用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 有冇家長是2010/11 SPPC P1 D Class ?
go

有冇家長是2010/11 SPPC P1 D Class ? [複製鏈接]

Hi,您好!
   0    0    0    0

Hi LeonaMak, 我家女女都係SPPC  CLASS P1D, 請多多指教!!!

佷高興認識你,開學後多些聯系呀!不知道7月9日那天有否與你碰面呢?佷擔心開學後功課是否經佷多,擔心小女是否讀得上?你擔心嗎?想請問你們住那區呢?買咗校服未?

Hi LeonaMak,
Nice to meet you.
開學後真係要多D些聯系呀!可能見到都未定.日後機會多的是. 我都佷擔心開學後功課是否佷多?我家係TKO, 你呢?校服未買呀!!! 得閒大家係BK 傾吓計..!

原帖由 jsmummy 於 10-7-16 23:26 發表
Hi LeonaMak,
Nice to meet you.
開學後真係要多D些聯系呀!可能見到都未定.日後機會多的是. 我都佷擔心開學後功課是否佷多?我家係TKO, 你呢?校服未買呀!!! 得閒大家係BK 傾吓計..! ...

我都報到,我住紅磡,都担心女女跟唔跟到,得閒多D聯絡!

Hi,

我哋住喺HFC,校服、白皮鞋、白波鞋、書包 ..... 買了,沒有想過用那麽多錢呵!

1) 買書 HKD2,300.00
2) 冬季、夏季運動衫 ..... HKD1,300.00
3) 校車 HKF450.00
4) 夏季校裙加底裙 HKD300.00
5) 白皮鞋、白波鞋、書包 HKD900.00

同事話Dr. Kong 的書包最好,又輕、又便宜、又護脊,我都買咗過,不過唔靚,太家考慮吓這個牌子呀!

原帖由 LeonaMak 於 10-7-14 11:51 發表
Hi,您好!

您好!我囡囡到係1D班,我家到係住TKO,我知有2間褓母車到TKO,其中1間叫珍寶,唔知點揀及邊間安全D,請問你選邊間?

Hi CarDex,
我家都係TKO, 我選了JAMES WONG 個間!!
你呢???

回覆 1# jsmummy 的文章

Hi Jsmummy

我仲未交錢,今日會入錢比James to secure a seat.

Hi, my girl is in 1D class as well.

回覆 1# daisy17772 的文章

歡迎你! 請多多指敎.

我已買晒所有書,但我想問書單上補充練習是不是現在要買?

我都入咗錢比JAMES WONG ,跟佢褓姆車,不過仲未知時間上車,我住HH

請問家長們的女女喜歡這間學校嗎?我女女不太喜歡,因為性恪比較好動,喜歡和男仔玩。但為了將來,不喜歡也要讀呀!

請問家長們從甚麼途徑到此校就讀呢?我們是統一派位派到此校呀!

家長們開始緊張嗎?聽前輩講,真係好多功課,每星期都有默書,我又要返工,晚上要女女做完功課才可休息,好可憐呀!

I live in PL.  My daughter is also an active girl, not sure if she will enjoy the study in a traditional school.

She got a seat thru 叩門 in this June.  

My friend said it is not much of homework, her daughter only spent half hour to complete it.  She will be in P4 in this Sept. Take it easy, I hope first year is their honey moon year.

各位師妹同媽媽, Welcome to SPPC family!!
借個位問下, 妳們住 Kowloon 褓姆車 車費幾$個月? 因想想地搬屋, 而對面海比較多選擇,又多d村屋可養dog dog, 所以想知多d有無褓姆車同車費幾$!

原帖由 beata_chui 於 10-8-6 07:30 發表
我都入咗錢比JAMES WONG ,跟佢褓姆車,不過仲未知時間上車,我住HH
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

原帖由 CarDex 於 10-8-5 15:26 發表
歡迎你! 請多多指敎.

Actually I haven't bought any books yet, will do it later at the Tin Hau's book store.

cheers

要買, 老師會叫學生開學第2曰帶d作業交, keep 住到要做時就派番 (要寫好名, 班別等, 不可包膠套).

原帖由 CarDex 於 10-8-5 15:26 發表
歡迎你! 請多多指敎.

愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

由九龍塘去要$16xx.
由觀塘去要$14xx.

原帖由 GiCa 於 10-8-7 16:54 發表
各位師妹同媽媽, Welcome to SPPC family!!
借個位問下, 妳們住 Kowloon 褓姆車 車費幾$個月? 因想想地搬屋, 而對面海比較多選擇,又多d村屋可養dog dog, 所以想知多d有無褓姆車同車費幾$!

...

Thanks !!

原帖由 cottontail 於 10-8-11 12:58 發表
由九龍塘去要$16xx.
由觀塘去要$14xx.

回覆 3# GiCa 的文章

Hi GiCa,

前輩,
( 01 ) 在學校買書是否已包了補充練習?
( 02 ) 是否不用包書?在學校買書時也買
了膠套呵!共銀2,300.00大元,很貴呵!

謝 謝!
‹ 上一主題|下一主題