用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 1C class, let's chat
go

1C class, let's chat [複製鏈接]

Only 14 Chinese in 1C, and 2 Chinese girl, 11 Chinese Boy ! My girl in in karken team !  Anyone know what is Karken ?  Is it an ancient animal like a lion ?
   0    0    0    0

My son is Egan, he is also in IC.  He just said they are 5 in a group and doesn't know any name of group.

原帖由 PPG 於 10-8-28 10:10 發表
Only 14 Chinese in 1C, and 2 Chinese girl, 11 Chinese Boy ! My girl in in karken team !  Anyone know what is Karken ?  Is it an ancient animal like a lion ?

bosco係鳳凰啊. 唔知係咪用來分組玩架呢 ?

peggy, 我唔知邊個係你啊, 我今日同egan 媽咪相認左喇 hohhooooho

其他班d 家長, 我都唔知邊個打邊個啊.
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

醒目開學勳章

我同我太太都有去orientation,我太太好想認識你呀,bchi。

你可能見過的太太啦,當文校長講野的時候,有個肥妹你好大聲講野,有位媽咪帶左個肥妹出去個個就係我太太啦!!

原帖由 bchi 於 10-8-28 20:18 發表

peggy, 我唔知邊個係你啊, 我今日同egan 媽咪相認左喇 hohhooooho

醒目開學勳章

我個仔都係house of Phenix呀,雖然我地細路唔同Class,但係同House呀!!

原帖由 bchi 於 10-8-28 20:18 發表

哎吔, 我坐得前呀, 唔知有阿老婆被人帶走呀. 真係唔抵呀 !!!  

但今日都有個肥肥地樣甜甜媽咪問我隔離個位有冇人坐, 但佢係同個女仔一齊架喎. 唔係呢個嗎 ?

原帖由 Whitepine 於 10-8-28 08:36 PM 發表
我個仔都係house of Phenix呀,雖然我地細路唔同Class,但係同House呀!!

呢d 怪獸house 有咩用架 ? 玩活動時分group, 好似harry porter 咁 ? kekekeek

醒目開學勳章

我地係未加位之前係最後個行,你坐前面可能留意唔到!!

原帖由 bchi 於 10-8-28 20:43 發表
哎吔, 我坐得前呀, 唔知有阿老婆被人帶走呀. 真係唔抵呀 !!!  

但今日都有個肥肥地樣甜甜媽咪問我隔離個位有冇人坐, 但佢係同個女仔一齊架喎. 唔係呢個嗎 ? ...

唔怪得, 我坐第二行. 你地坐最後. :;pppp:

我今日都周時留意睇下見唔見有個爸爸自己行埋個牆度背住我地流汗架, 但又冇囉......  (jackybaba)

醒目開學勳章

我今日有影相,我係1C班名單搵到我你仔仔知名,個surname 有無串錯呀?

原帖由 bchi 於 10-8-28 20:52 發表

我今日都周時留意睇下見唔見有個爸爸自己行埋個牆度背住我地流汗架, 但又冇囉......  (jackybaba)

原帖由 bchi 於 10-8-28 20:52 發表

哈哈,我今日真係熱到背脊出晒汗呀
我同老婆都有泥,我都見到兩個同三個一組太太係埋一齊,
其實都係到估緊係味你地,我己經好似傻佬咁走埋去同兩個太太一組傾個name list,後尾知我可能認錯左你地.....唔.....
無錯,四個怪獸社係攞泥比學校分四組玩遊戲同比賽用既,係傳統英式學校鍾意既教學方式,用泥增加對自己社既歸屬感同spirit...你講得啱,同Harry plotter 一樣.....keke

我囝都係鳳凰社,大家以後多多關照....

回覆 9# bchi 的文章

I sit in the first line right hand side.  I also don't know who is babykingdom's parents !

WHitepine, jackybaba, 咦..
我地三條仔都係鳳凰社啊.  yeah ~~~~

peggy,  你第一行 ? 我第二行喎. 你係咪長頭髮戴眼鏡 ? 坐第一個位 ?

原帖由 Whitepine 於 10-8-28 09:03 PM 發表
我今日有影相,我係1C班名單搵到我你仔仔知名,個surname 有無串錯呀?

你又點會知我個仔全名啊, 學校冇幫我落英文名啊.
我都試過在1a 班搵joshou, 但人老左, 彎一陣腰就腰都脆埋, 眼又花埋. 搵唔到啊. )))

jackybaba, 希, 你亂咁揰都揰唔到我同一堆架姐

醒目開學勳章

無1C中,Chinese,boy,Phenix 得一個咋!!! 我今日將4班的名單影在落黎。

原帖由 bchi 於 10-8-28 23:11 發表

我都試過在1a 班搵joshou, 但人老左, 彎一陣腰就腰都脆埋, 眼又花埋. 搵唔到啊. )))

jackybaba, 希, 你亂咁揰都揰唔到我同一堆架姐 ...

醒目開學勳章

你搵我仔仔名? 1D班得一個Joshua咋?

jackybaba, 希, 你亂咁揰都揰唔到我同一堆架姐 ...

打錯啊. 我想打1d 的.

我個仔係1c 班,  有一個稀字架 . 搵到未 ??

咦.. 屎喇.. 唔知我係咪老花喎, 會唔會我個仔唔係鳳凰社呢 ???

I do not wear glasses, medium hair with black clothes and blue jeans !  I'll also go on Monday.  I've record Principal's talk, so need to sit in front !

醒目開學勳章

Maybe we can ask Principal Man to give us her powerpoint!!!

原帖由 PPG 於 10-8-28 23:49 發表

I do not wear glasses, medium hair with black clothes and blue jeans !  I'll also go on Monday.  I've record Principal's talk, so need to sit in front !

原帖由 bchi 於 10-8-28 23:22 發表
打錯啊. 我想打1d 的.

我個仔係1c 班,  有一個稀字架 . 搵到未 ??

咦.. 屎喇.. 唔知我係咪老花喎, 會唔會我個仔唔係鳳凰社呢 ???

Your son may belongs to 'utopia' house ! Only one boy has 稀字!
‹ 上一主題|下一主題