180好似好抵咁.....
同埋帶書包,仲有記得量體溫呀!希望個個大小朋友都健康上學去啦,新聞話有兩間小學又停課la....

今日個個男仔都好叻呀,完全唔似昊昊上年n1開學咁,好多同學仔喊,雖然都有一個喊,但好快巳經唔記得la,可能同年齡有關,我見個個男仔啲size都參唔多,老師們真係好好,帶得個氣氛好好,最好笑係李老師同謝老師個場戲真係好棧鬼. 我係上年舊生topic揾到歌詞.....好好聽呀!

[不再做BB]

不再做BB  做自己要做既事
不再做BB  不亂哭不亂叫
乖乖不吵叫  乖乖聽教導
碰上有問題問老師
Oh 衣衫穿不上  身高多一吋
皆因我已長大了  所以.....
不再做BB  做自己要做既事
不再做BB  不亂哭不亂叫

原帖由 HoManYu 於 09-9-2 15:46 發表
今日個個男仔都好叻呀,完全唔似昊昊上年n1開學咁,好多同學仔喊,雖然都有一個喊,但好快巳經唔記得la,可能同年齡有關,我見個個男仔啲size都參唔多,老師們真係好好,帶得個氣氛好好,最好笑係李老師同謝老師個場戲真係好 ...

係呀, 我都覺得老師好識搞氣氛, 連我都覺得返學好開心.

原帖由 benalg 於 09-9-3 10:43 發表

係呀, 我都覺得老師好識搞氣氛, 連我都覺得返學好開心.

我今日問左c機叔叔,原來2號車真係有分A車同B車兩部o架....
昊昊同彥彰無緣同車呀!你o架車準唔準時呀?c機約我8:15分,我8:10等到8:25分先到,同樣放學約我11:35分,結果11:45先到.....
我問呀仔有冇小朋友喊呀!佢話冇呀!我覺得呢間學校收得既小朋友都好強呀,我仔巳經完全適應呢間學校喇!我問佢今日學校有冇唱歌呀?有冇小朋友唔坐定呀?係咪自己去厠所呀?佢答多幾句仲"鹽"我煩,係咁話係呀...係呀...知呀...知呀.... 但我好都好欣慰呀!

醒目開學勳章

morning

我都有問阿仔有冇小朋友喊,佢都話冇呀, 我仔都已經適應左間學校, 搭校車仲好開心!

你地上學校網頁, 點解冇佢地每日既時間表?例如幾點至幾點係茶點之類?

原帖由 叮叮噹噹 於 09-9-4 10:47 發表
morning

我都有問阿仔有冇小朋友喊,佢都話冇呀, 我仔都已經適應左間學校, 搭校車仲好開心!

你地上學校網頁, 點解冇佢地每日既時間表?例如幾點至幾點係茶點之類? ...

係冇時間表o架!2/9有講,但冇抄低,記得星期一係free day,運動日,遊戲,full english之類,其他o個4日參唔多,1日有聖經日,1日有英文堂咁,即係一星期得2日有英文堂上....

醒目開學勳章

唔該晒!

我諗住學枚網頁會有, 所以都冇抄低!
原帖由 HoManYu 於 09-9-4 11:20 發表

係冇時間表o架!2/9有講,但冇抄低,記得星期一係free day,運動日,遊戲,full english之類,其他o個4日參唔多,1日有聖經日,1日有英文堂咁,即係一星期得2日有英文堂上.... ...

原帖由 叮叮噹噹 於 09-9-4 11:57 發表
唔該晒!

我諗住學枚網頁會有, 所以都冇抄低!  

阿昊話今日有得玩sir滑梯,有祈禱,有唱"三隻白白豬".......仲有無端端話有血,係地下,有動物地左,有lion血,老師抺左d血.... 我陣間打電問下老師先...!??
‹ 上一主題|下一主題