用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 9月入嘉諾撒(新蒲崗)家長請進
go

9月入嘉諾撒(新蒲崗)家長請進 [複製鏈接]

9月入嘉諾撒(新蒲崗)家長請進

我既小朋友今年9月入讀呢間小學, 我聽人講呢間學校既小一老師好惡架, 我個仔好鬼頑皮架, 又鍾意講野, 又唔專心, 死啦, 咁咪日日會接到投訴!!!

Re: 9月入嘉諾撒(新蒲崗)家長請進

無人回應,嗚嗚...

唔覺喎, 我覺得佢地d老師好多都好nice.

終於都有人回應喇, 嗚嗚,,,,,多謝曬!! :
j_py 寫道:
唔覺喎, 我覺得佢地d老師好多都好nice.

我個仔都讀緊小二 , 我個仔都係百厭仔 ,
D 老師都唔係好惡

聽完你咁講我都無咁驚, 但我個個真係超百厭架, 佢成日比老師罰佢企架, 我問佢點解會比老師罰, 佢就話 :( 隔離亞xx同學問我野, 我好想唔答佢架, 但係人地問你野你唔答人係無禮貌架麻,)   , 有時答老師問題, 又唔舉手, 就咁就答喇, 又比老師罰企, 真係比佢激到我想死, 唉!!
該用戶已被刪除

你叩門入到真開心, 我朋友叩門都衰左呀, 老師第幾日通知你面試架, 我聽人講如果得既話老師一早就打左電話比你架喎, 唔使等7月2日架!!  
該用戶已被刪除

版主 醒目開學勳章

yeung99,
恭喜你! 呢間係一間唔錯既學校。
我個仔升小六,個女升小四,幾年來我接觸過既老師都好好人,只係訓導主任嚴肅d

Sandy&Janice,
基本上每星期默一次中文、一次英文。
今年全校考試兩次、測驗一次。
小一既數學好淺,因為要打好基礎,放心
該用戶已被刪除

唔識咁擔心, 我個女係度讀得好開心, 我唔覺得佢有好大壓力, 佢地都唔係一間靜係要死讀書0既學校!

Sandy&Janice 寫道:
小草,

Thank you!聽妳咁講考試&測驗既次數都OK喎!

亞女間kinder冇默書架,我洗唔洗train下佢乜野叫默書咁呢

Janice's ma
該用戶已被刪除

版主 醒目開學勳章

Lunch可以食經學校訂既飯盒,或家長每日中午送飯去學校。
方便既當然係食飯盒,款式亦都幾多。如果自己送飯就可以自己決定小朋友食咩,但食完飯壺要小朋友自己帶回家。

我個女有時食飯盒,有時食屋企飯,鍾意多花款。個仔就揀食屋企飯,因為佢話飯盒既菜唔好食,但老師又一定要佢地食埋d菜喎~

而家係工人中午煮飯送去學校。
該用戶已被刪除

版主 醒目開學勳章

訂飯係一個個月計,你可以呢個月訂飯,下個月帶飯~

我仔女坐校車,因為我住慈雲山,通常佢地會搭小巴去荷里活再行去學校。我怕如果落雨或好曬既話會幾麻煩,所以揀搭校車。落雨天時搭校車好好架,因為校車可以入埋學校,小朋友上落車都有瓦遮頭,淨係上落校車果下要用遮,所以我仔女落雨返學可以唔帶遮,佢地遮到上校車工人就可以攞番d遮番黎,咁佢地唔駛拎住把遮返學校咁論盡。

如果你屋企近學校既話搭唔搭校車都無所謂,你只係諗下落雨天麻唔麻煩,不過如果你工人淨係照顧你個女一個人,應該無問題既!

Dear Parents,

小兒亦是叩門入到這校, 20/6面試完老師已說會收他, 21/6 就再收到電話確定.  4/7去註冊都見收幾多人.
9/7開家長會.  小兒是1A 班, 希望大家的小孩讀得開開
心心啦.

Edma.

真係有咁多個位嗎?我朋友入唔到呀, 佢好失望, 我個仔係1F班  
Edma 寫道:
Dear Parents,

小兒亦是叩門入到這校, 20/6面試完老師已說會收他, 21/6 就再收到電話確定.  4/7去註冊都見收幾多人.
9/7開家長會.  小兒是1A 班, 希望大家的小孩讀得開開
心心啦.

Edma.

sandy&janice:

想問一問你知唔知校服幾多錢呀, 運動服又幾多錢呢?
(夏天 & 冬天)

聽日就開家長會喇, 唔知會講咩架呢?
‹ 上一主題|下一主題