用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問觀塘/藍田那些幼兒園&playgroup好?
go

請問觀塘/藍田那些幼兒園&playgroup好? [複製鏈接]

請問觀塘/藍田那些幼兒園&playgroup好?

HI,
請問觀塘/藍田那些幼兒園&playgroup好?
另想問藍田靈糧堂有沒有幼兒班呢?如有,好嗎?
該用戶已被刪除

Re: 請問觀塘/藍田那些幼兒園&playgroup好?

晴晴&蕎蕎:

觀塘趣樂幼稚園暨育嬰園, ,藍田既金麗&聖匠 點good法呀?可唔可以講多d ?

另九龍區有無好playgroup介紹 ?

謝謝!   

多記,

德福幼兒園's playgroup唔錯架!我個囝囝讀緊英文班,twice a wk,見佢返得好開心。The teacher (native-speaker) is very nice。She is a Canadian, so her English is not very easily to be understood. In my opinion, it's OK. 值得一試 cos:1. 唔使買校服, 2. 按月交學費, 隨時可以退學。

另外,基督教服務處攪嘅幼兒潛能班都幾好,one of the centre in 翠屏道. Once a week on Sat / Sun. 三個月報一次名,the coming deadline:6th May (period: 11th Jun to 20th Aug)。[http://www.hkcs.org/ebcb/pec/pec.htm]

我有朋友讀過觀塘某間佛教XX幼兒園,佢話D嬸嬸好好人,小朋友都讀得好開心。

救世軍平田幼稚園's2003年度幼稚園組質素保證視學,成績評為優良。未試過, no comment but it may be a choice for U。
該用戶已被刪除

晴晴&蕎蕎:

謝謝!   
該用戶已被刪除

醒目開學勳章

我想搵全日班,唔知你地知唔知邊間會好o的呢?唔該
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

felicityn,
請問德福pg學費貴唔貴?一星期返多少天?幾多歲可以讀?
THANKS.

HimB:

學費根據堂數而定,
e.g. May $1190 English/ $970 Chinese (11 lessons)
As my son, 22months, $975 (9 lessons)
中文班 ~ Mon Wed Fri
英文班 ~ Mon Wed Fri (Birthday bef 2004)
              Tue Thur (Birthday after 2004)
18 months - 2 Yr 8 months

+3金熱血 貢獻勳章

我同聖匠校長(定主任?)傾過, 呢句係[size=large]錯的.

佢地同李兆強小學唔係直升, 一樣要參加第一/二輪的小一派位.  佢地可以做的只係在第三輪幫手寫信, 而李兆強小學在仍有學位的情況下多數會收佢地的學生.

晴晴&蕎蕎 寫道:
而聖匠因為屬於聖公會學校,所以一定入硬聖公會李兆強小學囉~~

平田救世軍只得半日班咋, 我個仔8月入學lu.
[quote]
晴晴&蕎蕎 寫道:
呀~~平田救世軍幼稚園
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

+3金熱血 貢獻勳章

你/佢話係就係啦 .

不過呢個保証有幾可靠, 看官自己諗下啦.

第一輪計分, 小朋友夠分的話, 無讀幼稚園都會入到

第二輪抽x, 同讀邊間幼稚園一 D 關係都無.

就算第三輪個小學校長肯優先收呢間幼稚園的學生, 都要佢自己有足夠的學位先得.  可能對上幾屆係夠學位, 但係邊個真係可以保証年年都會係咁?  

醒目開學勳章

唔該晒,但我要再夜o的,因我要返工,唔可以太早湊佢,所以好煩,唉......

HimB:

Hi, 我又想知德福幼稚園playgroup 有無sat 下午course ?
有無1歲班架 ?  

我小b 下個月1歲, 但我要返工, 只可報sat 下午course.

另有無人好心介紹油塘/藍田/觀塘/礸石山附近有無 playgroup ? 又係要 sat 下午 或 sun 先可以.謝謝      

唔記得問: 朋友介紹藍田靈糧/迦南,  好唔好?有無幼兒園?

我想小b2歲入學, 語文能力及自理能力好d, 是否要求過高?幼兒園能否學到?    
‹ 上一主題|下一主題