用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 讀Kumon既入黎傾下~
go

讀Kumon既入黎傾下~ [複製鏈接]

4    0    0    0

醒目開學勳章

我仔讀左半年,初初有少少係我迫佢的,自從佢升過班後,佢得倒成功感,
而且每日的數15mins內就完成,
佢自己計住要一日比一日快,開始在挑戰自己,
佢學倒依樣野,我已經好開心了~

醒目開學勳章

聽朋友講公交數好似學得慢d, 唔知是否屬實?
反而手指算話怏見效,是否唔同性質. 有無用家可分享.

引用:聽朋友講公交數好似學得慢d,+唔知是否屬實?

醒目開學勳章

samsamchan 發表於 12-2-7 20:34
Hl,我係架~呀女P.4,不過要從加減數計起,要佢一睇題目就寫答案,吾可以諗\數手指,宜家快左,6~7分鐘要做 ...
samsamchan ,
手指快算不是一定會用手指嗎? 你唔比佢數手指可以嗎?
另此法學x or 除數是否work?

有人話手指算跟學校教進位方法好唔同, 小朋友會迫住唔用手指算了.是嗎?
你女女由何時開始學到p4?

thanks

引用:Quote:samsamchan+發表於+12-2-7+20:34+Hl

我小朋友在天水圍區參加了公文的英文及數學,兩科加起來$1200,昨天一入課室,不夠10分鐘,導師就打電話給我,話我小朋友情緒失控,她們打我太太電話,太太因為上了洗手間打不通,於是打給我,後來經小朋友口述事件經過,才明白,他入到課室,因為老師罵他,驚慌之下,他想走出去找媽媽,老師不讓他走,中間出現互相角力拉掀,老師出言恐嚇話要打999拉佢,小朋友下一個月才滿5歲,當時是那麼無助,今天下午5時,太太跟該中心負責人相量,可否暫時停學一段時間,希望給小朋友平復下來再算,誰知該蔡姓的負責人,說了以下的話:你個仔係唔係有病呀?患了恐懼症呀?洗唔洗睇醫生啞?帶佢去睇醫生啦!你而家洗唔洗連數學都一齊停埋啞?你早D出聲丫!而家你要提早一個月通知架。態度非常傲慢,她沒有否認說過打999拉我小朋友,現在我也不知道有什麼途徑可以投訴。各位,請問有沒有人知道?

引用:我小朋友在天水圍區參加了公文的英文及數學

原帖由 asap2122 於 12-07-26 發表
我小朋友在天水圍區參加了公文的英文及數學,兩科加起來$1200,昨天一入課室,不夠10分鐘,導師就打電話給 ...
佢哋喺franchise型式經營,你可直接搵佢哋總公司睇吓佢哋奌處理,好似喺中環!

我仔仔讀了公文,+他都不喜歡.他說老師很惡,

原帖由 lovepooh215 於 12-08-01 發表
我仔仔讀了公文, 他都不喜歡.他說老師很惡,時常罵人,對小朋友沒有愛心, 我小朋友才5.5歲. 所以我不再讀了.
...
可吾可以分享下喺邊度學?咩courses?

公文係較適合自律的學生
包括做家課及上堂
越自律,越尊注的學生上公文最有效

如果個性活潑
不喜歡死版
怕辛苦
最好不選公文
失敗多
妹妹豬 齊來做個好朋友)

坐唔定既小朋友, 要坐係度做做十幾分鐘數, 係會唔適應. 同意公文較適合些專注力OK的小朋友

我囡囡讀齊中英數三科,佢都有辛苦嘅時候,甚至喊過,但從來都沒有想過放棄任何一科,可能因為佢覺得公文真係對佢有用吧!而仔仔就淨讀英文。

回覆:asap2122 的帖子

回覆:讀Kumon既入黎傾下~

我亞女讀緊個間0K喎。不如你轉去第二間。

我讀嗰間都好滿意!
‹ 上一主題|下一主題