用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 11/21 York interview 收到結果未????
go

11/21 York interview 收到結果未???? [複製鏈接]

我上星期六 IN. 知道唔會禁快有結果, 但都好心急. (SC 同KV 收唔收都冇日日諗)
可能係真係好想阿女讀YORK 的關係.
o個日 in 完我見老師在阿女份form o既右上角打左個圈. 唔知有冇意思o架呢??
   0    0    0    0

未收到

點解咁想入york ?

原帖由 媽珠 於 09-11-24 11:02 發表
我上星期六 IN. 知道唔會禁快有結果, 但都好心急. (SC 同KV 收唔收都冇日日諗)
o個日 in 完我見老師在阿女份form o既右上角打左個圈. 唔知有冇意思o架呢?? ...

我仔仔11月14日in 的, 收到信了.  收了.  很開心.  因我朋友的小朋友收了reject 信.  所以我之前很擔心.

我 21/11 in 完都見老師在表上打了個圈, 我亦未收到信..... 囡囡當日表現很得好, 答對所有問題, 我覺得是因為老師引導得好好, 很有愛心, 我囡囡十分喜歡ms wong
我都希望打圈是OK 的意思

o個日 in 完我見老師在阿女份form o既右上角打左個圈. 唔知有冇意思o架呢?? ...

又一例証, 比york reject咗, 係唔會上來留言架. 放心啦 !! york學校係, 只要有心讀, 同佢地講, 佢地都會比機會架, 祝你成功 !!

原帖由 fomchan 於 09-11-24 12:05 發表
我仔仔11月14日in 的, 收到信了.  收了.  很開心.  因我朋友的小朋友收了reject 信.  所以我之前很擔心.

點解你咁想讀呀, 如果kv收, 我都唔知讀邊間好 !! 你會讀york 嗎 ?

1) 學校新o的大o的
2) 學校有劍英讀, 唔駛四圍 "滕". 此cert 可幫考小學. 又可以幫小朋友打好個英文底
3) 我buy 個校長, 佢教o左禁耐書, 但唔會太死板, 識引入o的新o野o黎教小朋友. (好似 cambridge & stafford 試, 同o的課外活動--需然好多要收錢). 重有佢果o的唔 "需" 得o既性格, 佢實會再諗多o的"花樣" 出o黎教小朋友. 等佢o既學校比人o地出名.
重有我最鐘意佢o個句 " 佢地唔分大細仔, 全部合資格都收, 因為細路係教出o黎o既"  (雖然小女係大B, 0701. 但我覺得佢講得好 "ARM" 聽.

原帖由 fishmaruko 於 09-11-24 12:00 發表
點解咁想入york ?

我都好buy 個校長
原帖由 媽珠 於 09-11-24 14:09 發表
1) 學校新o的大o的
2) 學校有劍英讀, 唔駛四圍 "滕". 此cert 可幫考小學. 又可以幫小朋友打好個英文底
3) 我buy 個校長, 佢教o左禁耐書, 但唔會太死板, 識引入o的新o野o黎教小朋友. (好似 cambridge & stafford 試,  ...

原帖由 媽珠 於 09-11-24 14:09 發表
1) 學校新o的大o的
3) 我buy 個校長, 佢教o左禁耐書, 但唔會太死板, 識引入o的新o野o黎教小朋友. (好似 cambridge & stafford 試,  ...

agree,我同c6就係鍾意校長呢種態度......

尋日開信箱仲未有信, 唔知今日有冇.................  

my girl's form has a "O" mark on (my lokun told me that afterwards as I didnt notice).  At the end i got their acceptance letter!

add oil !

我打電話問,york唔肯答話校長批緊,因為我要交stafford 留位錢,但我喜歡york多點

會有reject letter?我仲大安主意以為一定要我個仔 .......

原來咁多家長鍾意york架?之前係bk有見過好多惡評,咁我都開心d,知自己都冇選錯學校俾個囝!
我囝囝係york讀緊第三年喇!出年無緣同你地做同學仔tim...

呢間學校好多野玩,好多野學!又多活動,阿囝又真係學到野架!佢d活動多是自費,但是自願性!

希望你地係york讀得開開心心啦~

Hi wantai,

Do you have information what primary school the students from York would go?  I got the acceptance letter and very sure that this is a good school but would like to gather more information.

Many thanks!

原帖由 wantai 於 09-11-27 13:32 發表
原來咁多家長鍾意york架?之前係bk有見過好多惡評,咁我都開心d,知自己都冇選錯學校俾個囝!
我囝囝係york讀緊第三年喇!出年無緣同你地做同學仔tim...

呢間學校好多野玩,好多野學!又多活動,阿囝又真係學到野架!佢d活動 ...

請問你係幾時 IN 嫁??21/11??

原帖由 bebelee 於 09-11-27 14:10 發表
Hi wantai,

Do you have information what primary school the students from York would go?  I got the acceptance letter and very sure that this is a good school but would like to gather more information ...

don't worry - on 14/11

原帖由 chung222 於 09-11-27 14:16 發表
請問你係幾時 IN 嫁??21/11??

真係好緊張

原帖由 bebelee 於 09-11-27 14:24 發表
don't worry - on 14/11

You will get the good news, add oil !!

原帖由 chung222 於 09-11-27 15:02 發表
真係好緊張
‹ 上一主題|下一主題