用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

SDM [複製鏈接]

Any comment? Especially those special programme during summer time with performance experience.
   0    0    0    0

都幾好~~但小朋友幾大?以前玩過兩歲班,太細就唔係咁建議~~~

暑假果隻玩下無妨~~有表演機會~~~~

JJChan723 發表於 12-5-3 14:55
都幾好~~但小朋友幾大?以前玩過兩歲班,太細就唔係咁建議~~~

暑假果隻玩下無妨~~有表演機會~~~~ ...

5 years old now, I am interested in with performance experience.

they have so so many centers. I don't think it is easy to get performance experience. For me, Iried before. and I feel they are very commercial. 

回覆:SDM

建議試下暑期班先,咁可以了解下小朋友嘅興趣同能力再決定報唔報恆常班。因為通常我們會一報就半年或一年,學費平啲。

YY Mom :-D

回復 yy0601 的帖子

半年同一年學費幾多錢?我個女3歲8個月

唔值得推介,一間簡直不知所謂的芭蕾舞學校!

佢哋只會比通告你要交學費,其他通告欠憑!!!

回覆:Agenda 的帖子

我見雜誌好多佢啲廣告,有諗過亞囡轉去(貪佢多分校),
但見你咁火,都想知間嘢如何

除了貴, 各樣嘢都OK, but 行政真係麻麻, 我囡3-5歲果陣跳過, 每半年家長可觀課同派成績表, 有次明明講好左係下半堂(有比實際時間), 點知去到突然改做上半堂, 咁果d工人帶泥先, 阿爸阿媽行後既, 就咁就miss左, 好在我係自己帶.

每半年家長可觀課同派成績表, 有次明明講好左係下半堂(有比實際時間)

我哋無收過. 跟住同重同我哋講, 已經佢工人打比我哋. 我哋好嬲. 點解佢哋唔直接打比我哋. 學費遲咗交就直接打電話比我哋叫我哋交

成日有表演
我個女跳咗一年, 咩表演都未表演過.........

重有考試安排激差.............

Agenda 發表於 12-5-29 14:39
每半年家長可觀課同派成績表, 有次明明講好左係下半堂(有比實際時間)

我哋無收過. 跟住同重同我哋講, 已經 ...

我記得佢地冇比通告, 只係"口頭交待", 好彩我係自己帶個囡, d嘢跟得緊d, 我都唔明, 觀課點可以即場改時間, 如果因為咁miss左, 我一定會狂抦佢!

有你明白我, 我已開心.....

我依家重要為個女的考試, 與佢搏鬥中. 例如要成日問吓幾時再有mock exam, 幾時有考試日期..............

佢一日未出考試日期, 我都唔敢計劃出外旅遊..........

我好後悔幫個女報咗個考試

其實想問SDM 同香港聲樂學院係咪同一間架??
因為我都想幫我囝囝報.但聽你地咁講又想卻步.
其實係咪同一間呢?

應該係兩間學府,我仔仔join咗音樂暑期班,我個friend囡囡係到學緊,佢話d老師教得幾好同埋有耐性

回覆:SDM

我女跳了三年,可以回覆一下。receptipn態度差? 睇咩centre,參差一定有,但高層,院長及老師都很nice。老實說,若你不主動問,學咩課外活動都冇老師主動講,家長要爭取。很多表演機會,我女差不多跳了九個月就有,要老師推薦,即上堂表現OK才有。當我女越跳越好(天分和我跟得貼),她越多表演機會。係commercial,價錢唔太平,但有供有求,我要迪士尼表演,週年匯演,韓舞拉丁,見明星機會也有,所以繼續留低,睇你要D乜。但家長付出一奌也不少,好似學琴咁,有好老師都要有落力家長,不要只怪老師。至於行政混亂,溝通渠道仍有待改善。

引用:回復+yy0601+的帖子 半年同一年學費幾多錢

原帖由 chchinglam 於 12-05-26 發表
回復 yy0601 的帖子

半年同一年學費幾多錢?我個女3歲8個月
唔同班別嘅學費唔同㗎。我個女六歲平均大約800蚊一個月上每星期一堂或1100蚊每星期兩堂。

YY Mom :-D
‹ 上一主題|下一主題