用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 太古城溜冰班好唔好?
go

太古城溜冰班好唔好? [複製鏈接]

太古城溜冰班好唔好?

如題.  有無老師介紹 (囡囡 3.5yrs) ? 初學團體班定私人班好? 學幾耐先識得自己玩? 我完全唔識, 要唔要自己都學識, 可以第日陪佢入去玩, 定係佢學識就可以自己玩都安全?  
晴晴媽媽

Re: 太古城溜冰班好唔好?

我覺得一個人學好悶. 我囡囡最初跟團體學好開心. 有競爭, 好快上手. 其後轉一個人學, 無晒心機, 才轉回半私人班.

現在學了兩個月(一個星期一堂), 已經學到八字腳前後流. 快過爸爸.

請問可以係邊到報名學呢?

thx 積仔!  你餅餅都一齊學ga? 大人會唔會好難學? 你囡囡跟邊個老師? 係咪已經可以自己玩到la? 我選左ge 時間個老師叫alex, 唔知好唔好呢
晴晴媽媽

晴晴_媽媽
我個女3歲3個女大, 又係好想學溜冰, 我都打算比佢學, 你報咗咩日子同時間, 點報名, 有冇可能一齊呀. 洗唔洗大人同佢一齊學架.

晴晴_媽媽,

唔係, 爸爸一早識, 囡囡開始玩得好. can manage herself.我都建議你join團體,佢會開心d

積仔, thx, 我幫囡囡報了團體班了. 不過唔知如果佢識我唔識, 咁我咪陪唔到佢玩, 佢自己入去玩得唔得ge 呢?

candy925, 我係溜冰場的學校報名的, 是 fri 7pm 果班, 二月中才開課的, 要佢自己上堂, 我報名時果班仲有位. 一齊上堂好ar, 我地可以係出面等時傾下計.    我個女d 平衡麻麻, 唔知學左溜冰會唔會好d.  
晴晴媽媽

Would you tell me how much for one lesson?

wewe 寫道:
Would you tell me how much for one lesson?

weekday $550/5 lessons
晴晴媽媽

我都唔識溜! 囡囡初學時, 都係一個人, 星期五晚人會多, 要小心d.  有d中學生會放學一班人玩得好癲, 我建議你最初比佢學完半小時就走, 不過你自己決定當時情況比唔比佢留下來練習.  如果佢鍾意玩, 佢好快學識.

thx 積仔, 我諗初期唔會比佢自己玩ge, 學完都要去食dinner.
晴晴媽媽

Candy925, 你有無同女女報名ar?  
晴晴媽媽

我仔3.5歲,都想同佢join半私人,但你地d小朋友學之前,會唔會自己同佢落場玩番次先呢?定係一開始小朋友第一次接觸溜冰就跟老師入去呢?小朋友會唔會唔跟老師入去ga?

醒目開學勳章 王國長老

各位,
想問下半私人班同團體班有乜分別..

仲想問下團體班, 一班幾多人呢 家長能否入去睇小朋友玩呢.. 上完堂能否同佢一齊溜下呢

我都想同個仔報個course玩下.. 因佢成日都問我幾時學溜冰
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

頭先剛同個仔(3.5yrs)報左團體班,我問果度d人,初學應報半私人($650)定團體($550),佢話團體都ok,唔洗半私人,同埋半私人係2-3個,要自己組人,團體就6-10個,每堂30mins,家長可陪入去換鞋果度,當然不能落場,除非你自己買飛,lor.....

醒目開學勳章 王國長老

sammili,
唔該晒你呀.. 想問下你報邊日呀.
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

jojo, 我報名時, 個d staff 話團體班多d 小朋友一齊學, 會開心d同埋佢地見到其他小朋友做到會肯做多d wor, 所以我都係報左團體班.
上完堂後小朋友可以繼續留係場內玩, 家長入場玩要另付費.
晴晴媽媽

sammili 寫道:
我仔3.5歲,都想同佢join半私人,但你地d小朋友學之前,會唔會自己同佢落場玩番次先呢?定係一開始小朋友第一次接觸溜冰就跟老師入去呢?小朋友會唔會唔跟老師入去ga?

sammili, 你報左邊班ar? 我個女就this fri 開始上堂. 報左名個幾月, 阿女好期待. 不過唔知到時係咪真係肯跟老師入去呢     我唔會自己同佢落場玩番次先la, 因為我完全未玩過.

請問有小朋友學過溜冰ge mami, 囡囡上堂前要唔要預備d mud 野. 同埋想問下會唔會跌到好痛/受傷/濕哂ga? 要唔要帶多條褲比佢換 (唔好意思, 我完全未玩過, 想像唔到情況係點   )
晴晴媽媽

有無人都係 this fri 開始上堂  
晴晴媽媽
‹ 上一主題|下一主題