用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(小學部) 請問有冇人已經收到取錄通知 ?
go

請問有冇人已經收到取錄通知 ? [複製鏈接]

請問有冇人已經收到取錄通知?
   0    0    0    0

回覆 1# ha! 的文章

Congrat!  Mainstream or international?

my daughter also got the offer letter today. Suprise too.

其實主流/國際班的中—派位有很大分別嗎? 會否主流比較好一点(因較注重學術成績)?

My son also got the accepted letter.

I got acceptance letter yesterday.

不過,我發覺崇真的行政真的有少許問題。
在那一封收生信上,英文版本說收仔仔讀J1,但是中文版寫P1

原帖由 YCDad 於 11-11-9 12:32 發表
不過,我發覺崇真的行政真的有少許問題。
在那一封收生信上,英文版本說收仔仔讀J1,但是中文版寫P1

你報國際?! 國際部封信得英文版無中文架喎~~ 所以中文信一定係主流的! 反而英文信就有晒J1/P1, 因為考J1唔取錄有可能會收入P1.
如果報主流又唔會無啦啦收你小朋友讀J1架喎, 咁詭異?!

有校外生被国際班取錄嗎?

今日終於收到信,放心曬。

原帖由 Michelle_Hung 於 11-11-9 13:59 發表

你報國際?! 國際部封信得英文版無中文架喎~~ 所以中文信一定係主流的! 反而英文信就有晒J1/P1, 因為考J1唔取錄有可能會收入P1.
如果報主流又唔會無啦啦收你小朋友讀J1架喎, 咁詭異?! ...

我報主流班,那一封信內容有中英文版本,一頁紙雙面印。英語版寫J1,中文版寫P1。

回復 4# Michelle_Hung 的帖子

崇真一向流到爆....只有d乜姨物姨係到力撐...出錯信唔出其,有原本係後備出左不獲取錄添la...

回覆 2# TTK2011 的文章

請問你可否分享多些?為何流到爆?是小學抑或幼稚園唔得?是程度差嗎?

佢地d信真係睇到人亂哂, 上次收到interview 信, heading 係寫anglo-Chinese & English Steam, 但下面簽名位寫英文小學部...仲以係自己apply 錯o左國際班

回覆 2# c1234 的文章

你睇依個就知架la...http://forum.edu-kingdom.com/vie ... p;extra=&page=1

回復 14# TTK2011 的帖子

我仔讀了三年我又唔係非常熱愛但叫做滿意學校, 出錯信唔一定係崇真先有, 我仔TSL 收到封信叫我睇"overleaf"但後面果版係空白唔通我又可以講TSL"流到爆" (哩封信唔只我一個家長收到)?? 我另外抽到間幾top的津校我睇完封註冊信我自問覺得好奇怪, 放上facebook未又係俾人插到暈, 有朋友仲話學校出封咁o既信無可能教到學生好中文(其實真係寫得好差下), 咁我唔通只因為哩封信去決定俾唔俾個仔讀哩間爭位爭到打崩頭的津小?我覺得哩o的行政工作係校務做, 同學校教學質素無關.
你條link係幼稚園部, 我普通話唔叻, 老師標唔標準我唔知, 但我仔無出去學普通話, 只在學校學, 我教普通話及以普通話為母語的朋友都說他的普通話算很標準, 我唔知佢地係唔係個個都呃我, 我真係唔識. 起碼去年參加普通話朗誦比賽, 評判說多人讀錯的字佢一個都無錯, 我已經收貨了.
其實自己鍾意未鍾意, 唔鍾意未唔好讀囉. easy! 勉強無幸福~

佢地行政既問題唔會影響我報讀佢, 因為以私小全英普老師黎講, 佢算平,睇佢地係好有heart 係教育, 所以佢收我個仔, 我都會比佢讀.
‹ 上一主題|下一主題