用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 05-06年升讀小三的家長, 請進入>>
go

05-06年升讀小三的家長, 請進入>> [複製鏈接]

05-06年升讀小三的家長, 請進入>>

各位

佢大部份時間都算係個好乖的小朋友, 當然間日都會曳曳, 但近排發覺佢唔單止一言九頂仲成日發脾氣, 我已好話說儘, 佢話會改, 但轉個頭又來, 真係好勞氣, 就係早兩日我真係好嬲, 以是就教訓佐佢一大餐, 佢知道我真係嬲緊喇, 佢就成個乖哂心情好靚咁口花花話: 媽媽, 做人有時係要發

Re: 05-06年升讀小三的家長, 請進入...............

點解冇人架, 都去哂邊

Re: 05-06年升讀小三的家長(妳

我都係咁話呀!
你仔仔又真係好口花花喎   

wwyee 寫道:
   我都係咁話呀!
你仔仔又真係好口花花喎   

妳仔仔同女女都好得意喎, 仲好乖巧咁喎, 睇來妳應該唔駛好似我咁勞氣bor

GIGI 寫道:
我囡都係攪到我好鬼勞氣

升P.3 ,D 野又深D啦, 真係怕佢跟唔上 :-|

:cry: 我都擔心佢跟唔上

我囡話, 如果我講咩佢做咩, 咁咪好似受我控制喎   唔通要同我對著幹, 咁先叫做大個咩

你們係暑假有無什麼準備呀?  
siulisa 寫道:
[quote]
GIGI 寫道:

升P.3 ,D 野又深D啦, 真係怕佢跟唔上 :-|

:cry: 我都擔心佢跟唔上[/quote]

joanneka

冇乜特別呀, 但就開始幫佢補習囉.

妳呢?

KITTYMAMA 寫道:
我囡話, 如果我講咩佢做咩, 咁咪好似受我控制喎   唔通要同我對著幹, 咁先叫做大個咩

我亞囝都講過類似說話, 我話: 你唔讀好書, 到時唔單止受我控制, 將來仲要受到好多好多人控制添

siulisa 寫道:
joanneka

冇乜特別呀, 但就開始幫佢補習囉.

妳呢?

哇, 咁快補習, 我都係懶嗰隻媽咪, 由得佢開學先算喇

KITTYMAM

話定佢得閒係屋企咋嘛, 費時佢放到懶惰哂

siulisa

你囝囝的暑假活動全部完了嗎? 他現在開始自己一個人一間房沒有?

hello 各位mama

我女女都係升小3, 都有小小緊張, 小三英文開始教
past tense未? 請各位多多指教!!!

precious glory

KITTYMAMA 寫道:
siulisa

你囝囝的暑假活動全部完了嗎? 他現在開始自己一個人一間房沒有?

佢剩係學游水, 到8月30停, 未呀, 暫時我同佢一間房, 因為我見佢自已起身去完廁所後就咁

preciousglory 寫道:
hello 各位mama

我女女都係升小3, 都有小小緊張, 小三英文開始教
past tense未? 請各位多多指教!!!

precious glory

我都有小小緊張, 我諗教past tense未, 應該要視乎每間學校的程度, 未必間間學校一開學即教架

siulisa
多謝先,你唔好睇先得架,你給他兩瞞騙了   

kittyma
暑假活動全部完了嗎? 他現在開始自己一個人一間房沒有?

我仔仔活動還未完,仲有一個星期玩吓,無房做廳長喎!
,而家都係比暑期作業同學林數佢做,d書又未到想望吓都唔得,你地仔仔囡囡又點呀?

各位
仲有兩個幾星期又話開學,真係有d驚,  
倒轉頭到我有返學考試恐懼症都唔定

wwyee 寫道:
仲有兩個幾星期又話開學,真係有d驚,  
倒轉頭到我有返學考試恐懼症都唔定

我都係咁話

係怕佢頂咀,谷到你嘔血先死呀!

希望呀仔中英文默書唔好孖date。
希望呀仔唔好咁多咀。
希望呀仔比人罰小d。
希望呀仔做功課快d。
希望呀仔醒dd。

hello, 我仔仔都係升p3
同你地一樣呀,
共通點 : 一言九頂

希望仔仔 p3 可以自己 handle 哂d 功課啦
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7