用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人決定讀SN??
go

有冇人決定讀SN?? [複製鏈接]

其實SN 好唔好呢?? 因為我之前放棄咗另外一間,SC 同LH 又Waiting list , KV 同KM 都唔大機會中,所以都會入SN 多架啦!!有冇MAMI 都會入SN呢??
   0    0    0    0

醒目開學勳章

SN今年有幾人報名呀? Total 收幾人?

我已經交左留位費如無意外都應該入SN, 雖然我都有其他offer, 不過SN 吸引之處就是小班教學(1:7點幾), 我是PM 班, 你呢? MISS CHAN 話4月份會有開放日, 請留意。

我沒有去聽TALK, 不過有位SIS 話我知講座中提過SN今年收100-120人。
原帖由 妹妹豬媽媽 於 09-12-1 11:20 發表
SN今年有幾人報名呀? Total 收幾人?

原帖由 LittleKiwi 於 09-12-1 11:25 發表
我已經交左留位費如無意外都應該入SN, 雖然我都有其他offer, 不過SN 吸引之處就是小班教學(1:7點幾), 我是PM 班, 你呢? MISS CHAN 話4月份會有開放日, 請留意。 ...

之前有媽咪講過今年因爲收生多左,所以個比例可能會高過1:7點幾,所以有d 15/16。不過上次去interview,阿女好中意間學校,老師同個校工都好nice,所以老公都幾中意。

原帖由 LittleKiwi 於 09-12-1 11:25 發表
我已經交左留位費如無意外都應該入SN, 雖然我都有其他offer, 不過SN 吸引之處就是小班教學(1:7點幾), 我是PM 班, 你呢? MISS CHAN 話4月份會有開放日, 請留意。 ...

我係AM CLASS

我係accept咗pm,依傢等緊soka result,如果 soka accept,都晤知讀邊間好?

Sorry, what's SN?

SN係金巴倫英文幼稚園呀!

might be, still consider if study in york or LH, but I like SN

原帖由 Heiko 於 09-12-1 11:17 發表
其實SN 好唔好呢?? 因為我之前放棄咗另外一間,SC 同LH 又Waiting list , KV 同KM 都唔大機會中,所以都會入SN 多架啦!!有冇MAMI 都會入SN呢??
[img align=right]http://bd.lilypie.com/4ru9p8.png[/img]

原帖由 octopus481 於 09-12-1 15:45 發表
might be, still consider if study in york or LH, but I like SN

如果我係你我會CHOOSE LH !

the campus of LH accept my daughter is in tsing yi,  we have joined the playgroup at there before, it is so small, and this is the reason why i prefer SN

原帖由 Heiko 於 09-12-2 13:37 發表

如果我係你我會CHOOSE LH !
[img align=right]http://bd.lilypie.com/4ru9p8.png[/img]

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

係呀! 我地IN時,校長O係個 talk度講,話仲考慮會唔會開PM班,而家見到一班PM offers, 估計佢地係今年先新增o既... 以往,好似得K2同 K3先會係PM class.

Healthy_BB, 請問你有沒有校巴資料? 因為我住附近可以叫姐姐帶囡囡返學, 不過我又想佢識多d同學仔!  
我見其他投訴校巴路線的都是住得遠, 所以對我應該沒有問題(校巴通常都先接住所較遠至近, 我應該會是尾站), 我最注重的還是學生的安全。
原帖由 Healthy_BB 於 09-12-2 14:11 發表
我都幫囝囝交左留位費, 佢係11月細囝, 如無意外都應該入SN, 因我老公非常preferred及好LIKE佢地既小班教學, 同埋interview嗰日teachers都好nice好patience, 我囝囝都收左SN(PM), 唔知會唔會同你囝/囡同班呢?  你有無 ...

我在網頁上看k1都沒有pm 班的, 多謝你解答左我的疑慮。因為我見p3畢業升小的人數就只有4班, total 只有六十多人, 我就覺得十分奇怪, 為什麼今年會突然收100-120人, 現在已真相大白....
原帖由 oct07-mama 於 09-12-2 14:20 發表
係呀! 我地IN時,校長O係個 talk度講,話仲考慮會唔會開PM班,而家見到一班PM offers, 估計佢地係今年先新增o既... 以往,好似得K2同 K3先會係PM class.

原帖由 octopus481 於 09-12-2 14:11 發表
the campus of LH accept my daughter is in tsing yi,  we have joined the playgroup at there before, it is so small, and this is the reason why i prefer SN

Ye...我個女之前都有JOIN佢地PLAY GROUP ,但N1同K1 Interview都waiting,我都覺得學校係好細,但聽講LH d 成績唔錯,同埋好近我屋企,可惜唔收我個女!! 但SN我都好鐘意,所以如果冇更好choice , 有sn 我都好開心!!

我住青衣ga, 你有無apply york ah??????
YORK 都收了亞女, 我老公LIKE, 我唔LIKE, 最好是KV收了(無咩可能), 就可建決唔知讀邊間  

原帖由 Heiko 於 09-12-2 15:13 發表

Ye...我個女之前都有JOIN佢地PLAY GROUP ,但N1同K1 Interview都waiting,我都覺得學校係好細,但聽講LH d 成績唔錯,同埋好近我屋企,可惜唔收我個女!! 但SN我都好鐘意,所以如果冇更好choice , 有sn 我都好開心!! ...

原帖由 octopus481 於 09-12-2 15:30 發表
我住青衣ga, 你有無apply york ah??????
YORK 都收了亞女, 我老公LIKE, 我唔LIKE, 最好是KV收了(無咩可能), 就可建決唔知讀邊間  

係呀...我住青衣架,我冇報YORK呀...太貴! 不過之前ST johannes 都收咗,但冇去俾$ ,唔計sn ,只有kv同km 未知,仲有spk 未interview !
‹ 上一主題|下一主題