用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Long Beach Greenfield
go

Long Beach Greenfield [複製鏈接]

有無媽媽可以分享一下,讀Long Beach Greenfield 的小朋友都讀得happy 嗎?

0    0    0    0

I wanna know too. Thx.

回覆:Long Beach Greenfield

我小朋友去年N班,現在K1了。由最初成隻痴身愛哭怕事嘅樹熊,到現在每日開心上學。我覺得呢間GF好好,唯一係因為新校,暫時未有小一成績參考。

正!我相信呢間學校語境應該唔錯,另外 老師有愛心?活動教學OR很"谷"?校舍安全衛生情況如何?

引用:正!我相信呢間學校語境應該唔錯,另外+老師

原帖由 HeiLumMa 於 13-10-02 發表
正!我相信呢間學校語境應該唔錯,另外 老師有愛心?活動教學OR很"谷"?校舍安全衛生情況如何? ...
冇錯,語境一流。老師有愛心,同埋因為師生比例max 1:8,所以老師都留意到小朋友多D。至於課程,我覺得算深,PN下學期尾已開始有揸筆連綫的功課、有phonics。K1上學期是letter phonics revision,聽聞下學期開始教jolly phonics 。

另外,pn時已經差不多日日有功課,不過都係填吓顏色。有教counting,仲有每星期都會借本書你返屋企,親子閱讀,然後做book report,不過都係俾小朋友塗下顏色咁。

衞生冇問題,返放學要換鞋、返學要噴消毒液在手仔。去年手足口高峯期時,有3位小朋友中招,但學校好快公佈,我覺得ok。

師生比例max 1:8, 真係好好

tam_bb 發表於 13-10-2 15:07
我小朋友去年N班,現在K1了。由最初成隻痴身愛哭怕事嘅樹熊,到現在每日開心上學。我覺得呢間GF好好,唯一 ...

多謝你提供資料!

仲有,茶點算豐富

Ononma  好正  發表於 13-10-2 19:31

嘩! 好豐富呀 其實除左安全衛生,老師有無愛心,我覺得食用都好緊要架! 咁細個既小朋友,我又唔太concern學業成績,因為依家間間都深到無倫,最緊要佢開開心心體會咩叫"番學/學習"希望我小朋友都可以好似你小朋友咁,入到間開學校啦.

回覆:tam_bb 的帖子

引用:我都好想阿囡可以讀到呢間!+ 請問大約幾時

原帖由 sailob 於 13-10-02 發表
我都好想阿囡可以讀到呢間!
請問大約幾時會interview? 我8月尾寄咗去,到依家都無回音

...
話10月尾先send 信

我都想報,不過學費貴左啲!

我仔仔今年pn,好鍾意返學,日日背住個大書包開開心心跑出門口,連放假都有講'返學'。
係日日有功課, 不過都係塗下顏色咁。
老師好nice. eng/ 普通話環境好, 連清潔ee suppose 都唔講 廣東話。
不過,學費就真是都幾驚人。

想問其他雜費約大多少?
INTERVIEW 係咩形式? 只用英語嗎?

引用:我都想報,不過學費貴左啲! +

原帖由 dinling 於 13-10-02 發表
我都想報,不過學費貴左啲!
在學校網站找不到學費資料,請問要幾多錢一個月?

PN school fee is $6270
My girl will start school in Dec 2013
I am still struggling if I should let her study here or Funful...

回復 CottonCircle 的帖子

Wow - quite expensive!!!!
‹ 上一主題|下一主題