用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國VISA快證問題
go

英國VISA快證問題 [複製鏈接]

想請問下咁多位有冇經驗:我上星期一去walk in整簽證,另加左快證,職員同我講理應今個星期一(即昨日)會有通知... 但到今日都未有...
check返馬尼拉昨日係公眾假期,請問會有關係嗎?
另外快證根據各位經驗,其實係要幾多日
因我星期六去旅行,已book機票,仲未攞得返本passport 好擔心
   1    0    0    0

我舊年試過, 未收到通知但agent叫我地可以試直接上去問, 結果上到去真係已經有得攞, 如果你時間許可的話, 明天走上去問啦, 可能已經有.

回覆 Abbabby 的帖子

我舊年試過, 未收到通知但agent叫我地可以試直接上去問, 結果上到去真係已經有得攞, 如果你時間許可的話, 明天走上去問啦, 可能已經有.

是呀,朋友試過夜機飛,仲未收email, 早上去試,真的已返passport,話太忙出不切email。

noel2010 發表於 17-6-13 19:11
是呀,朋友試過夜機飛,仲未收email, 早上去試,真的已返passport,話太忙出不切email。 ...

我女都試過,收5到佢封email,  又趕住去旅行,最後直接上去,原來已攪掂,俾佢嚇餐C!

今日上左去,佢同我講仲未有得拎!
我話佢地同事講一般3-5日有,佢問我係邊個同事講,一段佢地唔會咁樣講,時間唔確定,淨係可以優先處理咁話喎!

回覆 Applemannn 的帖子

睇返官方個網站已經冇左了

回覆 Abbabby 的帖子

huh..... 乜佢地咁架, 收貴咁多錢, 5日都未搞掂, 好似吾係好講得通喎... 吾係快證都好似10日左右OK啦.

我walk in+快證total比左兩千幾蚊 但而家咩都冇...
佢叫我下晝再上去問多次...

佢話佢同事一定唔會講5日有得攞左跟住淨係比個投訴既link比我...

申請visa可以選自己keep passport 但要俾多6百元左右

有未呀?我都20/6去整!都係11/7要去旅行!心急中

今天我都交咗文件, 加埋$1932做快證!

我每次都是做快証的。快則3天已有。去年做時,本來不打算做快証,到開學還有三個星期,職員話是大學peak season, 建議我做快証,但都比平時要耐些,因為實在太多人做。我見申報個日,真是人山人海,但都約一星期內已有。

回覆 K@k@k@man 的帖子

今朝上去冇,下晝3點2去到佢已經收工唔比我入去攞

回覆 2000CANDY 的帖子

我冇諗住快證都咁耐

回覆 wjkcrystal 的帖子

我本身預約個期得9號(即上星期五),果陣就係因為驚太趕,星期一就walkin入去,寧願再比多啲錢做個保障,點知就係成個星期都冇

回覆 noel2010 的帖子

唉,我都唔知係我唔好彩定點。整果日又唔係話好多人,我都double check左我份資料應該冇野填錯,要交既文件又交哂,遲既原因真係唔知點解⋯⋯ 而且今日個職員仲同我講話唔會話3-5日有咁話
‹ 上一主題|下一主題