用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南金巴倫/窩打分校邊間教得好D??
go

迦南金巴倫/窩打分校邊間教得好D?? [複製鏈接]

多數都見人講迦南金巴倫校,好似冇咩人講窩打校,係咪窩打校冇咁好呢??金巴倫除左校舍大,會唔會課程都深d,所以多人鍾意揀??
   0    0    0    0

迦南金巴倫校好似係總校, 所以多人攪, 因為總校d resource理應會多d.

金巴倫唔係總校呀, 嘉林邊道先係總校呀, 金巴倫應該係校舍最大的一間.  waterloo rd. 係全日制, 學費會 double, 同埋學位少啲架, 所以咪少啲人講囉.

咁窩打老道呢間迦南即係好唔好呀? 如果佢同ST.C比較, 邊間好D呢?!

這個問題我想我可以解答你, 因我囡囡兩間都讀過了,  金巴倫- half day ,  waterloo- 係全日制, 而課程完全是一樣的, 不過老師&學校行政上就有很大分別, 金巴倫的老師就 ., 行政上 ........

回復 5# celinapang 的帖子

聽celinapang咁講金巴侖都唔係話好好多姐.... 因為成日都聽人講首選..... 反而冇人講窩打...

窩打分校老師們對小孩十分有愛心的,小兒k1 -2 都在此校,n1 就在其他分校,可能因少班同全日,老師有多些時間去了解小孩而且與家長溝通都做得好好

請晤大家知唔知嘉林邊道迦南好唔好呢! 校舍真係好小喎! 唔知d老師如何呢?

呀女讀窩打分校n,佢好鍾意返學,老師有禮貌,有愛心!

祈德尊迦南 ( 荃灣 ) http://forum.baby-kingdom.com/vi ... ;page=1#pid47535605

回復 9# bearcat2003 的帖子

我仔仔都係N呀,係綠組,唔知係咪同你女女同班呢~

回復 11# magchui 的帖子

妳好呀,我個女係黃組,上午班呀!佢日日放學都好開心架!

回復 7# sauyue 的帖子

非常讚成,我仔仔係窩打綠組,唔好話佢鍾意番學,我都好鍾意d老師,佢地真係好有愛心,又有心機!!

終於有人講窩打老道迦南了...我都好鐘意lee間學校...老師同姐姐都好有愛心和笑容....學習興鬆又愉快...

pregnant:hihi原來我仔同你仔仔都係綠組既...我仔仔成日提起你仔仔個名架..

2003:你個名最後係琳定係津字???

magchui:hehe你又係綠組..唔知係邊個呢??

你地k1會讀邊間呢??

回復 15# ian630 的帖子

我個仔係11月插班架,叫萊....成日係老師隔離果個,因為佢最細老C話要睇住佢 仔仔真係超鐘意返學,88都唔使同我講,K1我而家都1516呀,見佢返得咁好爹爹話唔想轉,但係我就唔想佢返全日啦,因為我係FT MOM,爹爹又成日係屋企,唔想佢返全日咁長,想佢學校家庭BALANCE D,同埋可以學野呀麻,另外我又怕佢課程淺,英普都唔足,考小一有困難,又唔知派位如何,但係我個細仔,而家得一間係我較心儀既諗緊轉唔轉....你地呢?(以上全屬個人意見,有錯請指教)

補充:除左考小一課程問題係我憂慮之外(因為未搵到INFO),我係10個鐘意呢間學校,睇仔仔就知啦,之前10月佢返另一間真係NONO,佢好少喊架,但係果間就日日喊,返唻又哭哭鬧鬧,又成日病....呢間老C好好,我11月1跟過仔仔上堂,所有同學仔都好乖好自律,個個都好開心,我見到都讚不絕口,同之前果間失控掙得遠=.="

我個囡係黃組
我都好LIKE 窩打老道迦南, 不過因為K1全日制所以都會轉

回復 15# ian630 的帖子

不升迦南K1的最大原因係這裡只有全日班,
其他都好滿意!我幾次去學校,覺得無論老師,校長,校務處職員及ee都好好!呀女而家食飯會祈禱添!
其實我覺得迦南係幾有良心及愛心的幼稚園,因為佢真係會在12月前優先取錄N班小朋友,(所以少人在報名高峰期討論)不會同期"搶"其他小朋友。

原來唔prefer全日班既唔止我一個....咁你地會轉去邊呀?如果我冇新offer,好大機會去st. nic....
‹ 上一主題|下一主題