用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

機會? [複製鏈接]

我想問下,其實到左而家小一預備班都開左學,我硬係覺得我已經無行啦。係唔係應該疊埋心水放棄呢?再寄信去又覺得會煩住人地,好似賴死甘款。而且政府派果間我仲未買校服同書,再唔買又怕到時無得賣。好煩惱!人都就快顛啦!
   0    0    0    0

好多人鐘意KTS小一預備班架, 但可能同你一樣, 仲努力叩緊心儀學校門, 一有消息就轉過去.  唔繼續叩, 機會=0, 繼續叩, 好多時講唔埋.  放心, 校長好明白你o既心情, 絕對唔會嫌你煩.

原帖由 kellylau79 於 11-7-18 15:17 發表
我想問下,其實到左而家小一預備班都開左學,我硬係覺得我已經無行啦。係唔係應該疊埋心水放棄呢?再寄信去又覺得會煩住人地,好似賴死甘款。而且政府派果間我仲未買校服同書,再唔買又怕到時無得賣。好煩惱!人都就快顛啦! ...

多謝你!唔知你可唔可以話我知,小一預備班會上到幾時架?係唔係一路上到開學?

原帖由 kellylau79 於 11-7-18 18:45 發表
多謝你!唔知你可唔可以話我知,小一預備班會上到幾時架?係唔係一路上到開學?

至到八月十二日, 做爸爸媽媽為小朋友力拼到底, 無人會甚至夠胆笑你嫁, 所以你要努力呀!

>無人會甚至夠胆笑你嫁, 所以你要努力呀!

Agree...:D
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

原帖由 limehouse 於 11-7-18 06:54 PM 發表

至到八月十二日, 做爸爸媽媽為小朋友力拼到底, 無人會甚至夠胆笑你嫁, 所以你要努力呀!

衷心感謝你既鼓勵!我好感動啊!雖然身邊真係有人唔認同我而家所做既野,但我點都唔會再理佢地唔會再動搖架啦!因為為阿仔穩一所好既學校對我黎講實在有著非常重大既意義。我一定會力拼到底!聽日的起心肝寫今個禮拜既信。

星雲媽,

支持你, 未到9月都唔好放棄, 加...油呀)))))

原帖由 kellylau79 於 11-7-19 02:31 發表

衷心感謝你既鼓勵!我好感動啊!雖然身邊真係有人唔認同我而家所做既野,但我點都唔會再理佢地唔會再動搖架啦!因為為阿仔穩一所好既學校對我黎講實在有著非常重大既意義。我一定會力拼到底!聽日的起心肝寫今個禮拜既信。 ...

老土d講句,無論結果如何,第時望番轉頭,自己起碼盡過力無悔吖。因為謀事在人,成事在天,特別入小學,真係有d靠彩數。

我支持你。
原帖由 kellylau79 於 11-7-19 02:31 發表

衷心感謝你既鼓勵!我好感動啊!雖然身邊真係有人唔認同我而家所做既野,但我點都唔會再理佢地唔會再動搖架啦!因為為阿仔穩一所好既學校對我黎講實在有著非常重大既意義。我一定會力拼到底!聽日的起心肝寫今個禮拜既信。 ...

成功自古在嘗試,加油

加油!加油!自古成功在嘗試.

加油!!  希望最後都聽到你報告好消息!!

多謝你地對我既支持與鼓勵!俾左我好大既動力。真係好希望有機會可以加入你地。

我們都等待著KTS的機會, 但小女兒是11月份出生, 是否機會低? 怕追不上程度?!

回覆 1# KMKwong 的文章

我大女是十月中出生的, 今年已畢業並考到不錯的中學.  跟不跟上課程與是否在年尾出生無關.  勤力點, 準備好一點便好了.

回覆 1# Yanamami 的文章

No response from KTS waiting list yet, ready to study at KRS.

回覆 1# smile2003 的文章

Thanks for your info!  Why not study at KTS? I think it is really a good school to attend!

Anyone got offer these few days?
‹ 上一主題|下一主題