用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧幼稚園真垃圾
go

藍田靈糧幼稚園真垃圾 [複製鏈接]

全校40個員工,18個員工包括 (老師 文員 司機 姐姐)一齊唔做,你地話間學校係咪有問題????
   0    0    0    0

有冇多D information 呀?
做乜o甘多人走?

我今年仲想報吒間, 點解呀?

原帖由 cwy666 於 10-8-4 22:29 發表
全校40個員工,18個員工包括 (老師 文員 司機 姐姐)一齊唔做,你地話間學校係咪有問題????

在黃大仙鑽石山都叫有名禾....

你点知?? 你系其中一個员工?

上得黎報料你又唔講多D

如果你咁清楚, 唔該詳細說明啦!

hihi我都諗仕幫囡囡報呢間,可吾可以講多小小ar???
仲有係咪藍田嗰間係有p-n班???

我都諗住同個女報e間, form都填o左.....可唔可以detail d 講下

我上左學校個網, 佢地只係請司機同車上保母, 我估只係合約糾紛

如果真係有咁多人走, 晨早上哂報紙頭條啦, 我覺得似係有人個bb係waiting list, 想響bk散播風聲, 令家長自行退學, 咁佢咪有位lor

如果真係咁大件事, 勞工處一早就對外宣佈啦

r唔係ma.. 黎緊我女開始返學.. !!

你睇個個人,只係為左講呢件事而開個ACCOUNT, 好明顯只係放風

原帖由 9284 於 10-8-6 11:00 發表
如果真係有咁多人走, 晨早上哂報紙頭條啦, 我覺得似係有人個bb係waiting list, 想響bk散播風聲, 令家長自行退學, 咁佢咪有位lor

如果真係咁大件事, 勞工處一早就對外宣佈啦 ...

但系靈糧不是那種打磞头, 非入不可既学校 wor..咁都要中傷!
楼主..請你講多一点...

sorry..現在才有時間回答 係咪員工就唔講啦,自己諗啦..........其實呢間學校本身係有好多問題,第一禍首當然係校長,淨係管理就一D都唔掂,根本係無行政管理,全部都係親戚老表主理大權,就連做校服都係判俾親戚,教會又唔理咁多,階級官念又重,低下層員工溝通不足,怨聲再道,曾經有老師補3個月人工即走.......

回應水晶級國民,本人並非中傷,只係將見到聽到反映事實真相,俾大家對呢D所為有所認識,,本人強調所講係香港靈糧堂幼稚園,而並非九龍城果間....另外我重申說明,所有老師及員工都係好有心做呢份工,只係一些行政及管理出現問題?????

香港靈糧堂幼稚園係有四間分校(銅鑼灣, 藍田, 馬鞍山、鑽石山), 咁呢18人係唔係全部都係藍田分校嘅員工???? (我好想知,因為我小朋友係呢間讀)   thanks!

全部藍田分校嘅員工,另外其他分校每間有10個8個?唔信你可以9月1號開學就會見到D新人,你問佢人D問題?實唔識答你?

回應 9284 翡翠級國民 此事千真萬確,隨時可以查証,

我不是該校老師,只是一名學生的家長.
我不願評論該校是否好垃圾,不過我小朋友讀左半年,我就覺得認真一般,我並不是惡意中傷,只是我手寫我感受.
相信一間校轉老師員工,並不一定是幼稚園錯哂, 人望高處或其他原因都好平常. 大家自己用眼看清楚最為真~
聽說鑽石山及等口啤不錯, 校長一人獨大是事實,但校長一人兼顧4間幼稚園,根本兼顧不到,我小朋友初時在學校被一名同學襲擊以致受傷,學校只是叫我簽聲明書,我明白小朋友碰撞在所難免,之後,我就親自寫左封信予校長, 我其實並不是追究事件,只是討論如果有同學有襲擊人的表現,雖要正示及給予解決方法,予有關家長得悉事件,以免惡化下去.  最後, 校長並沒有回覆我, 我都唔想再糾紛下去, 因為我選擇唔原校再上.
我唔係什麼惡意中傷,見之前有其他人回應"可能bb係waiting list, 想響bk散播風聲, 令家長自行退學, 咁佢咪有位lor", 此校並不是什麼名校, 亦不是難入的, 只是一間叫做有多點人識的學校! 大家意見分享,學校有好有唔好, 唔會什麼中傷唔中傷...
‹ 上一主題|下一主題