用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 SWIMMING COURSE
go

SWIMMING COURSE [複製鏈接]

SWIMMING COURSE

我囡囡今年8years old. 游泳只會浮,但未學呼吸,她在海天泳會已學2期游泳,但如有新學生加入,又要她從頭
學起。
我感覺一班2-3人她便學得好快,如有5-8人便停滯不前. 所以想搵2-3人小組私人教練教她. 唔知各位家長朋友有冇好介紹呢??? 南華會及史丹福又如何?最好在香港區。

謝謝!

Re: SWIMMING COURSE

我個仔學左三次泳班都未學識,今年想找個私人教練,在元朗,有無好介紹

之前我個囡囡係南華會跟泳班學游水, 本身她很怕水, 又因為經常轉時間及泳班教練, 學了幾個月連吹波波都唔識, 後來, 跟了個私人教練, 第一堂已經可以將個頭放入水, 現在可以游到十幾步 ( 雖然仲係有些驚深水 ).
我已經pm了他的資料給你參考一下.
其實南華會泳班都ok的, 如果小朋友是特別驚或者特別活躍, 泳班教練可能不能兼顧.  :

pls pm information to me, thxthx

mars1028 寫道:
pls pm information to me, thxthx

已經pm了資料給你參考. :

pls pm information to me, thanks

我想問小朋友初學最好學蛙泳定捷泳好呢?同埋屯門區有冇私人或2至3人的小組呢?
當你走到無力繼續下去,當你感到寂寞困惱空虛 只要相信神隨時扶助你,願助你解開困惑拋開痛悲 當你跑到疲乏難再下去,當你感到疑惑說我是誰 只要相信神完全明白你,就讓你伸手接受他深愛你 別害怕他知你難受,擔當軟弱與困憂 不需再懼怕,耶穌必拯救,願你開口接受,張開你手 別害怕他知你難受,擔當軟弱與困憂,不需再懼怕 耶穌必拯救,讓你一生快樂展翅高飛,一個全新的你。

Hi cutiemon,

Could you pm the coach info. to me please ?
Thank you !

Cutiemom,
Pls also PM the info to me. Thanks a lot!!

已經 pm 了我囡囡個教練的資料給你們, 希望有幫助.

多謝!資料很有幫助。

cutiemom

可否pm資料我呀!   

Queenie_bb 寫道:
cutiemom

可否pm資料我呀!   

已經pm了他的資料給你, 希望有幫助.

至於之前 Harry媽的問題, 我都幫你問了我囡囡的教練, 他說其實沒有所謂, 蛙泳有蛙泳的難處 ( 如反腳板 ), 捷泳有捷泳的難處 ( 如呼吸 ), 不過因為每個泳會有自己的一定次序, 所以家長沒有選擇權, 除非你是找私人啦.
:

Cutiemom,
Pls also PM the info to me. Thanks a lot

nataliewongsw 寫道:
Cutiemom,
Pls also PM the info to me. Thanks a lot

已經 pm 了他的資料給你, 他好似只會在南華會教水的, anyway, 希望資料對你有幫助.
:

蛙泳同捷泳邊樣好??
我覺得都係睇返個教練點教ja..

捷泳初學多數係拎住浮板做踢腳..
所以我覺得...捷泳好似易學d...   

個人意見ja..

cutiemom

收到資料,Thanks

我之前都有問過囡囡個教練.....佢就覺得小朋友學咗自由式會好d.....好似話因為似我地平常行路既動作....小朋友比較撑握

Cutiemom,
Pls also PM the info to me. Thanks a lot!!  

cutiemom, thx a lot
‹ 上一主題|下一主題