用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人已經收到鑚石山靈糧堂的取錄信?
go

有無人已經收到鑚石山靈糧堂的取錄信? [複製鏈接]

請問有無人已經收到鑚石山靈糧堂的取錄信?  有無人試過去佢地個網站度登入查到結果?

http://www.lingliang.org.hk/application/index.htm
   0    0    0    0

30/11 至有結果, 同埋會有EMAIL 通知.

佢地講明幼兒班可直升初班,咁扣除後即係收幾多街外人呢?  bighead 你的小朋友有無去 in 呀?

好緊張呀! 快啲收到email就好了! 吾須再三其他interview!!

in個時見佢張紙講 上午30人下午30人囉. total : 60人

原帖由 ngwangyau 於 09-11-26 00:11 發表
佢地講明幼兒班可直升初班,唔咁扣除後即係收幾多街外人呢?  bighead 你的小朋友有無去 in 呀?

joanne  你個女好面善,我記得同我一齊in靈糧時有個女女睡著了,是她嗎?

今朝再打去問, 都係話11月30日check email.
我都試過上website login check result, 但話資料唔啱, 可能未activate.

你哋interview嗰日有無一齊申請埋藍田N班呀?
http://i185.photobucket.com/albums/x197/chapman_cheung/MuiJan2008.gif

I asked both Diamond Hill and Lam Tin this morning.  Diamond Hill said next week and Lam Lin said before 30 Nov. Anyway, my son is now studying in another PN and need 1 month notice but Lam Tin said they still hasn't decided when to start the PN ( Jan or Feb) so I don't know if I can quit the current one if it is in Jan.

原帖由 IRISSIX 於 09-11-26 10:32 發表
今朝再打去問, 都係話11月30日check email.
我都試過上website login check result, 但話資料唔啱, 可能未activate.

冇瞓呀~~我in 14號 1350...您呢???

原帖由 ngwangyau 於 09-11-26 02:03 發表
joanne  你個女好面善,我記得同我一齊in靈糧時有個女女睡著了,是她嗎?

冇呀~佢有問我.但正常反應吓及真實都係冇需要返N.所以我答冇..不過到噚晚先知道原來有返N會直收~所以收外來生先得AM/PM合埋先60人.

原帖由 IRISSIX 於 09-11-26 10:32 發表

各位家長,想問妳地點解會選擇鑽石山靈糧呢?

joanne, 我認錯人添,哈哈! 我 in 3:20pm

其實我個女都讀緊N班, 我都要Nov30一知結果就決定quit唔quit而家呢間轉去藍田靈糧.

interview嗰日聽佢講藍田N班可直升鑽石山K1, 而本身只有60位for外來生, 所以唔理咁多應承咗先law!
但我本身住紅磡, 都擔心返學太遠....

更煩惱的係:

啱啱收到紅磡博愛任永賢都收我個女讀N班, 1月插班, 而家更加1516唔知點, 博愛用蒙特梭利教學法, 自己本身都好buy蒙特梭利, 不過唔知d老師質素點, interview嗰日見某幾個好有愛心, 但又唔肯定其他....但近, 行返學...

至於靈糧就一定信心保證, 但遠, 而且讀完半年藍田N班又要轉去鑽石山讀K班, 會否轉得太密! (當然收先啦!)

大家可否俾d意見呢?
http://i185.photobucket.com/albums/x197/chapman_cheung/MuiJan2008.gif

吾知明早是否9:00就收到email?? or 上靈糧website就check到呢? 好想知result! 因我也有報藍田PN插班, 等死人啦!!

您小朋友幾月出生.
不過我自己揀校就會揀近自己家為主.我自己就揀自己家上下2個地鐵站囉.太遠都唔考慮囉.其實您係自己湊小朋友??

本身亞女都有返pg個d,所以我都直接同佢咁講唔需要.加上當時唔知道原來返LT N班可以直升.

算啦,睇亞女LUCK唔LUCK啦.

原帖由 IRISSIX 於 09-11-27 09:33 發表
其實我個女都讀緊N班, 我都要Nov30一知結果就決定quit唔quit而家呢間轉去藍田靈糧.

interview嗰日聽佢講藍田N班可直升鑽石山K1, 而本身只有60位for外來生, 所以唔理咁多應承咗先law!
但我本身住紅磡, 都擔心返學太 ...

咁改機會都好大啦~您有報佢N班

原帖由 little-noon 於 09-11-29 16:04 發表
吾知明早是否9:00就收到email?? or 上靈糧website就check到呢? 好想知result! 因我也有報藍田PN插班, 等死人啦!!

回覆 15# joanne1206 的文章

佢係10/07, 細B, 剛2歲1個月...

不過紅磡嗰間係全日制, 會唔會返學時間長咗d?

Anyway, 等埋今日result先la!

如果籃田收N班, 我想去學校睇吓環境, 始終未去過.

今早開電郵或到佢地網站,仲係乜都check唔到,請各位收到通知取錄與否都請單聲!

係lu, 咩都check 唔到~

原帖由 ngwangyau 於 09-11-30 09:09 發表
今早開電郵或到佢地網站,仲係乜都check唔到,請各位收到通知取錄與否都請單聲!

唔知幾點release, 心急死!
‹ 上一主題|下一主題