用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問...報左8月考單簧管...
go

請問...報左8月考單簧管... [複製鏈接]

請問...報左8月考單簧管...通常會在月頭定月尾考??

E+ 又未有收到考試時間....因剛好8月26-29有事....會唔會撞正??

THANKS
   1    0    0    0

原帖由 ilovethiscow 於 11-7-4 23:26 發表
撞正都無法... 一係搵人改時間....

你如果係去旅行呢D 有事一向都會理

TKS...

考試局可幫手安排過D 時間??...

剛剛出左個post問邊到有得學單簧管, 就見到你地講單簧管.  請問可唔可以比'd'資料我??

謝謝

回覆 3# hinhin_ma 的文章

原帖由 ilovethiscow 於 11-7-5 23:51 發表
你可以打去問...

不過咁... 你個小朋友考幾級

黎緊8月我都有兩個clarinet學生考5級 1個clarinet考8級 就tick 左 8-9月...

你如果係同級好似可以轉的...

我也不太清楚.... 你問左考試局覆我 ...

THANK YOU SO MUCH

但佢只是4級, 問左考試局啦,要同級同樂器先可以,

E + 只有等個日期出左之後去申請換期....

另外, 想請教一下...考4級都要考ORAL, SCALE.., 重有其他嗎?? 要約多少時間?? THANKS...

回覆 6# hinhin_ma 的文章

原帖由 hinhin_ma 於 11-7-5 02:46 發表

TKS...

考試局可幫手安排過D 時間??...

同級同樂器可自己SWAP, 咁樣個charge 係平d(應該)
否則可以入紙叫hkeaa 幫你搞,但唔保證轉到比你

回覆 8# marcuscyrus 的文章

原帖由 ilovethiscow 於 11-7-9 21:12 發表
thx..

我都唔太清楚~

咁你好幸運
我o個d,報名o個時乜都得,但出左准考證又會話報左團去旅行!!

多謝各位回覆...

另想請教...若想BOOK 個音房來同跟老師練習....大約幾錢?? 點計GA?? 知唔知 荃灣區...附近...??  

原帖由 hinhin_ma 於 11-7-10 01:41 發表
多謝各位回覆...

另想請教...若想BOOK 個音房來同跟老師練習....大約幾錢?? 點計GA?? 知唔知 荃灣區...附近...??  mouth:" />

你係咪指同伴奏夾?
去伴奏度夾就得啦,如果想book考試房,上年好似係$180半hr咁上下,到時出左准考證再book啦

回覆 12# marcuscyrus 的文章

原帖由 ilovethiscow 於 11-7-10 09:33 發表
睇下邊間啦...

有D 收到$250/半小時...

好過去搶xddddddddddd

回復 14# marcuscyrus 的帖子

原帖由 marcuscyrus 於 11-7-10 08:50 發表

你係咪指同伴奏夾?
去伴奏度夾就得啦,如果想book考試房,上年好似係$180半hr咁上下,到時出左准考證再book啦

TKS... 考試房?? 有MUG唔同??

E+ 搵左間琴房但加多個人頭, 要55元/HR.....

原帖由 marcuscyrus 於 11-7-9 21:50 發表

咁你好幸運
我o個d,報名o個時乜都得,但出左准考證又會話報左團去旅行!!

請問你遇到E個情況, 申請改期, 通常都改到嗎?? 要唔要有SUPPORTING?? TKS

原帖由 ilovethiscow 於 11-7-9 00:39 發表
之前我都覆過唔到少人..

其實 Aural Scale Sightreading 係要由初學就要慢慢浸... 而唔係 最後先去了解

你考8月... 依家都唔去準備呢D O既話...

基本上合格都唔會高分

你現在先俾小朋友聽多D 不同時期 不同風格 ...

TKS.....

請問 買D SPECIMEN for Aural TEST 俾佢練/聽有無用??

回覆 18# hinhin_ma 的文章

回復 16# hinhin_ma 的帖子

‹ 上一主題|下一主題