用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 奧基係咪星期六前寄面試結果?
go

奧基係咪星期六前寄面試結果? [複製鏈接]

1/11/14面試,net teacher話2星期有結果,我聽吾清楚係2星期內定2星期後,早啲知道結果,之後吾洗再interview其他學校

1    0    0    0

回覆:leungcnine 的帖子

Me2 1/11 in, forgot 幾時有result
Only 記得印藉老師講到明如果收,只能提供p.m. 下學期

引用:Me2+1/11+in,+forgot+幾時有result+ Only+

原帖由 ivyvy_cheung 於 14-11-12 發表
Me2 1/11 in, forgot 幾時有result
Only 記得印藉老師講到明如果收,只能提供p.m. 下學期

...
點解只有pm,ge?

回覆:奧基係咪星期六前寄面試結果?

你地係咪in N班?
我被通知29/11先in
想問面試形式係點?問咩?
Thx!

引用:Quote:原帖由+ivyvy_cheung+於+14-11-12+發

原帖由 huggiesbb 於 14-11-12 發表
點解只有pm,ge?
因我request下學期插班,N班

引用:你地係咪in+N班? 我被通知29/11先in 想問

原帖由 jarxjar 於 14-11-12 發表
你地係咪in N班?
我被通知29/11先in
想問面試形式係點?問咩?
完全是跟家長面談,很隨意傾下計,沒有in 小朋友!

如平時邊個湊,點解想揀佢地學校,校巴路線未出,冇校巴到會否另你們交通不便之類,我說沒所謂 (佢立即睇番份form 我住邊)。最後好強調下學期插班一定係pm class

不過坦白講,校舍位置幾吊腳,屋企人可幫忙湊返學,有巴士直達。但班次疏到不得鳥20-30min 一班

引用:Quote:原帖由+jarxjar+於+14-11-12+發表你

原帖由 ivyvy_cheung 於 14-11-13 發表
完全是跟家長面談,很隨意傾下計,沒有in 小朋友!

如平時邊個湊,點解想揀佢地學校,校巴路線未出,冇校 ...
地點真係最大問題。我諗緊見呢間定德福好,因撞正同一時間。
講學校我會鐘意奧基多啲,但收左都要諗點返學

引用:Quote:原帖由+huggiesbb+於+14-11-12+發表

回覆:Handsomewoman 的帖子

奧基同德福同一日面試?即係下星期六同後星期六?!我以為奧基已經in晒,原來in咁多日,咁面試結果咪有排先寄出?

I will have intetrview on 29 Nov as well... may be becoz I apply late... {n class}

回覆 ivyvy_cheung 的帖子

想問你係咪in 14/15 N 插班?
佢全英教學, 咁interview 用中定英?
知唔知幾錢學費?

引用:Quote:原帖由+ivyvy_cheung+於+14-11-13+發

原帖由 jannychan 於 14-11-13 發表
你小朋友幾大?我小朋友3月出世
1月大B,下學期已足兩歲了。
因老人家湊已攪到周身病痛,要定期覆診。
難得奧基接受插班申請

其他學校都full了,只好排正隊2015-16年N

引用:回覆+ivyvy_cheung+的帖子 想問你係咪in+1

原帖由 piggymonkey 於 14-11-13 發表
回覆 ivyvy_cheung 的帖子

想問你係咪in 14/15 N 插班?
見面的老師是印度藉,佢英文問我英文答咋

我1號in 係校長in, 講英文,只係比左兩個玩具小朋友叫佢玩,都係簡單玩具。仲有問下我點知佢地學校,小朋友平時生活係咩語言環境之下。in左應唔夠5分鐘

我1號in 係校長in, 講英文,只係比左兩個玩具小朋友叫佢玩,都係簡單玩具。仲有問下我點知佢地學校,小朋友平時生活係咩語言環境之下。in左應唔夠5分鐘

引用:Quote:原帖由+ivyvy_cheung+於+14-11-13+發

原帖由 Handsomewoman 於 14-11-13 發表
地點真係最大問題。我諗緊見呢間定德福好,因撞正同一時間。
講學校我會鐘意奧基多啲,但收左都要諗點返學

...
你試下search "chak yan centre"睇屋企下有咩車可到學校la, I only remember bus 203S, 2F, 2B 有站

回覆 AJ1609 的帖子

oh... 我平時講廣東話only, 叫我囡in 英文佢死得啦

引用:回覆+AJ1609+的帖子 oh...+我平時講廣東話

原帖由 piggymonkey 於 14-11-13 發表
回覆 AJ1609 的帖子

oh... 我平時講廣東話only, 叫我囡in 英文佢死得啦
果日in 除左叫我小朋友玩玩具,佢遞個玩具比我小朋友,佢就自己玩,個玩具好簡單。無問小朋友問題,小朋友唔識英文都可以。

引用:+本帖最後由+sumaggie101+於+14-11-13+17:0

原帖由 sumaggie101 於 14-11-13 發表
全對! 要2015-16repeatN (比其他B spend 多半年學費, 共1.5年N班)

但奧基話會顧及這批學生,會開pre-K1 class specially for those who study N already in their school , 但又未足齡2Y8M 讀k1的學生。

本來都唔知有pre K1呢樣野,係in當日老師在當面在所有家長& bb 介紹時講的

sumaggie101  tks, 我只怕學完又學, 會悶   發表於 14-11-13 18:04
‹ 上一主題|下一主題