用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 K1G PM@Dorset Road
go

2010-2011 K1G PM@Dorset Road [複製鏈接]

醒目開學勳章

Hello ~~
我仔仔叫 Adrian, 有無同學仔呀?

0    0    0    0

醒目開學勳章

Any classmate?
My son will go to school on this Wed 3pm.

原帖由 qoo_pooh 於 10-8-25 22:59 發表
Hello ~~
我仔仔叫 Adrian, 有無同學仔呀?

hi ,

我囝囝也是 K1G  , 不過是 am class 的 , 看見有 K1G 的 topic 先來打個招呼啊 !
亨仔自己 blog :
http://hk.myblog.yahoo.com/chanaggie/
有空請來逛逛喔 !

醒目開學勳章

Hello ~~~
你都未搵到同學仔呀?
唔知點解好似很少人讀1G呀........

原帖由 亨仔媽咪 於 10-9-1 01:56 發表
hi ,

我囝囝也是 K1G  , 不過是 am class 的 , 看見有 K1G 的 topic 先來打個招呼啊 !

原帖由 qoo_pooh 於 10-9-1 10:15 發表
Hello ~~~
你都未搵到同學仔呀?
唔知點解好似很少人讀1G呀........

囡囡Vincy Wong返4點,請多多交流。

醒目開學勳章

Hello, 你好呀........  終於搵到同學仔......

原帖由 CrystalSo 於 10-9-1 12:09 發表

囡囡Vincy Wong返4點,請多多交流。

Miss Wong好友善,好互動,希望他們開心上學

醒目開學勳章

上次我老公去呀.......  
我仲未見過黃老師呀 ......  
不過, 很多KV的老師都很有愛心呀
老公話3點那個時段很多小朋友都有哥哥, 姐姐讀緊/讀過,
所以briefing很快就完左
你個時段講得耐唔耐?

你小朋友要唔要搭校車呀?
下星期開學, 好緊張呀..........

原帖由 CrystalSo 於 10-9-3 13:50 發表
Miss Wong好友善,好互動,希望他們開心上學

hello, 我囝囝叫灝蠡, K1G pm, 好高興認識你們。

原帖由 qoo_pooh 於 10-9-3 14:15 發表
上次我老公去呀.......  
我仲未見過黃老師呀 ......  
不過, 很多KV的老師都很有愛心呀
老公話3點那個時段很多小朋友都有哥哥, 姐姐讀緊/讀過,
所以briefing很快就完左
你個時 ...

我們聽四點都有好多哥哥、姐姐,而妹妹讀K1 哥哥讀K3。妹妹要搭校車,妹妹上車、哥哥下車。
妹妹話學排隊,唱手指歌,老師送貼紙,好開心。

醒目開學勳章

Hi, B仔媽媽,
Nice to meet you ~~
你仔仔個名好特別呀 ~~

原帖由 B仔媽媽 於 10-9-7 16:10 發表
hello, 我囝囝叫灝蠡, K1G pm, 好高興認識你們。

醒目開學勳章

原來你都有2個小朋友.........
我都係呀~~ 哥哥讀K2, 弟弟讀K1呀..........
妹妹識講咁多野, 真係要多d收下料先得啦
弟弟返屋企又無講係學校做什麼,
只係話自己乖, 同埋我見到佢書包有貼紙同鎖匙扣

原帖由 CrystalSo 於 10-9-8 14:05 發表

我們聽四點都有好多哥哥、姐姐,而妹妹讀K1 哥哥讀K3。妹妹要搭校車,妹妹上車、哥哥下車。
妹妹話學排隊,唱手指歌,老師送貼紙,好開心。

hello qoo_pooh媽媽, 灝蠡個哥哥都係讀緊kv_k3, 所以兩兄弟一齊坐校車, 都好開心呀.....

醒目開學勳章

B仔媽媽, CrystalSo,

你們大仔都是05年嗎?
我大仔其實都係05年, 不過係11月,
我俾佢repeat 左K1, 所以今年先讀k2~~
你們小朋友開始考小學嗎? 預祝小朋友成功
我遲些再向你們取經

大家小朋友年齡咁近, 遲些約出來一定好好玩

原帖由 qoo_pooh 於 10-9-8 14:21 發表
原來你都有2個小朋友.........
我都係呀~~ 哥哥讀K2, 弟弟讀K1呀..........
妹妹識講咁多野, 真係要多d收下料先得啦
弟弟返屋企又無講係學校做什麼,
只係話自己乖, 同埋我見到佢 ...

有時他們講左發生的事,左耳入右耳出,所以都要上黎收料。妹妹話分左香蕉、蘋果、watermelo組。

qoo-pooh, b仔媽媽
當然好啦,妹妹還未提到小朋友的名,可能無機會傾計。

qoo-pooh, CrystalSo

我今晚問下囝囝佢什麼組別先.  CrystalSo, 你另一個小朋友現在讀k3嗎?  如是的可以交流一吓心得..... .

B仔媽媽
我好想找人指點下就真啦,男子組都有考YW、 陳守仁、TKO直資,而大抽獎仍在考慮中。。。真心煩。請分享你的心得。

醒目開學勳章

CrystalSo,
男仔考小學選擇唔多,
我諗較多人考以下幾間,
直資:st paul co-ed, st paul boys, YW, dbspd, 陳守仁, st. margaret's co-ed, 真道, 播道等
私校:宣道, 九龍塘小學,聖芳濟各, st. joseph (kln bay) 等

其他仲有高主教, 蔡繼友, 啟思, 啟基, 港大同學會等等

原帖由 CrystalSo 於 10-9-9 22:42 發表
B仔媽媽
我好想找人指點下就真啦,男子組都有考YW、 陳守仁、TKO直資,而大抽獎仍在考慮中。。。真心煩。請分享你的心得。

醒目開學勳章

弟弟話佢係檸檬組 ,
有無人同組呀?

原帖由 CrystalSo 於 10-9-9 10:10 發表

有時他們講左發生的事,左耳入右耳出,所以都要上黎收料。妹妹話分左香蕉、蘋果、watermelo組。

‹ 上一主題|下一主題