用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請報料:深水埗派位如何
go

請報料:深水埗派位如何 [複製鏈接]

請報料:深水埗派位如何

可唔可以提供您們的結果, 我小朋友會參加下年的大抽獎, 我有考慮搬往此區:

1) 抽第幾志願? 派往
2) 第一志願是甚麼?
Tks for all your sharings!

Golf
Golf

Re: 請報料:深水埗派位如何

I am also interesting in this topic. Please comment!

Thanks.

MYMAMA

我個仔仔第一志願聖安德烈~中左
我個仔O既同學就
第一志願荔枝角天主教
第二志願聖安德烈小學
第三志願深水埗官立小學
中左第三志願
佢好失望
我話佢唔應該咁揀
因為荔枝角天主教太多人揀
應該頭一二志願調轉
但係下年唔係龍年O既小朋友
相信唔會咁多人爭

我個仔
第一志願英華
第二志願聖安德烈
入左第二志願
有個同學仔
第一志願揀 荔枝角天主教  
第二志願揀  聖安德烈
入左第二志願

我嘅鄰居兩個仲了第一志願, 一個仲了第三志願:
2基福, 1聖紀文 (1荔天, 2聖安德烈, 3聖紀文)

大抽獎, 真係好講運氣!!!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

我諗今年聖紀文有乜人揀,有個同學揀第五都入~

第一志願 : 荔天

我認識有人1英華,2聖安德烈,3基福....但派左第8.
另一個 1英華 2 聖安德烈 3寶血.....但派左第4旅港開平.
2個都去叩門law... :cry:  :cry:  :cry:

好在我揀左聖安德烈係第一志願o者
唔係都唔知派左去邊呀
法子 寫道:
另一個 1英華 2 聖安德烈 3寶血.....但派左第4旅港開平.
2個都去叩門law... :cry:  :cry:  :cry:

旅港開平應該唔錯,點解仲要叩門呀
法子 寫道:

想請問:

如果40網排位,你地會點排?如我有基督教分,咁點樣最有利呢?因我今年9月要揀,考慮揀這個網 。thanks.

Re: 請報料:深水

如果係識齡兒童又有10分
如果係首名子女就有5分
再加埋基督教分就又多5分
20分應該會入到

我個仔第一志願英華, 唔ok, 要第三個協和下午先中!
睇泥冇mug人揀協和wor,

咁多位媽咪, 請問此校如何???? 請告之!

今年大部份學生都揀以下學校:
英華
基福
聖安德烈
荔天
嘉靈

我唸下年情況應該差唔多,即係話放其中一間在第三位一定唔駛唸,第二位亦機會好微,英華放第二就即死.故此到時填表時唔駛講自行派位,就算係大抽獎填表時亦係五個只能活一個

My relative's son chose 1英華,2聖安德烈... and he got 英華, so lucky!

BEAUTYYENYEN
應教統局指引是以志願派位,我是將聖紀文排第三志願,不可能揀第五都可入,是不是攪錯志願位置

辛巴媽咪,
唔係wo...有個同學仔擇聖紀文第五,跟住都入左,佢覺得唔係幾滿意~

我個仔有好幾個同學都派去協和下午, 佢地係net32, 呢間學校都有~50%(咁上下)band 1架, 中學派位都唔差喎. 或者你試下去協和個topic度問下?

BEAUTYYENYEN
但我是第三志願都入不到,如跟足遊戲規則玩我服輸,但現在不是這樣,我填了15個志願一個也沒有派到,而派了一間十分差的學校而這間學校遲早要給人殺學的,如果是這樣便是破壞遊戲規則.   
‹ 上一主題|下一主題